Přípravné zápasy - čt 5. 8. 2010
RP
Znojmo
2:0
2:0, 0:0, 0:0
Jihlava
1/3
2/3

Přesilovky v první třetině poslaly Orly k dalšímu vítězství

<em>Znojmo</em> - Úspěšné početní výhody dovedly znojemské hokejisty k dalšímu vítězství v přípravě na novou sezónu. Díky gólům Tomáše Vrby a Aleše Staňka porazili Duklu Jihlava 2:0 a připsali si třetí vítězství v rámci Regionálního poháru. Svůj první zápasový start oslavil Luboš Horčička 28 úspěšnými zásahy a čistým kontem.

Hned v prvních vteřinách zápasu se rozhodl vyzkoušet Řehořovu pozornost znojemský obránce Rangl, jeho střela však těsně minula bránu. O chvíli později si první zákrok připsal i strážce znojemské brány Horčička. Začátkem třetí minuty byl vyloučen hráč Jihlavy Hollý, znojemští hráči však svoji výhodu nevyužili. Na Jihlavských byla znát nesehranost a Orli se dostávali čím dal častěji do šancí. První dokázali využít v polovině dvanácté minuty, kdy svou čtvrtou branku ve druhém zápase vsítil Tomáš Vrba. Následovala přesilovka Jihlavy, ve které její hráči nedokázali kloudně ohrozit Horčičkova bránu. O další změnu skóre ještě na konci druhé třetině postaral Aleš Staněk, který tak využil už druhou přesilovku domácích.

Do druhé třetiny tak Orli vstoupili s dvoubrankovým náskokem. Hned v první akci nechal vyniknout Řehoře Staněk. Při vyloučení znojemského Horáka se na opačné straně zaskvěl Horčička, když musel předvést své umění proti střele Maleny. Následovala patnáctiminutovka plná vyloučení, díky nimž se začala hra kouskovat a postrádat dynamičnost. Domácí i hosté si zahráli přesilovku 5 na 3, ale bezvýsledně. Nejblíže gólu byl Jiří Beroun, po jehož střele se už hráči radovali, ale rozhodčí branku neuznal.

Do poslední části hry vstoupili znojemští hráči ve třech, Jihlava však své početní výhody opět nevyužila. Trend vylučování pokračoval i nadále. Třetí třetina nepřinesla nijak líbivý hokej, oba týmy se už nikam nehnaly. Nejzajímavějším momentem se tak stala až poslední minuta zápasu, kdy byl v samostatném úniku faulován Vyletelka. Sám postižený se pokusil o forhendový blafák, ale na Řehoře nevyzrál.

Po šedesáti minutách hry si tak mohli Orli zaslouženě vychutnat své vítězství. Další zápas sehrají Znojemští již zítra v Třinci. Na domácím ledě se představí opět ve čtvrtek, kdy se ve znojemské Hostan Aréně střetnou s extraligovým týmem Českých Budějovic.

Ohlasy trenérů

Milan Kastner (Znojmo): Pro nás to bylo dobré utkání, druhé po sobě bez inkasované branky, i když jsme udělali mnoho chyb. Vynikající výkon podal brankář Horčička. Jihlava je kvalitní mužstvo, které dobře bruslilo, přestože hrálo svůj první zápas, a prověřilo nás také v obraně, což se v předchozích utkáních nestalo.

Petr Vlk (Jihlava): V žádném případě nejsme zklamaní z toho, že bychom prohráli. Zápas nám ukázal pár věcí, na kterých je potřeba zapracovat. Když nedáme gól, tak prostě nemůžeme vyhrát.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER