1. liga - so 4. 12. 2010
25. kolo
Chrudim
3:2
1:1, 1:0, 1:1
Znojmo
1/3
2/3

V souboji dravců úspěšnější chrudimské Orlice

<em>Chrudim</em> - Znojemská mizérie trvá nadále. Orli šli sice již ve třetí minutě zásluhou Kolafy do vedení, ovšem jejich soupeř vzápětí vyrovnal a následně se dostal do vedení. V zbytku hry tahali hosté už jen za kratší konec. Když dokázal Rachůnek na začátku třetí třetiny dorovnat, o pár minut později bylo vše již zase při starém. Ani závěrečná power-play se Znojmu nevyvedla dle představ, a tak se domů vracejí bez jediného úlovku.

Úvod utkání patřil hostům, kteří se do domácích Orlic obuli s pěknou vervou a také se jako první dočkali vstřelené branky. Už po pár minutách totiž Landsman podcenil střelu takřka z půlky ledové plochy v podání Kolafa, který vyslal ze dvé hole spíše fotbalovou, nežli hokejovou střelu. K překvapení všech ale černý nesmysl, přezdívaný puk, zaplul do levého horního růžku domácí branky. - 0:1 Domácí Orlice byli inkasovanou brankou v úvodu utkání evidentně zaskočeni a působili jako opaření horkou vodou. Naštěstí pro Chrudim se na to nemohl dívat Jan Kubišta, který se dostal do úniku hostující obraně. Při zakončování byl ale zcela evidentně faulován a následovalo tak trestné střílení. V tom si nováček v chrudimském dresu s notnou dávkou štěstí počínal úspěšně a vyrovnal tak utkání na 1:1. Hosté mohli odpovědět v naskytnutých přesilových hrách, ale sehráli je velmi špatně. Po první třetině tak na světelné tabuli svítil nerozhodný stav.

Druhé dějství oproti prvnímu patřilo spíše domácím. Hned v úvodu podržel hosty výborný Horčička, který čelil mnoha ostrým projektilům, především z hole chrudimského Drtiny. Na druhé straně o sobě dal vědět Rachůnek, ale i Landsman prokázal své kvality a zamezil černé pryži v cestě za brankovou čáru. Po sérii několika nepovedených přesilových her v podání Orlů i Orlic si vzal puk na modré opět chrudimský bombic jménem Lukáš Radil a s pomocí Jana Šedy, který puk efektně a efektivně tečoval, poslal Orlice do vedení. - 2:1.
Orly inkasovaná branka nastartovala a létaly po ledě s chutí a vervou, jenže domácím se podařilo nápor hostů ubránit a ke konci třetiny se jim naskytla obrovská příležitost na navýšení náskoku. Jenže, jak už to tak bývá, když se něco nedaří, tak pořádně. Ani přes minutu dlouhá výhoda dvou hráčů na ledé nestačila chrudimským hokejistům k odskočení na 2 branky a proto se po dvou třetinách domácí mohli radovat pouze z jednobrankového vedení.

Do třetí třetiny šli domácí s jasným cílem: Neinkasovat! Orli ze Znojma měli ale určený přesný opak a byly to právě oni, kdo jako první splnil své závazky vůči kouči. Akci, která by jistojistě vyhrála minimálně předkolo "Zlaté Helmy", předvedl Orel Jan Rachůnek. Zpoza branky si vybruslil neohroženě mezi dva chrudimské obránce a zády k brance si dal puk na backhand a svoji bravurní akci zakončil zvednutím touše pod horní víko domácí branky. - 2:2. Tolik spadlých brad u domácích fanoušků už jsem dlouho neviděl a i mé hokejové srdce zaplesalo radostí, jakého krásného gólu jsem byl v tu chvíli svědkem.
Už už to vypadalo, že i tentokrát budou všichni přítomní na chrudimském zimní stadionu svědky nerozhodného výsledku. Poté se ale dostalo do úniku duo Fořt, Jaroměřský a druhý jmenovaný byl tím, jenž nedal hostujícímu brankáři šanci a zavěsil chladnokrevně kotouč do vinglu. - 3:2. Hosté se snažili, seč jim síly stačily, ale nebylo jim to nic platné. Domácí skvěle bránili a ani v power-play se hostům nepodařilo vyrovnat. Neměli k tomu ale daleko, jelikož pár vteřin před koncem se před prázdnou chrudimskou brankou zjevil hostující útočník, ale puk netrefil ideálně a tím tak vyhasly poslední naděje hostů na bodový zisk.

Ohlasy trenérů

Tomáš Blažek (Chrudim): Bylo to vyrovnané, bojovné utkání s troškou nervozity, jelikož šlo o hodně. Škoda naší přesilovky pět na tři, kterou jsme na konci druhé periody nevyužili. Na začátku třetí části jsme brzy inkasovali, takže to bylo otevřené. Opravdu to bylo vyrovnané utkání, v kterém se štěstí přiklonilo na naší stranu.

Milan Kastner (Znojmo): Sice jsme prohráli, ale myslím si, že první a třetí třetinu jsme měli více ze hry. Mrzí nás, že jsme alespoň nedosáhli na bod, protože všichni víme, o co se hraje, protože se na nás ten spodek velmi tlačí. Nepředvedli jsme špatný výkon, ale musíme se smířit s porážkou.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
43 Tomáš Kolafa 1 0 0 1 1 0
10 Tomáš Rachůnek 1 0 0 1 0 0
30 Jiří Beroun 0 1 0 1 0 0
5 Jiří David 0 0 0 0 0 2
17 Radek Haman 0 0 0 0 1 0
88 Adam Havlík 0 1 0 1 1 0
96 Richard Jarůšek 0 0 0 0 0 0
89 Jan Lattner 0 0 0 0 0 0
9 Martin Pláněk 0 0 0 0 0 0
40 Karel Plášek 0 1 0 1 0 0
7 David Rangl 0 0 0 0 0 4
11 Vladimír Říha 0 0 0 0 0 4
19 Aleš Staněk 0 0 0 0 0 2
26 Lubomír Štach 0 0 0 0 1 0
51 Jan Trojan 0 0 0 0 1 0
27 Tomáš Vyletelka 0 0 0 0 0 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
1 Luboš Horčička 60 26 3 23 88.5 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER