Přípravné zápasy - út 16. 8. 2016
přát.
Zlín
6:2
3:0, 2:2, 1:0
Znojmo
1/3
2/3

Napodruhé to nevyšlo, ve Zlíně dominovali domácí

Ve své generálce před startem Ligy mistrů si znojemští hokejisté nedokázali poradit se Zlínem. Po dobře zvládnutém domácím utkání se odveta na Zimním stadionu Luďka Čajky již od prvních minut vyvíjela v neprospěch Jihomoravanů. Ti nakonec museli inkasovat hned šestkrát.

Úvod utkání na si znojemští hráči jistě nedají za rámeček. Gólman Jindřich Pacl musel již v první minutě odvracet slibný pokus Říčky a v té třetí kapituloval. Náporu beranů využil Daniel Štumpf, jenž sáhl po odraženém kotouči a zametl jej za brankovou čáru. Znojemští museli i nadále bránit a při této činnosti si počínali nedovoleně. Přesilovku pět na tři pak dokázal využít po kombinaci z mezikruží Robert Říčka.

Orli mohli záhy snížit, ale po pobídce Puchera přestřelil Lattner bránu gólmana Kašíka. Dominanci domácích v první třetině pak podtrhl Roman Vlach, který v oslabení svého celku ujel do rychlého brejku a blafákem znovu pokořil Pacla.

Po návratu z kabin se Znojemští přeci jen dostali více do hry a začali zlobit. Zlín jim k tomu také tak trochu dopomohl dvěma tresty. Festival šancí Jihomoravanů odstartoval Marek Špaček, v početní výhodě jej napodobil Hughesman a Kašíkovu lapačku provětral znovu i Lattner. Až dvě sekundy po polovině duelu našel skulinu ve výstroji do té doby bezchybného gólmana Peter Pucher.

Ale tím ani zdaleka nebyl počet gólů v této fázi utkání vyčerpán. Ve 34. minutě opět navýšil vedení Zlína lotyšský útočník Roberts Bukarts. Ten se rozpomněl na loňskou úspěšnou souhru s Petrem Holíkem a Pacl propustil kotouč mezi betony do sítě. Orli rychle odpověděli po kombinaci, na jejímž konci Radek Číp zblízka prostřelil Kašíka. Na 5:2 ale opět rychle upravil Martin Podešva, který svému bývalému klubu výrazně snížil šance na případné vyrovnání.

Do třetí třetiny naskočili hosté s Patrikem Nechvátalem v kleci. Ani ten ale nedokázal dlouho udržet čisté konto. Již po minutě inkasoval z hole Ondřeje Veselého. Následně si oba týmy zahrály početní výhodu bez vážnějšího ohrožení soupeřovy klece. Hra poměrně rychle plynula, Znojmo se již nedokázalo prosadit a domácí hokejisté si bez větších potíží ustrážili svůj luxusní náskok.

Na závěr si ještě mužstva vyzkoušela pětiminutové prodloužení a samostatné nájezdy, které Orli ukořistili po jediné trefě Romana Tomase.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER