Přípravné zápasy - pá 7. 8. 2015
přát.
Litvínov
2:3
2:0, 0:1, 0:2
Znojmo
1/3
2/3

Gól v poslední minutě přinesl Orlům skalp českého mistra!

V rekordním vedru zvládli Orli první přípravný zápas nové sezóny výborně. V Litvínově sice brzy prohrávali 0:2, postupně ale dokázali zásluhou gólů Branislava Rehuše a Marka Špačka vyrovnat. Dvacet vteřin před koncem pak Rehuš druhou trefou rozhodl o znojemském vítězství.

Obrovské vedro, které panovalo venku, nezastavily ani zdi litvínovského zimního stadionu, a tak se zápas hrál v prakticky tropických podmínkách. I tak dorazila na litvínovský stadion slušná návštěva, která v úvodu sledovala převahu domácího celku. Černý svou gólovku spálil, po něm však už přesně kombinující Litvínov slavil. Nejprve se z levého kruhu dostal do zakončení Pavel Smolka a nad Nechvátalův beton skóroval, o dvě minuty později první útok domácích uvolnil před brankou Viktora Hübla, který nezaváhal.

V ojedinělé znojemské šanci neuspěl Pucher, Orli se však po přestávce dostali více do zápasu a svou bojovností si začali vytvářet šance. V 35. minutě se pak poprvé gólově prosadili, když tvrdou střelu Bira od modré tečoval za záda brankáře Branislav Rehuš. Tomáš Fučík, který ve znojemské brance vystřídal v polovině duelu Patrika Nechvátala, příliš práce na druhé straně neměl.

V úvodu třetí části rostoucí tlak Znojma zužitkoval trefou zblízka po dobré Štachově přihrávce Marek Špaček, a když se dvě a půl minuty před koncem provinil Litvínov faulem, sehráli na samém konci početní výhody znojemští hráči situaci, po níž Šulákovu ránu dorazil za záda brankáře Petráska znovu Branislav Rehuš. Znojmo tak vstoupilo do přípravného období vítězně a připsalo si cenný skalp úřadujícího českého mistra.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER