1. liga - so 23. 10. 2010
12. kolo
Znojmo
4:2
1:0, 0:1, 3:1
Kadaň
1/3
2/3

Velký obrat ve třetí třetině přinesl Orlům výhru

<em>Znojmo</em> - Ještě deset minut před koncem to vypadalo, že tradice vítězství hostujících týmů ve vzájemných soubojích Znojma a Kadaně zůstane zachována. To bojující a zodpovědně hrající hosté vedli 2:1, přestože Orly poslal do vedení svou premiérovou brankou mezi seniory Martin Pláněk. Tři góly v závěru však zápas postavily na hlavu, když se postupně prosadili Haman, Podešva a do prázdné branky Beroun.

V sobotní podvečer se v Hostan aréně střetli domácí Orli a mužstvo SK Kadaň. Zápasy těchtou dvou soupeřů v minulé sezóně byly nesmírně vyrovnané a z vítězství se vždy radoval hostující celek.

Do první vyloženější šance se dostali v přesilové hře Kadaňští, konkrétně pak Bursík, který se pokoušel vyzrát na domácího strážce brány Horčičku, ten však jeho pokus o blafák vystihl. Na opačné straně se v první vážnější situaci ocitlo duo Beroun – Hradecký, druhý jmenovaný však nedokázal přesně zakončit a otiskl puk jen do Závorkovy hrudi. Poté dostali Orli možnost zahrát si přesilovou hru, ale Berounova teč pouze orazítkovala vnější tyč branky hostů. Přesto se jako první radovali domácí. Za svou premiérovou trefu v seniorském dresu si vychutnával zasloužené ovace Martin Pláněk, který si před Závorkovou bránou počínal jako ostřílený profík a zavěsil přesně pod břevno – 1:0.

Do druhé části hry vstoupili aktivněji hosté, Szakalovu střelu Horčička pouze vyrazil před sebe, dorážející Charousek dokázal oblafnout znojemského gólmana, ale vzápětí přestřelil téměř odkrytou bránu. Následná přesilovka se Kadaňským příliš nevyvedla a hra začala trochu upadat, Znojemští se nikam příliš netlačili a hostům se nedařila rozehrávka. V závěru třetiny se přeci jen podařilo Kadani vsítit svou první branku dnešního zápasu. Do střelecké listiny se zapsal Jiří Charousek, který využil nádhernou přihrávku Rohana a z prostoru pravého kruhu prostřelil Horčičku – 1:1.

A za chvíli bylo Znojemským ještě hůř. Do vedení poslal hosty trochu šťastným gólem Jakub Bauer, jenž dokázal při závaru před Horčičkovou bránou získat puk a prostřelit domácího gólmana 1:2. Odpověď měli na hokejkách vzápětí Orli, kteří se již radovali ze vstřelené branky, ovšem rozhodčí gól neuznal.

Znojmo si tak na gól muselo ještě počkat, ale čekání stálo za to. Nejzkušenější domácí hráč Radek Haman do hokeje zakomponoval také své tenisové dovednosti a krásným obloučkem překonal kadaňského gólmana. Ten, ale ani ostatní hráči, neměli o puku ani tušení a všimli si ho, až když zapadal za záda Závorky – 2:2. O pár minut později šli Orli do vedení, když se svou první letošní trefou prezentoval Martin Podešva, jehož přesná a tvrdá střela nedala Závorkovi moc prostoru k předvedení svého umění - 3:2.

V závěru třetí třetiny se na ledě začalo pěkně přiostřovat. Rozhodčí nechal chvíli zápasu volný průběh, vzápětí začal opět vylučovat, což se samozřejmě nelíbilo ani jedné straně. Kadaň si v závěrečném tlaku vyzkoušela hru bez brankáře. Ovšem ihned po vhazování ztratili hostující puk a Beroun, ujíždějící sám na kadaňskou bránu, bez problémů vsítil dnešní poslední gól – 5:2. V závěru ještě rozhodčí vyloučil po hráči na obou stranách za menší potyčku, na výsledku utkání už se však nic nezměnilo.

Po šedesáti minutách se tak z tříbodového vítězství mohou radovat domácí Orli. Podařilo se jim tak přerušit sérii remízových zápasů. Hosté z Kadaně naopak svoji šňůru proher rozšiřují o další zápas.

Ohlasy trenérů

Karel Soudek (Znojmo): My jsme podali dobrý výkon. Trochu jsme byli v útlumu ve druhé třetině, ale ve třetí jsme soupeře moc nepouštěli do pásma, a když už, tak jsme to měli pod kontrolou. Je dobré, že se hráči po druhé třetině, kdy to nevypadalo moc dobře, zvedli a nakonec to dotáhli do vítězného konce.

Mikuláš Antonik (Kadaň): Myslím si, že ve druhé třetině jsme byli lepší. Měli jsme hodně příležitostí, ale bohužel jsme vstřelili jen jeden gól. Pak se nám sice ještě podařilo dát na začátku třetí dvacetiminutovky branku na 2:1, ale následně jsme inkasovali, když se puk šťastně odrazil a obloučkem spadl do branky. Poté jsme udělali hrubou individuální chybu a soupeř to potrestal dalším gólem. Bohužel tedy nemámě žádný bod.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
30 Jiří Beroun 1 1 0 2 2 0
17 Radek Haman 1 1 0 2 1 2
9 Martin Pláněk 1 0 0 1 1 2
20 Martin Podešva 1 0 0 1 0 0
88 Adam Havlík 0 0 0 0 1 2
22 Tomáš Hradecký 0 1 0 1 1 0
35 Tomáš Klimeš 0 0 0 0 0 0
43 Tomáš Kolafa 0 0 0 0 2 2
89 Jan Lattner 0 0 0 0 0 0
10 Tomáš Rachůnek 0 1 0 1 0 0
7 David Rangl 0 0 0 0 0 2
11 Vladimír Říha 0 1 0 1 0 2
19 Aleš Staněk 0 1 0 1 0 0
26 Lubomír Štach 0 0 0 0 1 0
18 Tomáš Vrba 0 0 0 0 0 2

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
1 Luboš Horčička 60 24 2 22 91.7 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY
NEWSLETTER