Přípravné zápasy - pá 15. 8. 2014
přát.
Znojmo
3:2
2:0, 0:1, 1:1
Kladno
1/3
2/3

Orli si dokázali poradit i s Kladnem

Zápas se už od začátku vyvíjel dobře pro domácí, kteří si dokázali rychle vytvořit dvoubrankový náskok. Kladno sice snížilo na 1:2, ale Orli rychle odpověděli. V závěru třetiny oba celky přidaly ještě po jedné brance, a Znojmo si tak připsalo další vítězství.

Kladnu se hned na začátku zápasu nabídla přesilová hra, avšak Orli se nenechali zastrašit a dvě minuty ve čtyřech bez větších obtíží ubránili. Když šlo do čtyř chvíli na to Kladno, domácí toho patřičně využili. Jan Lattner a Adam Havlík se dostali do přečíslení a druhý jmenovaný poslal puk poprvé za kladenského brankáře. Netrvalo to dlouho a zimní stadion byl na nohou znovu. Tentokrát se z mezikruží trefil osamocený Marek Špaček.

V závěru úvodní dvacetiminutovky ještě nastřelil Beroun tyčku a na druhé straně se vyznamenal proti střele Dragouna slovinský brankář Us. Podobným tempem pokračoval zápas i ve druhé třetině. Šeda zaváhal a z ideální pozice těsně minul. V osmadvacáté minutě Us poprvé kapituloval. Nestihl postřehnout pohotového Michala Dragouna.

Ve dvaatřicáté minutě orazítkoval tyčku hostující klece Nemčík a úspěšní nebyli ani Havlík s Podešvou při přečíslení. Na druhé straně mohl vyrovnat Eberle, avšak ani on změnit skóre nedokázal. Jeho puk zamířil do vyrážečky Use.

V závěrečné části hry se děj přeléval ze strany na stranu a oba týmy si dokázaly vytvořit několik pěkných příležitostí. Největší nápor Znojma přišel při přesilové hře pět na tři, kdy nejprve spálil velkou šanci Štach, o pár vteřin později už na modré čáře napřáhl Jakub Grof a puk skončil až v síti kladenské klece. Rytíři se ještě vzchopili k závěrečnému tlaku a v další početní výhodě se po brejkové situaci prosadil Jan Dalecký.

To už ale bylo ze strany Kladna vše. Znojemská defenzíva si poradila s několika útočnými nájezdy soupeře, Us své barvy opět podržel a při závěrečné power-play pak Beroun ještě minul opuštěnou kladenskou klec.

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar (Znojmo): Je to stále příprava, ale z mého pohledu mohl být výkon našich hráčů daleko lepší. Chtěli jsme, aby si Patrik Nechvátal po čtyřech zápasech odpočinul, a tak jsme postavili mezi tyče Žana Use, který je prakticky bez zkušeností mezi seniory. Honzu Lattnera jsme poslali do obrany, protože naši čtyři obránci mají zdravotní problémy.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER