1. liga - so 12. 2. 2011
OF3
Benátky n. J.
7:1
3:1, 3:0, 1:0
Znojmo
1/3
2/3

Orli zkolabovali v Benátkách a darovali soupeři mečbol

<em>Benátky n. Jizerou</em> - Tak takto to nepůjde. Ani po přesunu na led středočeského soupeře nedokázali Orli najít recept na výtečného gólmana Vošvrdu. Toho sice ve třetí minutě zaskočil svou střelou v přesilovce Lubomír Štach, ale v dalším průběhu hry již převzali otěže zápasu do svých rukou domácí. Ti po pátém gólu vyhnali ze znojemské svatyně Horčičku, poté ještě dvakrát překonali Kacetla, a poslali tak Benátky do vedení 2:1 v sérii.
Znojmo začalo utkání pěkně zhurta. Už po dvou minutách hry byl totiž vyloučen domácí Kopic a Orli Benáteckým zle zátápěli. Hned po vhazování se totiž ke střele dostal Štach a za Vošvrdou zazvonila pravá tyč. O třináct vteřin později se Lubomír Štach napřáhl na repete a tentokrát byl úspěšný. Tomáš Vošvrda na jeho střelu mezi betony nedokázal zareagovat a hosté záhy vedli - 0:1. Po dalších pěti minutách hry už bylo vyrovnáno. Kopic zpoza branky našel hůl najíždějícího Davida Kajínka, který z první nedal Horčičkovi střelou nad lapačku šanci - 1:1. Prakticky ihned poté byli v krátkém sledu po sobě vyloučeni Podešva a Klimeš a před Benáteckými se tak naskytla šance v podobě dvojnásobné přesilovky. A tu využili doslova beze zbytku. Po dlouhém obléhání Horčičkovy klece se přece jenom prosadili domácí. Tomáš Klimt si počkal u levé tyčky a poté zvedl puk nad rameno znojmského brankáře - 2:1. Při pokračující klasické početní výhodě akci Kolmanna zakončoval Kopic, Horčička ještě stihl vyrazit na hůl dojíždějícího Michala Bulíře, pro něhož už nebylo problémem trefit odkrytou část klece - 3:1. Ve 12. minutě dostali domácí počtvrté puk do sítě, branka ale nebyla pro postavení útočícího hráče v brankovišti uznána. Pak se ještě připomněl Kolmann a za Horčičkou zacinkala spojnice tyče a břevna.

Také do druhé třetiny vstoupili aktivněji domácí hráči a po třech minutách hry vedli už o tři branky. Vít Jonák nejprve nejprve nedosáhl na Bulířovu nahrávku, následně ale převzal Vařechovu příhru a tváří v tvář Horčičkovi precizně provedeným bekhendovým blafákem zvedl puk mimo dosah znojemského brankáře a mohl se tak radovat z první trefy v benáteckém dresu - 4:1. To však z benátecké strany nebylo zdaleka vše. O tři minuty později pláchl znojemským bekům Tomáš Klimt a střelou ke vzdálenější tyči vyhnal Horčičku z branky - 5:1. Mezi tři tyče se tak podobně jako v prvním utkání postavil mladý Ondřej Kacetl. Ten ale vydržel s čistým koncem jen necelou minutu. V brance jej přivítal Michal Pavlů, jenž svou první střelu dorazil za záda bezmocného brankáře hostí - 6:1. Ve 33. minutě si dovolil proti Havlíkovi drzou rozehrávku i brankář Vošvrda, poslal do brejku Pabišku, který těsně přestřelil Kacetlovu klec. Těsně před koncem druhé části hry měl branku na holi Klimt, jenže přestřelil znojemskou branku, čímž odmítl hattrick.

Při vedení o pět branek určitě bylo v povědomí hráčů Benátek při nástupu do třetí třetiny. Hosté v závěrečné dvacetiminutovce vyslali na Vošvrdu hned dvanáct střel, zatímco Benátky střídajícího Kacetla prověřili jen dvakrát. A Znojmo nebezpečně hrozilo. Od modré čáry pálil bývalý benátecký obránce Tomáš Kolafa a zkušený Haman šikovně v předbrakovém prostoru tečoval puk. Vošvrda byl pozorný a překvapit se nenechal. Kolafa si střelu od modré čáry za další dvě minuty zopakoval a tentokrát neměl ke vstřelení gólu daleko. Libereckého brankáře ale zachránila tyčka. Benátky poté přečkaly oslabení ve třech a poté, co sudí Dvořák poslal na trestnou lavici dva hráče Znojma, měli i Benátečtí možnost hrát dvojnásobnou přesilovku. A tu využili ke vstřelní sedmé branky. Pavlů nahrál na střelu Davidu Kajínkovi a ten svou druhou brankou v utkání rozesmutněl Kacetla - 7:1. Zbytek utkání se dohrál již v poklidu a v neděli se může rozhodnout o postupujícím do prvního kola vyřazovacích bojů, v opačném případě se v pátém duelu bude bojovat v úterý na jihu Moravy.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud (Benátky nad Jizerou): Celé mužstvo podalo perfektní týmový výkon. Takový by v play off měl být. Hráli jsme s obrovským nasazením a díky velmi kvalitní hře jsme zaslouženě vyhráli. Dali jsme pěkné góly. I přesto, že soupeř vstřelil první branku, tak to s mužstvem v podstatě nic neudělalo. Stejně jako v předchozích dvou zápasech, kdo vstřelil první branku, tak prohrál. Celému týmu je potřeba poděkovat, brankářem počínaje, posledním útočníkem konče. Tradici prvního gólu chceme zítra změnit. Chceme ho dát a zároveň i vyhrát. Doufám, že zítra sérii ukončíme. Do Znojma se nám už nechce. Utkání bude začínat od stavu 0:0, bude to těžké.

Milan Kastner (Znojmo): Zápas byl jednoznačný. Sice jsme dali první branku, ale od té doby byli domácí jasně lepším týmem. Byli lepší jak v nasazení, tak i v proměňování přesilových her, které dnešní utkání rozhodly. Ve třetí třetině už bylo jasné, že domácí vyhrají.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
26 Lubomír Štach 1 0 0 1 -1 0
41 David Bartoš 0 0 0 0 -1 0
30 Jiří Beroun 0 0 0 0 0 0
5 Jiří David 0 0 0 0 -2 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 -1 2
88 Adam Havlík 0 0 0 0 -3 0
96 Richard Jarůšek 0 0 0 0 0 0
35 Tomáš Klimeš 0 0 0 0 0 4
43 Tomáš Kolafa 0 0 0 0 -3 4
89 Jan Lattner 0 0 0 0 -1 2
38 Jakub Lev 0 0 0 0 -1 0
9 Martin Pláněk 0 0 0 0 -1 0
40 Karel Plášek 0 0 0 0 -1 0
20 Martin Podešva 0 1 0 1 0 4
8 František Pospíšil 0 0 0 0 0 0
10 Tomáš Rachůnek 0 0 0 0 0 0
7 David Rangl 0 0 0 0 -1 2
11 Vladimír Říha 0 0 0 0 -1 2
19 Aleš Staněk 0 0 0 0 -1 2
51 Jan Trojan 0 0 0 0 -2 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
1 Luboš Horčička 27 15 5 10 66.7 0 0
90 Ondřej Kacetl 33 12 2 10 83.3 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER