1. liga - so 15. 1. 2011
37. kolo
Hr. Králové
6:1
4:0, 1:1, 1:0
Znojmo
1/3
2/3

Z Hradce se Orli vrací s prázdnou

<em>Hradec Králové</em> - Ve velmi oslabeném složení nastoupili Orli na ledě Hradce do sobotního zápasu, který nedopadl úplně podle představ znojemských příznivců. Už na začátku utkání se Hradec dostal do vedení po povedené souhře Kubici s Čermákem. V průběhu prvního dějství převahu svého týmu znovu potvrdili góly Koudelky, Čermáka a Kubici. I když se Orli ve druhé třetině snažili se skóre zápasu něco udělat, jediného čeho se dočkali byl gól Tomáše Rachůnka, který se tak stal čestným střelcem. Ke čtyřem brankám první třetiny se přidaly ještě trefy Roubíka a Hrušky, a tak konečná podoba výsledku je 6:1 a fakt, že se Orli loučí s pátou příčkou.

V prvních minutách měli několik šancí hráči Znojma, ale Luňáka nikdo z nich nepřekonal a tak se jako první radovali domácí. V páté minutě našel Zdeněk Kubica hokejku Miloslava Čermáka, který poslal puk mezi betony Přikryla a Hradec vedl 1:0. O chvíli později mohl vedení zvýšit Moskal, ale přestřelil branku. V desáté minutě se dostal do brejku Martin Koudelka, ale Přikryl ho vychytal, stejně jako o minutu později Jiřího Kadlece.

V polovině čtrnácté minuty se skóre měnilo podruhé. Martin Koudelka s Danielem Volrábem jeli dva na jednoho obránce a první jmenovaný překonal Přikryla střelou mezi betony – 2:0. O necelou minutu později se Hradec radoval potřetí, když se mu podařilo bleskově využít přesilovou hru. Zdeněk Čáp střílel od modré čáry a jeho ránu tečoval Zdeněk Kubica – 3:0. A konečně o dvě minuty později přidali domácí čtvrtou branku. Jaroslav Roubík přihrál puk Miloslavu Čermákovi, který dalekonosnou střelou z první zvýšil vedení Hradce na 4:0.

Hned v úvodu druhé třetiny mohl snížit Jan Trojan, který se dostal do samostaného úniku, ale Luňák jeho blafák vystihl. Hradec pak hrál další přesilovku a podruhé v zápase ji využil. Jiří Hendrich nabil Janu Hruškovi a ten střelou z první zvýšil již na 5:0. I přes pětibrankový náskok byli domácí stále aktivní a vytvářeli si šance, například Ladislav Jindřich ve 28. minutě, ale Přikryl byl na místě. Ani Orli to však nevzdávali a ve 32. minutě se dostal do velké šance Jan Lattner, který byl před Luňákem úplně sám, ale hradecký brankář skvěle zasáhl ramenem.

Na konci 35. minuty se hosté poprvé dočkali vstřeleného gólu – Tomáš Rachůnek obdržel před brankovištěm přihrávku, parádně se obtočil kolem své osy a bekhendem zasunul k tyčce ležícího Luňáka – 5:1. Znojmu první branka pomohla a bylo hodně aktivní, ale Hradec se dobře bránil. V závěru druhé třetiny si ještě hosté zahráli přesilovku, ale tu nevyužili a tak do kabin hráči obou týmů odjížděli za stavu 5:1 pro domácí tým.

Ve 43. minutě se dostal do velké šance Miloslav Čermák, který po přihrávce od modré střilel z první, ale Přikryl jeho střelu vyrazil levým betonem. O chvíli později hráli domácí přesilovku a v ní si největší příležitost vytvořil Volráb po nahrávce Koudelky, ale pálil mimo. Hradec měl velkou šanci i ve vlastním oslabení, ale Čermákův pas nenašel Roubíkovu hokejku u druhé tyčky.

Na konci 51. minuty dostal Jiří David po faulu na Čermáka 2+2 minuty a tak měli domácí možnost čtyřminutové přesilovky, ale tu nevyužili. Gólovou tečku za zápasem udělal v polovině 58. minuty kapitán Hradce Jaroslav Roubík, který se po skvělé kombinaci první hradecké pětky kličkou zbavil Přikryla a zasunul kotouč do prázdné branky – 6:1.

Hradečtí hokejisté tak po čtyřech porážkách konečně bodovali a v tabulce se dostali na páté místo právě před svého soupeře ze Znojma, který je v tuto chvíli na šestém místě.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý (Hradec Králové): Na začátku utkání hráči dobře plnili věci, které jsme si řekli. Ale pak když vedeme, myslíme si, že soupeř přestane hrát a v naší hře se zase projevují chyby. S aktivitou Znojma jsme pak měli problémy, protože jsme mysleli spíš na útočení, než na bránění. Ale kluci si to po druhé třetině v kabině razantně vyříkali a vedení už jsme si pohlídali.

Milan Kastner (Znojmo): Vstup do utkání jsme v žádném případě nezvládli, takže si myslím, že po první dvacetiminutovce již bylo po zápase. Ve druhém dějství jsme sice zvedli nasazení, ale to už bylo k ničemu. V utkání nám chyběla řada nemocných hráčů. Dnes se sice Hradec dostal před nás, ale je před námi ještě druhé kolo nadstavbové části, tak uvidíme, jak bude vše vypadat.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
10 Tomáš Rachůnek 1 0 0 1 0 0
41 David Bartoš 0 0 0 0 -1 0
5 Jiří David 0 0 0 0 0 8
96 Richard Jarůšek 0 0 0 0 -1 0
35 Tomáš Klimeš 0 0 0 0 -1 0
43 Tomáš Kolafa 0 0 0 0 -2 2
14 Tomáš Komínek 0 0 0 0 -3 0
89 Jan Lattner 0 0 0 0 -1 0
39 Jakub Orsava 0 1 0 1 0 2
9 Martin Pláněk 0 0 0 0 -3 0
20 Martin Podešva 0 0 0 0 -1 2
23 Kamil Rajnoha 0 0 0 0 0 0
7 David Rangl 0 0 0 0 0 0
19 Aleš Staněk 0 1 0 1 0 0
26 Lubomír Štach 0 0 0 0 0 2
51 Jan Trojan 0 0 0 0 -1 0
27 Tomáš Vyletelka 0 0 0 0 -1 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
59 Petr Přikryl 60 36 6 30 83.3 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER