1. liga - so 27. 11. 2010
22. kolo
Znojmo
4:2
3:0, 0:0, 1:2
Benátky n. J.
1/3
2/3

Černá série končí, Orli zničili Benátky v první třetině

<em>Znojmo</em> - Sedm proher v řadě, dvacet šest inkasovaných a pouze patnáct vstřelených branek. S takovouto nepříjemnou bilancí vstupovali Orli do sobotního zápasu proti Benátkám. Svého soka se jim podařilo zaskočit již v první minutě, kdy zasáhl plzeňský Heřman. O pár minut později udeřili i Beroun a Říha. Hosté sice ve třetím dějství snížili na rozdíl jediné branky, avšak tři body pojistil Orlům minutu před koncem Říha střelou do prázdné klece.

Vstup do utkání vyšel Orlům na jedničku. Již při svém prvním střídání ve znojemském dresu se dostal k dorážce Jan Heřman a neměl problém s usměrněním puku za Stejskalova záda – 1:0. Po inkasovaném gólu zůstaly Benátky jako opařené a nabízely Znojmu další šance. Svého druhého přesného zásahu se domácí dočkali při přesilovce. Jiří Beroun si vybruslil do mezikruží, počkal si na přihrávku od obránce Davida a nekompromisně zavěsil touš pod víko benátecké branky – 2:0.

V průběhu třetiny se do tempa dostávali i hosté. Především Weissova nebezpečné střela přinesla zmatek do znojemské obrany, ale gólman Horčička si puk pohlídal. Když se ani v nabídnuté přesilovce Benátky nedokázaly prosadit, přišla opět chvíle Orlů. Aleš Staněk vybojoval puk, strhl na sebe pozornost protihráčů, a pak poslal puk na najíždějícího si Vladimíra Říhu, který neměl problém zakončit – 3:0. Hosté měli ještě velkou příležitost stav utkání snížit, ale unikající Weiss nedokázal přelstít Horčičku.

Do druhé části hry vstoupily oba týmy trochu vlažněji. Větší šance jsme se dočkali až téměř v polovině třetiny, kdy se po závaru před Stejskalovou bránou puk jen tak povaloval v brankovišti a žádný ze znojemských hráčů ho nebyl schopen dostrčit za brankovou čáru. Benátky se poté díky přesilovkám dostaly do mírného tlaku, ale neuchytila se střela Klimta ani Urbana. Ke konci prostředního dějství dostali Orli možnost přesilové hry 5 na 3, ve které ovšem nedokázali Stejskala příliš ohrozit.

Třetí třetina ještě slibovala velmi zajímavou podívanou. Benátky se rozhodně nechtěly vzdát a jejich snaha byla na ledě vidět. V přesilové hře se přesnou střelou z prostoru kruhu postaral o snížení skóre David Kajínek - 3:1. O chvíli později mohl znojemský náskok navýšit Plášek, ale v samostaném úniku zvolil kličku do bekhendu, se kterou si Stejskal ukázkově poradil. Hosté ve své útočné snaze otevřeli obranu, a Znojmo se tak dostalo do několika přečíslení. Nejnebezpečnější byl únik tria Plášek, Rachůnek, Štach, poslední jmenovaný nedokázal přesně vystřelil a s následnou dorážkou si Stejskal také poradil.

Benátkám svitla naděje ještě čtyři minuty před koncem. Klimt na sebe dokázal nalákat domácí obranu i brankáře, a Tomáš Urban tak mohl zakončit do téměř prázdné klece – 3:2. Necelé dvě minuty před koncem si hosté vzali oddechový čas a na střídačce zůstal gólman Stejskal. Hra v šesti se však benáteckým nevydařila a Vladimír Říha neměl problém zakončit do prázdné brány – 4:2.

Ohlasy trenérů

Milan Kastner (Znojmo): Vítězství jsme moc potřebovali, atmosféra v mužstvu nebyla ideální. První třetina byla velmi dobrá, dostali jsme se do tlaku a vstřelili góly, od druhé části to ale na nás trochu padlo a strachovali jsme se o výsledek. Soupeř byl velmi rychlý, dokázal vyhrávat osobní souboje, dobře přecházet do útoku a dostávat se do střeleckých pozic, takže si výhry ceníme, obzvlášť po tak dlouhé době. Doufáme, že na ni navážeme a jak jsem říkal v kabině, zkusíme sérii otočit a dobrých výsledků dělat víc.

Luděk Škaloud (Benátky nad Jizerou): Utkání se podle mě rozhodlo v první třetině, do níž jsme vstoupili bez maximálního nasazení a nekoncentrovaní. Domácí toho dokázali využít, potrestali nás zaslouženě třemi góly a to ještě nějaké šance nevyužili. Stav pro nás mohl být i krutější, takže jsme v kabině samozřejmě reagovali, změnili hru, přidali na agresivitě, bruslení a ve druhé třetině byli dokonce aktivnější. Pomohlo nám i dlouhé úspěšně ubráněné oslabení ve třech. Ve třetí části se nám podařilo vstřelit dvě branky a třetí visela ve vzduchu, ale ten nahoře asi viděl, že by to po našem výkonu na začátku nebylo spravedlivé.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
11 Vladimír Říha 2 0 0 2 2 0
30 Jiří Beroun 1 1 0 2 1 4
18 Jan Heřman 1 0 0 1 1 0
5 Jiří David 0 1 0 1 1 4
87 Jan Dresler 0 0 0 0 2 0
17 Radek Haman 0 1 0 1 0 4
88 Adam Havlík 0 0 0 0 -1 0
96 Richard Jarůšek 0 1 0 1 1 2
35 Tomáš Klimeš 0 0 0 0 2 0
43 Tomáš Kolafa 0 0 0 0 -1 0
89 Jan Lattner 0 0 0 0 1 2
40 Karel Plášek 0 1 0 1 1 2
10 Tomáš Rachůnek 0 0 0 0 -1 0
19 Aleš Staněk 0 2 0 2 2 0
26 Lubomír Štach 0 0 0 0 -1 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
1 Luboš Horčička 60 26 2 24 92.3 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER