Přípravné zápasy - po 9. 8. 2010
TsC
Sparta
1:2
1:1, 0:0, 0:1
Znojmo
1/3
2/3

Vyletelka zajistil Znojmu vítězství nad extraligovou Spartou

<em>Beroun</em> - K prvnímu zápasu Tipsport Hockey Cupu zavítala znojemská letka do Berouna, kde na ni čekala pražská Sparta. Hned v první dvacetiminutovce byli přihlížející diváci svědky dvou branek. Nejprve se z úniku prosadil Vyletelka, ovšem domácí ještě před sirénou díky dorážce Hlaváče vyrovnali. V závěrečné části využil přesilovku pět na tři opět Vyletelka a poslal tak tým do vedení. Sparta minutu před koncem odvolala gólmana, ale ani to už nezabránilo radosti hostů z vítězství nad extraligovým soupeřem.

Po prodloužení zkušební doby skupiny třineckých hráčů tentokrát orlí řady vyztužili obránci Rangl s Kaniou a útočníci Hrňa a Vrba, i když druhý jmenovaný sledoval zápas tentokrát pouze ze střídačky. Do branky se postavil Ondřej Kacetl a i podruhé v přípravě odchytal velmi povedený zápas.

Znojmo v úvodu dokázalo zahrozit a už ve třetí minutě měl ruce nad hlavou Česnek, jeho pěkná střela švihem ale orazítkovala pouze břevno za gólmanem Novotným. Gól vytěžili Orli až v polovině úvodní části z aktivního napadání, Tomáš Vyletelka obral na útočné modré čáře o puk Gulašiho a samostatný únik zakončil k tyči nad beton padajícího brankáře. Domácí se zaslouženého vyrovnání dočkali až minutu a půl před koncem třetiny a postarala se o něj elitní útočná formace Hlaváč – Hlinka – Ručinský, poté co Hlinkova tečovaná křížná přihrávka skončila až na hokejce Jana Hlaváče, který u opačné tyče zavěsil pod břevno odkryté branky.

Ve druhé třetině tempo hry výrazně opadlo, ani jeden z týmů nedokázal předvést nebezpečnější útočnou akci, a tak se o veškeré vzrušení na ledě staraly četné přesilové hry. Jak Sparta, tak Orli ale v této činnosti nebyli příliš nebezpeční, a se všemi střeleckými pokusy si mladí brankáři na obou stranách dokázali poradit.

Šance tak znovu přinesla až třetí část hry. Nepřesnost ve sparťanské rozehrávce mohli v rychlém brejku potrestat Jarůšek s Kubicou, druhý jmenovaný ale ve vynikající pozici netrefil ideálně kotouč a minul odkrytou klec. Rozhodujícímu momentu střetnutí předcházela aktivita Erika Hrni, který byl nejprve za přílišný důraz při napadání vyloučen, po návratu na led ale okamžitě vybojoval faul na druhé straně, Sparta šla do tří a při dvojnásobné výhodě právě Hrňa narýsoval perfektní pas před prázdnou bránu na Vyletelku, který si nemohl přát jednodušší pozici pro skórování.

Sparťané odpověděli zvýšenou aktivitou, jejím jediným vyústěním však byly dvě dělovky Bolfa mířící nad. V samotném závěru se naopak zapotil znovu Novotný, který dvakrát v krátkém intervalu vychytal Kubicu. Pražané v poslední minutě zkusili svého brankáře odvolat, šanci na vyrovnání už si ale vytvořit nedokázali a po dvou vítězstvích v Tipsport Cupu poprvé prohráli, trochu překvapivě s prvoligovým Znojmem.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER