Noen Extraliga juniorů - út 22. 3. 2011
SF1
Znojmo
5:2
3:1, 0:1, 2:0
Slavia
1/3
2/3

Juniorka domácí zápas zvládla a v semifinále vede!

<em>Znojmo</em> - Junioři Orlů pokračují v úspěšném tažení play-off extraligy. V úvodním utkání semifinálové série to odnesla Slavia Praha. Znojmu skvěle vyšel začátek, po čtyřech minutách vedlo díky Rachůnkovi a Jarůškovi už 2:0. Hosté sice snížili a až do samotného závěru se drželi na rozdíl jediné branky, góly Havlíka a následně Pláňka při power play soupeře ale definitivně rozhodly o vítězství domácích. Orlům tak k postupu do finále chybí jedna výhra, první pokus k jejímu získání budou mít ve čtvrtek v Praze.

Vstup znojemských hráčů do semifinálových bojů se Slavií Praha byl doslova bleskový. Již půlminutu po zahájení první třetiny si ke střele z prostoru kruhu najel Tomáš Rachůnek a překonal slávistického gólmana Dlouhého poprvé – 1:0. Orly jejich první gól v utkání povzbudil a dál si to mířili do útoku. O další brankový zápis se pokoušeli Podešva či Trojan, ale do listiny střelců se zapsal jiný útočník Richard Jarůšek, který po přiťuknutí od Bartoše navýšil znojemský náskok – 2:0.

Orli se i přes rychlé dvoubrankové vedení nechtěli vzdát svého útočného pásma. Aktivní Jarůšek si několikrát vytvořil dobré gólové příležitosti, hlavně spolupráce s Komínkem byla ukázková. Přesto se z ojedinělého útoku dočkala snížení Slavia. Dlouhá přihrávka slávistického obránce našla hůl Davida Palaščáka, jenž obelstil znojemskou defenzivu a nakonec i Kacetla v bráně – 2:1. O minutu později jsme se dočkali prvního vyloučení, a to na straně hostů. Znojmo se s přesilovkou příliš nemazlilo a v její polovině se dokázal v přetahované před slávistickým gólmanem šikovně prosadit Tomáš Latner - 3:1. Znojmo si zahrálo v první třetině ještě jednu přesilovou hru, tentokrát však bez úspěchu.

Ve druhém dějství se začala více prosazovat také Slavia, která byla v první části hry zakřiknutá. Aktivní byl především hostující Klhůfek, jenž hned v první minutě vyzkoušel Kacetlovu pozornost. Na druhé straně musel po jedovaté střele Trojana zasahovat Dlouhý. Také Slávisté si zahráli svou první přesilovou hru, domácí však dobře bránili, ojedinělé střely si znojemský gólman pohlídal. Obě mužstva si vytvořila několik šancí, gólmani však byli ve druhé periodě pozorní. Branky jsme se dočkali až v samém závěru druhé dvacetiminutovky, tentokrát z hole Slavie. Přesilovou hru dokázal využít Tomáš Hertl a dal tak svému týmu naději do závěrečné třetiny – 3:2.

Poslední část hry přinesla hned v úvodu znojemskou přesilovku, která vyšla především domácímu Havlíkovi. Ke smůle Znojma se však žádná z jeho střel neujala, především ta poslední, při které musel Dlouhý vytasit efektní semafor, roztleskala početné znojemské publikum. Paradoxně se slávističtí hráči dostali do největší příležitosti ve hře 4/4. Klhůfek se pokoušel dorazit Kacetlem vyražený puk, před útočníkem se již otevírala odkrytá branka, puk do ní však usměrnit nedokázal. Na Slavii byla vidět zvýšená aktivita a snaha vstřelit gól, několik oslabení však brzdilo hosty v rozletu. Těsně po jednom z nich poslal Orly opět do dvoubrankového trháku Adam Havlík, jenž využil zmatku ve slávistické obraně – 4:2.

Ve znojemské Hostan aréně se očekával závěrečný nápor hostů. Ten měl přijít hlavně po faulu Davida Videlky necelé čtyři minuty před koncem. Slávistický trenér si vzal oddechový čas, odvolal gólmana a zkusil hru v šesti proti čtyřem. Několik střel, především od modré čáry, Kacetla nevyvedlo z klidu. Naopak z gólu se radovali domácí. Martin Pláněk se dostal ve vlastním obranném pásmu k puku a vyslal dalekosáhlou střelu na opuštěnou slávistickou klec – 5:2.

Slavia ještě zkoušela alespoň snížit, ale opět ji přibrzdil faul. Konec zápasu tak odehrálo Znojmo v klidu a z prvního semifinálového zápasu si odnáší zasloužené vítězství.

Ohlasy trenérů

Martin Stloukal (Znojmo): Bylo to klasické utkání play-off. Kluci jsou na takové zápasy připraveni, vědí, o co se hraje. Já jim do hry v podstatě ani nezasahuji. Pokud si budeme plnit povinnosti a taktiku, kterou si řekneme před zápasem, tak můžeme pomýšlet na to, že vždy ten zápas dobře dopadne.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
88 Adam Havlík 1 0 0 1 3 0
96 Richard Jarůšek 1 0 0 1 0 2
15 Tomáš Latner 1 0 0 1 0 2
9 Martin Pláněk 1 0 0 1 3 0
10 Tomáš Rachůnek 1 0 0 1 2 2
41 David Bartoš 0 1 0 1 1 0
14 Tomáš Komínek 0 1 0 1 0 0
84 Lukáš Kovalský 0 0 0 0 0 0
28 Daniel Opalek 0 0 0 0 1 0
61 Jan Podešva 0 0 0 0 0 2
8 František Pospíšil 0 0 0 0 -1 0
33 Jakub Šaur 0 0 0 0 1 0
13 Jiří Tichý 0 0 0 0 2 0
51 Jan Trojan 0 0 0 0 0 0
92 David Videlka 0 1 0 1 2 2

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
90 Ondřej Kacetl 60 26 2 24 92.3 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY
NEWSLETTER