EBYSL - ne 23. 11. 2014
25. kolo
Znojmo
6:5sn
0:2, 3:1, 2:2 - 0:0
Fehérvár
1/3
2/3

Report ze zápasu ZNO vs. FEH (6:5)

Znojemští hokejisté přivítali lídra tabulky z Fehérváru a do utkání nastoupili velmi dobře. Počáteční tlak Orlů ale nerezultoval v žádný gól, a tak se po přestání náporu začali prosazovat hosté, které přijela podpořit i skupinka fandů s bubny. Účet zápasu otevřel v početní výhodě Martin Pillok, jenž se nemýlil od modré čáry. Ve hře čtyři na čtyři pak navýšil vedení maďarského týmu Norbert Szasz.

Prostřední část duelu přinesla hned zkraje několik šancí. Nejdříve zamířil Pal Szabo vedle levé tyče Usovy svatyně, o chvíli později nastřelil Křípal na druhé straně kluziště břevno. Snížení přinesla kombinace Synka a Tomáše Račického, který využil přesnou přihrávku před brankoviště a nasměroval kotouč čepelí hole do sítě.

Krátce po polovině mělo Znojmo obrovskou šanci vyrovnat, ale ve výhodě jednoho muže v poli paradoxně kapitulovalo, když zapomenutý Pal Krisztian Szabo překonal znojemského gólmana. Krátce po vypršení přesilovky ale skórovali i Orli. Konkrétně Tomáš Račický dorážel před brankovištěm. Konec třetiny pak patřil opět domácím. Nejdříve Zajíc selhal po bekhendovém zakončení před Pleszem. O vyrovnání na 3:3 se postaral dobře umístěným nahozením od modré čáry Michael Mandát.

Vstup do závěrečné periody vyšel o mnoho lépe Maďarům. Ti se během necelých čtyř minut radovali z gólu hned dvakrát. Větší část přesilové hry, kterou si Čerti přenesli z předchozí třetiny, využil po několika dorážkách před brankovištěm Daniel Szabo. Pátý zásah do znojemské klece přidal Pal Krisztian Szabo.

Orli ale neměli rozhodně v plánu složit své zbraně a jejich snaha byla po zásluze korunována. Na rozdíl jednoho gólu snížil Tomáš Račický, jenž zároveň dalším gólem v čase 50:28 dokonal svůj hattrick. Ve zbytku základní hrací doby ani v prodloužení jsem se rozuzlení nedočkali, a tak přišly na řadu nájezdy. V těch za Znojmo skóroval opět Tomáš Račický, kterého ve druhé sérii napodobil i Dominik Synek. Na Usově umění skončily dva pokusy soupeře.

Znojmo tak jako první tým v letošní sezóně poráží Fehérvár.

Ohlasy trenérů

Leoš Zajíc (Znojmo): Menší oslava musí být. Když porazíte mužstvo, které dosud neprohrálo, které ani nepočítalo, že by u nás ztratilo bod, tak je to skvělé. To, co kluci dnes předvedli, si zaslouží obdiv. Hráli na hraně svých možností, mám z toho obrovskou radost. Od prvního do posledního hráče všichni dřeli a věřili, že i za nepříznivého stavu, jsme schopni utkání otočit. Naše první lajna dala šest gólů, i s penaltou. Jsme strašně rádi, že to tak dopadlo.

Včerejší utkání v Budapešti, které jsme vyhráli 10:1, se nedohrávalo úplně korektně. VASAS nás opravdu nešetřil. Pokoušel se naše hráče zranit, kluci se z toho vzpamatovali. Pořádně nás to tam vyburcovalo. Kluci byli i před dnešním zápasem pořádně nažhaveni, dalo by se na nich vařit. Chtěli vyhrát.

Podruhé o víkendu jsme nastoupili jen s jedním gólmanem v sestavě. Je to samozřejmě velmi riskantní, ale momentálně je situace taková, že potřebujeme čtyři přestupové hráče v poli a jednoho gólmana. My jsme se snažili jednoho gólmana sehnat, ale to není jednoduché. Kdo sem bude jezdit, když ví, že bude jen dvojka? My máme dva skvělé brankáře, které střídáme, ale zrovna teď je kvůli regulím většinou nemůžeme použít oba dva. Gólmani ze staršího dorostu s námi na tréninky chodí, ale zase by musel na zápas staršího dorostu jet jen jeden. Takže my doufáme, že se nic nestane. Na případné play-off bychom ale tuto situaci museli řešit, tam už s jedním brankářem přijet nemůžeme.

Tyler Ditrich (Fehérvár):První porážka v sezoně nebyla tak hrozná. V první třetině jsme soupeře přehráli, ve druhé jsme ale vypustili a potom jako bychom ztratili vůli hrát o výsledek. Ve třetím dějství se náš projev zase zlepšil, ale musím ohromně pochválit Znojmo, které hrálo na doraz a vítězství si doslova vybojovalo.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
15 Tomáš Račický 4 1 0 5 4 2
95 Michal Mandát 1 1 0 2 1 2
88 Michal Pospíšil 1 0 0 1 0 2
94 Tomáš Forman 0 0 0 0 0 0
83 Bronislav Fruhwirt 0 0 0 0 0 0
53 Tomáš Hačecký 0 0 0 0 0 2
0 Peter Klačko 0 0 0 0 0 0
14 Josef Krcho 0 2 0 2 0 0
6 Milan Křípal 0 1 0 1 1 0
8 Jiří Lander 0 0 0 0 -1 2
66 Karel Nahodil 0 0 0 0 0 0
18 Daniel Salát 0 0 0 0 -2 0
17 Jiří Svatuška 0 1 0 1 -1 0
93 Dominik Synek 0 2 0 2 1 0
16 Jakub Švanda 0 0 0 0 -2 0
89 Jan Toman 0 0 0 0 0 0
28 Marc Zajíc 0 1 0 1 0 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
1 Žan Us 0 0 0 0 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER