Noen Extraliga juniorů - so 28. 11. 2009
29. kolo
Znojmo
2:3
1:0, 0:0, 1:3
Kometa
1/3
2/3

Report ze zápasu ZNO vs. KOM (2:3)

Čtvrté vzájemné utkání těchto soupeřů v aktuální sezóně přineslo velmi vyrovnanou a dramatickou bitvu, v níž nechybělo nasazení, tvrdé zákroky, emoce i kontroverzní situace. Ta první přišla už po sedmi minutách a hodně ovlivnila průběh velké části zápasu. Kometa se v oslabení pokusila zašlápnout puk v rohu kluziště, jenže snažila se o to s takovou vervou, až rozhodčí Polák poslal Lysoně na trestnou lavici za zdržování hry. Krátkou výhodu pět na tři domácí nevyužili, v jednoduché přesilovce se ale před brankáře dostal Jan Trojan, napálil tyč a puk se odrazem od zad Matouška dostal do branky. Hlavní sudí stál přesně na čáře a signalizoval gól, brankový sudí navíc rozsvítil červené světlo, hráči hostů byli přesto přesvědčeni o tom, že kotouč čáru nepřekročil a za vehementní protesty inkasovali krátce po sobě osobní desetiminutové tresty brankář Matoušek a útočník Štěpánek.

Při svém prvním startu za juniorku měl hodně práce ve znojemské kleci gólman Jakub Kameš a dlouho přiváděl brněnské střelce k zoufalství. Nejvýrazněji to bylo vidět ve druhé třetině, kdy tlak Komety zesílil a vyrovnání několikrát viselo hodně blízko, puky si však svou cestu do sítě znojemské branky nenašly. Nejblíže gólu byl ve 32. minutě Brzobohatý, jenž po rychlé kombinaci trefil bekhendem břevno za Kamešovými zády. Hosté měli ruce nad hlavou, i tentokrát ale sudí rozhodli přesně a pokračovalo se ve hře. Neuvěřitelný zásah vytasil ve 37. minutě Kameš při brněnské přesilovce, kdy vsedě na zemi vystrčil lapačku do míst, kde mohl eventuálně očekávat střelu od modré z hole volného Krejčiříka a puk do ní o pár vteřin později skutečně zapadl. Tato situace asi nejlépe dokumentovala zmar brněnských střelců během prvních dvou třetin utkání.

Těsně před druhou sirénou putovali na trestnou lavici současně dva hráči Orlů a Kometa dostala velkou možnost dvouminutové přesilovky pět na tři. Jenže v úvodu poslední části se o ni sama připravila způsobem, který vyloudil úsměvy na tváři diváků i domácí střídačky. Obránce Jáchym totiž nikým neobtěžován při rozehrávce ve vlastním obranném pásmu poslal kotouč prudce rovnou do hlediště a musel si odsedět menší trest za zdržování hry.

Brno tak postavila na nohy až šťastná branka, kdy nahození Jakuba Fúzika tečovala mimo dosah Kameše brusle jednoho ze znojemských hráčů. Vlastní gól změnil obraz hry, Kometa byla najednou aktivnější a začala si vytvářet množství brankových příležitostí. V 51. minutě se ve středním pásmu rozjel Tomáš Popolanský, dostal puk na hokejku do jízdy, protáhl se mezi dvěma beky a bekhendovou střelou se trefil nad vyrážečku gólmana. Premiérové výhře nad Znojmem pak hostující tým výrazně přiblížil Tomáš Daniška, jenž se prosadil na brankovišti a doklepl do sítě vyražený puk po předchozí střele Komínka.

Orli ještě dostali možnost vrátit se do zápasu, poté co při vyloučení Hniličky dostala menší trest za nesportovní chování také hráčská lavice Brna a Martin Pláněk přesnou a prudkou ranou pod břevno využil dvojnásobnou přesilovku. O minutu později byl ale po sérii předchozích tvrdších střetů právě znojemský kapitán vyloučen a za následné protesty dokonce poslán pod sprchy s osobním trestem do konce utkání. Domácí trenéři ještě v poslední minutě zkusili hru bez brankáře, kromě zblokované střely Schneidera už se ale Znojmo k ničemu nedostalo a poprvé v této sezóně brněnské Kometě podlehlo.

Ohlasy trenérů

Milan Kastner (Znojmo): Hráči nehráli špatně, byl to vyrovnaný zápas, bohužel za stavu 1:0 jsme neproměnili některé šance, což nás stálo body. Ve třetí třetině nás Kometa dostala pod tlak a rozhodla utkání.

Vlastimil Kočí (Brno): Zápas byl ze začátku hodně vyrovnaný. Bohužel jsme dostali sporný gól, který rozhodčí uznal. Nicméně jsme měli hodně šancí a byla škoda, že jsme je v první a druhé třetině neproměňovali. V poslední části jsme Znojmo zatlačili a během několika minut se nám podařilo otočit. Poslední branku jsme inkasovali v dvojnásobném oslabení, ale potom už jsme to udrželi, takže jsme spokojení.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
19 Martin Pláněk 1 0 0 1 0 24
51 Jan Trojan 1 0 0 1 -2 2
10 David Bartoš 0 1 0 1 -3 0
21 Jakub Fára 0 0 0 0 0 0
15 Tomáš Latner 0 0 0 0 -2 0
35 Dominik Piskoř 0 0 0 0 -1 0
7 František Pospíšil 0 0 0 0 -3 2
73 Peter Schneider 0 0 0 0 -1 2
91 Matěj Síkela 0 1 0 1 -2 0
31 Jakub Stehlík 0 0 0 0 -1 0
88 Petr Süsser 0 0 0 0 0 0
33 Jiří Tichý 0 0 0 0 0 0
17 Radek Vysloužil 0 0 0 0 0 0
62 Jakub Zika 0 0 0 0 0 4

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
59 Jakub Kameš 60 38 3 35 92.1 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER