Tipsport Extraliga - pá 20. 2. 2004
49. kolo
Kladno
2:6
0:1, 2:1, 0:4
Znojmo
1/3
2/3

Zasloužené vítězství Znojma

K l a d n o - Poprvé v této sezóně dokázali Znojemští orli vstřelit v jednom zápase víc než pět branek. Kladno se drželo pouze první dvě třetiny, hosté však čtyřmi přesnými trefami v poslední části zápas nejen rozhodli, ale uštědřili soupeři debakl. Největší zásluhu na vítězství, které posunulo Orly na čtvrtou příčku před Slavii, měl kanonýr <b>Uram</b>, který se trefil dvakrát, přičemž druhý gól byl vítězný. Celá první pětka Znojma byla na ledě hodně vidět, mužstvo se mohlo spolehnout gólmana Dubu, zatímco kladenský Kopřiva se s rolí brankářské jedinčky zatím trochu pere. Další branky Orlů stříleli <b>Rataj, Ludvík, Pucher a Plášek</b>.
Do sestavy Znojma, konkrétně do čtvrtého útoku, se po zranění vrátil útočník Milan Procházka. Také Kladno nasadilo do utkání čtyři útočné formace a už od prvních minut se hrál hokej s šancemi na obou stranách. Velmi aktivní byl zejména centr první orlí letky Rataj, který dvakrát prověřil Kopřivu v brance domácích. Jeho protějšek Duba měl práci při kombinacích čtvrté kladenské pětky a při střele Bílka. Orli potvrdili, že dobře natrénovali hru v početní výhodě, což se projevilo ve 12. minutě, kdy si Rataj najel sám před Kopřivu a nedal mu šanci. Při vyloučení Tomana si domácí dokázali vytvořit tlak i několik šancí, všechny však ztroskotaly na Dubovi. V závěru třetiny pak ale stálo štěstí při Kopřivovi, když nejprve Pucher tečoval puk jen do tyčky, Rataj zblízka nedal a Uram netrefil odkrytou klec.

Po přestávce nezačali Znojemští nejlépe. Při úvodním závaru Zajícovy řady se Duba zapotil a měl i štěstí, když Bílek trefil jen tyč. Vzápětí se nechal vyloučit na ledě nepřehlédnutelný Rataj a domácí toho dokázali využít. Kapitán Zajíc našel v 25. minutě růžek Dubovy branky. Kladno se dostalo na koně, ale znojemský gólman odolával. Při oboustranném vyloučení chyboval ve 30. minutě obránce Čech a ostrostřelec Orlů Uram proměnil samostatný únik. Gól Středočechy opět trochu vyvedl z míry, ale ani hosté si v další fázi hry nevytvářeli tolik šancí. I přesto, že se snažili dobře bránit, střela od modré obránce Zemana z 38. minuty Dubu překvapila a bylo vyrovnáno. Následné šance na obou stranách už zůstaly nevyužity.

Snaha Kladenských o zvrácení skóre ve svůj prospěch neměla dlouhého trvání. Orli byli při chuti a na svého soupeře po příchodu z kabin doslova vlétli. Krulišovo vyloučení mohl potrestat už Plášek, ale minul. Jeho zaváhání napravil v 45. minutě Uram, jehož druhý gól v zápase byl nakonec vítězný. Buldoci se ještě ani nestačili vzpamatovat a Kopřiva lovil puk ze sítě počtvrté, když mu mezi betony proklouzlo Ludvíkovo nahození. Trenér Müller si vyžádal oddechový čas, jeho svěřenci se však nezvedli ani při následných dvou přesilovkách. Jejich špatnou hru a časté chyby potrestali v závěru dvěma brankami v rozmezí 93 vteřin ještě Pucher a Plášek.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Müller (Kladno): Kromě druhé třetiny jsme dělali velké množství chyb v obranné fázi, za které jsme pykali. Musíme se soustředit především na defenzívu. Výkyvy pramení z toho, že v obraně je spousta mladých hráčů. Šance na play off je stále velká a o postup se ještě popereme.

Pavel Pazourek (Znojmo): Viděli jsme bojovné utkání. V první třetině jsme byli výrazně lepší, ale vsítili jsme jenom jeden gól. Vlastní nedisciplinovaností jsme umožnili domácím ve druhé části srovnat stav, ale ve třetí jsme již byli opět lepším celkem a zcela zaslouženě vyhráli.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
79 Marek Uram 2 0 0 2 1 0
81 David Ludvík 1 1 0 2 2 2
40 Karel Plášek 1 0 0 1 2 0
33 Peter Pucher 1 1 0 2 2 0
55 Igor Rataj 1 1 0 2 0 4
36 Miroslav Barus 0 0 0 0 0 0
19 Václav Benák 0 1 0 1 2 0
9 Roman Erat 0 0 0 0 -1 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 2 0
37 David Havíř 0 3 0 3 1 2
12 Aleš Křetínský 0 1 0 1 0 0
89 Ján Pardavý 0 0 0 0 0 2
24 Jan Snopek 0 0 0 0 0 0
25 Karel Soudek 0 1 0 1 1 0
27 Milan Toman 0 0 0 0 2 2

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
72 Tomáš Duba 60 33 2 31 93.9 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER