Noen Extraliga juniorů - so 12. 9. 2009
2. kolo
Kometa
2:9
2:6, 0:2, 0:1
Znojmo
1/3
2/3

Report ze zápasu KOM vs. ZNO (2:9)

Vstup do zápasu se domácím vůbec nepovedl. V čase 4:24 totiž prohrávali po brankách Fáry, Pláňky a Jarůška už 0:3. Ve stejném čase si také domácí vzali oddechový čas a zároveň vystřídali brankáře. To trošku pomohlo a Kometa v deváté minutě díky hezké individuální akci Tomáše Danišky dokázala snížit nepříznivý stav na 1:3. Ještě lépe mohlo být pro domácí o minutu později. Michal Brzobohatý ale v těžké pozici minul vzduchem letící přihrávku před odkrytou bránu.

Známé hokejové pořekadlo praví: nedáš – dostaneš. Tak tomu bylo i po domácí neproměněné šanci, když se Richard Jarůšek protáhl mezi domácími beky a v přesilovce zvýšil znova na tříbrankový rozdíl. O minutu později (šestnáctá) to byli pro změnu domácí, kteří znova vykřesali jiskru naděje po dorážce Tomáše Komínka. Ovšem v první třetině padlo branek osm a ta poslední patřila znova znojemským Orlům. Za záda domácích obránců se dostal Richard Jarůšek, který hezkou kličkou završil hattrick. Na tři branky mu stačila jedna třetina, konkrétně 12:06 min. Šest znojemských branek v domácí síti z první třetiny už předurčilo zápletku pro zbytek zápasu.

Od sedmé inkasované branky zachránil Kometu na začátku druhé třetiny dobrým zákrokem Petr Matoušek, když na poslední chvíli betonem vychytal Jana Lattnera. Jenže i sedmá branka do brněnské branky měla padnout. Ještě loni brněnský Petr Süsser našel na modré čáře Martina Pláňka, který přízemní přesilovkou střelou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Od další pohromy ochránila domácí hráče jen nepřesná koncovka Jana Trojana, který se řítil na Matouška sám.

Přestože se Orli už nehonili do zbytečného útočení, udeřili znovu. V čase 34:01 zvyšoval na 2:8 po akci dva na jednoho Dominik Piskoř. Proti samostatnému úniku Jakuba Stehlíka se už ale znova vytáhl Petr Matoušek, nebo byl spíše trefen do hrudi. Přestože Orli neměli ve druhé části viditelnou převahu, dokázali přidat další dvě branky a pro domácí se tak začalo schylovat k pořádnému debaklu.

Těžko ale v kabině něco vymyslet, když prohráváte před poslední částí o šest branek. Přesto poslední třetina přes počáteční Síkelovu šanci patřila domácí Kometě. V páté minutě poslední části se dostal ke slovu znovu Michal Brzobohatý, ale stejně jako v první části nedokázal Kacelta tentokrát ani nadvakrát překonat. V tomto čase bylo Kometa na hřišti lepším celkem, ale nedokázala to promítnout do výsledku. Znojmo se vydávalo jen do brejků, jako například Bartoš, který po přečíslení jen těsně netrefil odkrytou branku za přesouvajícím se Matouškem. Další nebezpečné přečíslení už ale domácí nedokázali zvládnout bez inkasované branky. Peter Schneider vyzval k úpravě skóre Dominika Piskoře, který nedal Matouškovi šanci a vstřelil svoji dnešní druhou branku. Poslední slovo si v zápase vzali oba brankáři. Nejdříve se proti Fárově dorážce vytáhl efektivním semaforem Petr Matoušek a za chvíli si na levém betonu Kacelta vylámal zuby domácí Tomáš Komínek. Výsledek 2:9 se tedy již nezměnil a znamenal odvoz všech tří bodů do Znojma, které je v prvních dvou zápasech stoprocentní. Naopak Kometa nenavázala na svoji včerejší venkovní výhru a z víkendu si na bodový účet v tabulce připíše číslici tři.

Měli jsme lepší tým, říkal Petr Süsser

Krátce se k zápasu vyjádřil taky Petr Süsser, který si v zápase připsal gól a tři asistence. Přestože loni navštěvoval druhou, tedy brněnskou kabinu, s výsledkem byl viditelně spokojený. Dobře věděl, že Znojmo dnes Kometu přehrálo a zejména nástup v úvodní části mu vyšel skvěle: „Ze začátku nám tam padly góly a tím jsme se chytli. Taky si myslím, že jsme měli po celý zápas trošičku navrch,“ v čemž se moc nemýlil. Ješte jeden důvod podle něj vedl k vysokému vítězství, a to ten, že prý měli Orli silnější tým a lepší přístup k zápasu. Nemohli jsme se nakonec nezeptat, jestli se mu ve Znojmě líbí. S odpovědí neváhal: „Určitě. Jsem spokojený, že jsem sem přestoupil,“ neskrýval radost ze změny útočiště.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Kočí (Brno): Stejně jako na nás dnes nastoupilo Znojmo, jsme nastoupili my včera na Opavu. Dvě třetiny jsme je nepustili k ničemu. Dali jsme jim rychle pět gólů a to stejné se dnes povedlo Znojmu proti nám. V páté minutě už vedlo Znojmo 3:0, a to už se těžko otáčí. Z naší strany to bylo velice nepovedené utkání. Zaslouženě jsme prohráli. Přeci jen jsou to pořád kluci, kteří se ten hokej učí. To se ale stává i dospělým, že z toho někdy vypadnou. Určitě si z toho bereme ponaučení a musíme jít dál.

Rudolf Cakl (Znojmo): Myslím, že rozhodly první tři minuty, které daly tomu zápasu průběh. Byly to tři povedené střely. Nevím, jestli byl špatný brankář, ale to bych nerad říkal. My jsme sem přijeli hrát odpovědně zezadu a vyrážet do brejků. To se také potvrdilo. Jak jsem říkal, rozhodl ten začátek.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
96 Richard Jarůšek 3 0 0 3 4 0
35 Dominik Piskoř 2 1 0 3 4 0
19 Martin Pláněk 2 1 0 3 1 0
21 Jakub Fára 1 0 0 1 1 0
88 Petr Süsser 1 3 0 4 1 0
10 David Bartoš 0 0 0 0 -1 0
8 Martin Dufek 0 0 0 0 -1 0
40 Ondřej Horváth 0 0 0 0 0 0
84 Lukáš Kovalský 0 0 0 0 0 2
11 Lukáš Kusák 0 0 0 0 0 0
15 Tomáš Latner 0 0 0 0 0 0
89 Jan Lattner 0 0 0 0 -1 2
5 Daniel Opalek 0 3 0 3 4 2
7 František Pospíšil 0 0 0 0 1 0
73 Peter Schneider 0 4 0 4 4 0
91 Matěj Síkela 0 1 0 1 1 0
31 Jakub Stehlík 0 1 0 1 3 6
51 Jan Trojan 0 0 0 0 -1 0
17 Radek Vysloužil 0 0 0 0 0 0
62 Jakub Zika 0 0 0 0 0 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
90 Ondřej Kacetl 60 29 2 27 93.1 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER