Přípravné zápasy - út 5. 8. 2003
TsC2
Znojmo
7:1
3:0, 2:0, 2:1
Prostějov
1/3
2/3

Hladké vítězství nad Prostějovem

Z n o j m o - V prvním utkání 2. kola Tipsport Cupu byl soupeřem Znojemských orlů prvoligový HC Prostějov, za jehož tým nastoupili všichni avizovaní bývalí hráči Znojma – kapitán Světlík, Jiří Hradecký, útočník Buďa i ze Znojma hostující obránce Sloboda. Diváci viděli pohledné utkání, ve kterém po dvou brankách zaznamenali <b>Rataj</b> s <b>Barusem</b> a po jedné <b>Pardavý</b>, <b>Plášek</b> a <b>Uram</b>.
Hned od prvních minut se iniciativy ujali domácí borci, když Plškovu branku ohrozili zejména Havíř, Haman a Pucher. V polovině třetiny spálil vyloženou šanci Rataj po přihrávce brankáře Duby a Havířovu střelu chytil ležící Plšek do lapačky. Hosté se do šancí téměř nedostávali, protože se nechávali často vylučovat. Toho využil Pardavý, který ve 12. minutě po krásné přihrávce Rataje zasunul do prázdné branky. Na druhé straně zmařil Duba veškeré pokusy Prostějova a následně si v 18. minutě Rataj s Pardavým prohodili role při podobné gólové akci, jako byla ta předcházející. O chvíli později ještě propálil brankáře hostí Barus.

Ve střelecké produktivitě Znojma pokračoval ve 24. minutě Rataj, který si najel mezi kruhy a nekompromisně zavěsil. Hned z dalšího protiútoku mohl završit hattrick, avšak tentokrát byl Plšek pozorný. Ve 32. minutě si prostějovského brankáře položil Mareš a odražený puk se dostal k Barusovi, který se nemýlil. O minutu později ještě znovu zahrozil Rataj a domácí tým už třetinu dohrával v poklidu.

Na začátku posledního dějství dostal krásnou přihrávku od Baruse Plášek a zvýšil už na 6:0. V 50. minutě všem ujel znojemský Uram, vytáhl si brankáře a jednoduše dopravil puk do prázdné klece. O chvíli později znovu společně s kolegou z útoku Pucherem ohrožoval Plškovu svatyni, avšak o konečnou podobu výsledku se postarali hosté, když Světlík propálil Dubu od modré.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (Znojmo): Myslím si, že jsme dnes hráli dobře, asi do půlky zápasu, než to bylo 5:0. Od té doby už hra díky tomu náskoku nebyla tak plynulá, i když jsme se pořád dostávali do šancí. Že jsme dostali gól, je škoda hlavně kvůli gólmanovi, ale byla to čistá přihrávka a střela od modré.



Kapitánské "céčko" nosí v prostějovském týmu bývalý Znojmák Martin Světlík, za ním znojemský kapitán Peter Pucher




Ještě čtyři minuty před koncem držel Tomáš Duba ve svém druhém orlím utkání čisté konto


Lukáš Plšek se v prostějovské bráně hodně zapotil


Igor Rataj v klidu střílí gól do prázdné brány




Druhý gól Míry Baruse

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fotogalerie

Žádné fotky.