1. liga - po 29. 11. 2010
23. kolo
Písek
9:1
1:1, 4:0, 4:0
Znojmo
1/3
2/3

Debakl v Písku! Orli inkasovali devětkrát

<em>Znojmo</em> - Na utkání v Písku budou chtít znojemští hokejisté hodně rychle zapomenout. V polovině první třetiny se sice dostali zásluhou Tomáše Rachůnka do vedení, v dalších minutách ale úplně odpadli a výsledek jen dokazuje celkový obraz hry. Orli dokázali se soupeřem držet krok jen do poloviny zápasu a především prostřední třetina, která skončila v poměru 4:0, rozhodla o vysoké prohře Znojma.

V úvodních momentech pondělního utkání domácí zatlačili soupeře před jeho branku při vlastní přesilovce. Největší šanci měl na hokejce Suja, který střílel z bezprostřední blízkosti, Horčička ale v důležitou chvíli vlastní tým podržel. Brzy poté Písečtí zahrozili ještě jednou. Horčička špatně rozehrál kotouč, který zachytil Pšurný a domácí útočník bez váhání střílel, golfový úder ale nasměroval přímo do znojemského brankáře.

První vážnější příležitost na straně hostujícího celku byla k vidění krátce po první části, kdy se pěkně provedenou individuální akcí prezentoval hostující Rachůnek, zakončení hostujícího útočníka ale pozorný Jágr ztlumil v lapačce. První branku zápasu nakonec obstarali hosté. Po střele Havlíka od modré čáry Jágr neměl puk zcela pod kontrolou a dojíždějící Tomáš Rachůnek nasměroval kus gumy do branky – 0:1.

Písečtí dokázali ve stejné třetině na úvodní branku soupeře odpovědět. Perfektní přihrávkou vysunul Jana Fadrného do nájezdu Ferebauer a zkušený útočník Písku povedeným blafákem do forhendu poslal puk přesně k levé tyči Horčičkovy branky.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji hráči Znojma a Jágr se v prvních minutách prostřední části musel hodně ohánět, aby udržel remízový stav. Největší šanci měl na hokejce Lattner, který zpracoval křížný pas a bez váhání střílel, Jágr však za pomoci levého betonu udržel puk před brankovou čarou.

Nedáš – dostaneš. Ostřílené pravidlo se při druhé brance domácích potvrdilo. Nevyužitý tlak Znojemských zastínil gólem domácí Jakub Bauer, který při signalizované výhodě propašoval puk za záda zkušeného Horčičky. Písečtí vstřelenou brankou ožili a o chvíli později byl blízko třetí brance Fadrný, který se s pukem natlačil do brankoviště, brankář Orlů ale reflexivním zákrokem vytěsnil puk mimo tyče.

Třetí trefy domácí nakonec přece jen docílili, a to velmi kuriózním způsobem. Jiří Kudrna spíše nahazoval puk na branku a zaskočený Horčička si kotouče všiml, až když se kus černé gumy pohupoval v síti. A pro hosty bylo ještě hůře. V závaru před brankou Orlů se nejlépe zorientoval Josef Slavík a doslova dotlačil puk do brány. Pátou trefu domácích ještě před druhou sirénou přidal opět Jiří Kudrna, který tečoval Jankem nastřelený puk od modré čáry – 5:1!

Do třetí části hosté vyrukovali se změnami v brance. Horčičku vystřídal mezi tyčemi Panec a čekaly ho krušné chvilky. Na 6:1 zvyšoval ostrou střelou od modré čáry Martin Výborný, jehož povedená rána zaplula přesně k pravé tyči. Dokonalé rozložení obrany Znojemských vyústilo v osmé minutě třetí části v další přesný zásah domácích a po křížné přihrávce od Suji zakončoval takřka do prázdné branky Josef Slavík.

Zatímco hosté si nepřáli nic jiného než zvuk závěrečné sirény, domácí se bavili hokejem. Osmou branku Píseckých přinesla samostatná akce Michala Dragouna, který se elegantně obtočil kolem znojemských obránců a forhendem zasunul puk k pravé tyči. Ani to nebylo ze strany domácích stále ještě vše. V početní převaze vystřelil štiplavou střelou od modré devátý zásah domácích David Všetečka a z ochozů zněl jasný požadavek. Zakulatit se už domácím výhru však nepodařilo. Písek tak porazil Znojmo 9:1.

Ohlasy trenérů

Karel Soudek (trenér Znojma): Vzhledem k tomu, že jsme inkasovali devět branek, tak hodnocení zápasu bude jednoduché. Hráli jsme špatně a proto jsme zde prohráli. Někteří hráči vůbec nedodrželi, co jsme řekli před zápasem. Skóre 9:1 je pro nás vyložený propadák.

David Míka (asistent trenéra Písku): Prvních deset minut nebylo z naší strany příliš povedených. Začali jsme na čtyři útoky, nebyli v tempu a dostali úvodní gól. Sestavu jsme stáhli na tři kompletní pětky a tím se naše hra oživila. Ještě v první třetině se nám podařilo srovnat, což bylo důležité. Od druhé části jsme měli zápas pod kontrolou a na ledě byli lepším týmem. V utkání se nám dařilo střelecky, což je pro nás v tuto chvíli také velmi důležité. V tomhle směru se nám příliš nedařilo, takže věřím, že nám takový přísun branek prospěje. Samozřejmě jsme rádi za tři body.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
10 Tomáš Rachůnek 1 0 0 1 0 2
30 Jiří Beroun 0 0 0 0 -3 0
21 Jan Česnek 0 0 0 0 -2 4
5 Jiří David 0 0 0 0 -2 2
17 Radek Haman 0 0 0 0 0 0
88 Adam Havlík 0 1 0 1 0 2
35 Tomáš Klimeš 0 0 0 0 -1 0
43 Tomáš Kolafa 0 0 0 0 -1 0
89 Jan Lattner 0 0 0 0 -2 4
9 Martin Pláněk 0 0 0 0 -3 4
40 Karel Plášek 0 0 0 0 -3 0
7 David Rangl 0 0 0 0 -3 0
11 Vladimír Říha 0 0 0 0 -3 2
19 Aleš Staněk 0 0 0 0 -3 0
26 Lubomír Štach 0 0 0 0 -1 0
27 Tomáš Vyletelka 0 0 0 0 -3 4

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
1 Luboš Horčička 40 25 5 20 80 0 0
0 Michael Panec 20 9 4 5 55.6 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER