1. liga - út 16. 2. 2010
OF4
Benátky n. J.
4:6
2:4, 1:1, 1:1
Znojmo
1/3
2/3

Drama u konce, Znojmo je ve čtvrtfinále

<em>Znojmo</em> - Drama až do posledních minut. Možná tak by se dal popsat poslední osmifinálový duel Orlů proti Benátkám. Znojemští hráči si v zápase vypracovali slibný náskok, který si v podstatě drželi až do závěru. Dvě minuty před koncem třetí třetiny sice domácí snížili na rozdíl jediného gólu, ale Orli si už postup vzít nenechali a Říha do prázdné branky rozhodl. Na výhře Znojma se nejvíce podíleli především dva hráči, a sice útočník Václav Meidl a obránce Petr Štrach. Oba dva si do statistik připsali čtyři body.
I čtvrté pokračování nabídlo v sestavách obou týmu pár změn. V obraně Benátek nefigurovalo jméno Petra Hracha. Uvolněné místo tak zaplnil liberecký junior Daniel Skalický. Znojmo oproti pondělí postrádalo útočníka Aleše Staňka.

Stejně jako v o den dříve, i v úterý padl velice brzký gól. Václav Meidl vyhrál buly přímo na hůl Tomáše Kolafy, který střelou od modré čáry překvapil brankáře Stejskala a poslal tak Orly do vedení - 0:1. Vyrovnáno bylo za tři minuty. Úvodní brance domácích předcházely dva fauly Znojemských, po nichž na trestnou lavici putovali Svoboda s Hořavou. Ve dvojnásobné početní převaze dostala na ledě prostor první benátecká řada a Michal Pavlů našel na levém kruhu číhajícího Marka Loskota, jenž se trefil přesně pod víko Horčičkovy klece - 1:1. Vyrovnávací branka polila domácí hráče živou vodou a unikající Kica nadvakrát zkoušel štěstí. To stálo však při Orlech a skóre se neměnilo. Na druhé straně neuspěli Barus s Meidlem, ale oba hráči si to vynahradili na konci 14. minuty. Přečíslení dvou proti jedinému obránci lišácky vyřešil Miroslav Barus střelou mezi Stejskalovy betony - 1:2. S Benátkami bylo ještě hůře v 17. minutě. Další vyhrané buly Meidla zužitkoval Petr Štrach, když střelou od modré čáry propálil Stejskala - 1:3. V poslední minutě úvodní části se děly věci. V čase 19:32 přišlo snížení domácích hokejistů. V přesilové hře došťoural puk za brankovou čáru důrazný Tomáš Hudíček - 2:3. To však nebylo vše. Nekoncentrovaní Středočeši dopustili, aby si v čase 19:54 Václav Meidl pohrál s Jiřím Stejskalem a zasunul touš do prázdné klece - 2:4.

Divoká přestřelka v první třetině zapříčinila, že do druhé periody se do branky Benátek postavil Michal Nedvídek. Po minutě hry mohl snížit Kica, ale po Loskotově přistrčení ztroskotal na pozorném Horčičkovi. Neproměněné velké šance mohl litovat také Marek Loskot, který dostal před znojemskou brankou dostatek prostoru, jenže trefil jejího strážce do ramene. Neproměněné šance domácího celku trestalo Znojmo góly. V páté brance měla prsty stejně jako v předchozích případech lajna vedená ostříleným Miroslavem Barusem. A právě devětatřicetiletý veterán si všiml najíždějícího Petra Štracha, a ten trefil přesně mezírku mezi betony Michala Nedvídka, čímž poslal svůj tým do třígólového trháku - 2:5. Petr Štrach se v této sérii stal benáteckým katem, neboť se jednalo o jeho čtvrtou branku ve čtvrtém zápase play-off. Poté o sobě dala vědět i lajna domácích mladíku. Michal Bulíř obkroužil branku a poté střílel bekhendem. Branku soupeře však minul. Ve 31. minutě tečoval Kolmannovu nahození Marek Pabiška a Luboš Horčička nestačil reagovat - 3:5. Benátky se snažily dostat na dostřel jediné branky, ale potrestat je mohl Karel Plášek, když ujel obraně, avšak na Nedvídka si blafákem nepřišel.

Vstup do třetí části hry mohli Jihomoravané okořenit brankou. Svobodovu ránu jemně tečoval kapitán Haman. Od Nedvídkova betonu se kotouč odrazil jen těsně vedle tyčky domácí branky. Na druhé straně nebezpečně pálil Marek Loskot, zkušený gólman Horčička ale s ledovým klidem našel puk ve své výstroji. Velkou šanci na vstřelení své třetí branky v zápase pak promarnil hrdina celé série Štrach, který Meidlovu nabídku poslal do Nedvídkova klína. Minuty pro benátecké hokejisty ubíhaly zběsilým tempem, ale obrana Orlů pracovala na sto procent. Marně se hráči od Jizery snažili prokousat přes perfektně propracovaný obranný val hráčů z města okurek. Povedlo se to až Miroslavu Kopicovi přesně v čase 58:00. Dravý forvard tečoval střelu Martina Tondra od modré a puk se zatřepal v síti hostí počtvrté - 4:5. Naděje domácích tak stále žila. Nedlouho poté pálil v dobré pozici Tondr nad branku. Střídačka Benátek si pak vzala oddechový čas a ponechala Nedvídka na střídačce. Urban vyhrál ve středním pásmu buly na Kolmanna, toho však obral Vladimír Říha, projel celé kluziště a poslal touš do prázdné klece - 4:6. Zbytek zápasu už se v poklidu dohrál a Znojmo tak oslavilo se skupinou svých příznivců postup do čtvrtfinále play-off.

Ohlasy trenérů

Milan Černý (Benátky nad Jizerou): Dnes jsme se pohřbili v situacích po buly v obranném pásmu, přestože dle statistik buly dlouhodobě vyhráváme. Ty důležité jsme však dnes prohráli. Ve dvou případech jsme navíc udělali naprosto zbytečnou chybu. To jsou naprosté zkraty. Tím jsme si to dnes udělali těžké a nakonec to také nezvládli. Při hře pět na pět jsme byli rovnocenným týmem. Další věc byla, že když jsme začali hrát přesilovku, tak jsme vzápětí udělali hloupý faul hokejkou. To byl druhý faktor, který nás brzdil. Chtěli jsme hrát aktivně, ale nerozlišili to, co se smí a co ne. Vyloučení bylo víc, než bychom chtěli. Jinak jsem rád, že jsme hráli play-off se Znojmem, což je mužstvo, které má nějaké parametry. Dál jsem byl rád, že přišlo na všechny zápasy docela dost diváků. Pro naše mladé kluky to je zkušenost. Myslím si, že jsme to Znojmu neusnadnili. Měli jsme hodně blízko k tomu, abychom u nich vyhráli první zápas. Včera jsme z naší strany podali naprosté maximum. Soupeř byl těžký, zkušený, takže asi postoupil zaslouženě.

Jan Neliba (Znojmo): Na utkání jsme se dobře připravili. Trochu jsme vytěžili z nepozornosti domácích, kdy jsme po třech vhazováních vstřelili tři branky. To bylo pro nás skvělé. Hlavně dnes zahrála výborně celá třetí pětka, která zařídila výsledek utkání. Myslím si, že se nám ulevilo. Musím vyzdvihnout i výkon domácího týmu. Opravdu to byla velice kvalitní série a pro nás byla velice těžká.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
28 Petr Štrach 2 2 0 4 6 4
8 Miroslav Barus 1 1 0 2 6 0
43 Tomáš Kolafa 1 0 0 1 5 0
81 Václav Meidl 1 3 0 4 5 0
36 Vladimír Říha 1 0 0 1 -1 0
30 Jiří Beroun 0 1 0 1 4 2
10 Jiří David 0 0 0 0 0 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 0 4
88 Adam Havlík 0 0 0 0 -2 0
44 Petr Hořava 0 0 0 0 0 12
22 Tomáš Hradecký 0 0 0 0 -1 4
89 Jan Lattner 0 0 0 0 0 0
4 Marian Morava 0 0 0 0 0 4
40 Karel Plášek 0 0 0 0 0 0
23 Tomáš Protivný 0 0 0 0 -2 4
61 Jakub Svoboda 0 0 0 0 0 2
26 Lubomír Štach 0 0 0 0 -1 0
72 Tomáš Vyletelka 0 0 0 0 0 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
1 Luboš Horčička 60 45 4 41 91.1 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER