Přípravné zápasy - út 10. 8. 2004
přát.
Znojmo
7:3p
0:0, 3:2, 3:1 - 1:0
Slovan
1/3
2/3

Fotografie z utkání proti Slovanu Bratislava

Z n o j m o - Chladivé útroby Hostan arény přináší divákům v parných dnech příjemné osvěžení. Když se k tomu přidá mnoho branek v síti soupeře, vítězství a dokonce pěstní souboj, může být znojemský fanoušek po čtyřměsíčním hokejovém půstu spokojen. Fotografie z utkání zachycují i tváře některých nových hráčů ve znojemském týmu.
Od začátku zápasu bylo vidět, že se oba soupeři teprve oťukávají. Hrálo se v nižším tempu a kombinace hráčům příliš nevycházely. Při vyloučení Benáka ve 3. minutě se Bratislava dostala k první šanci, kterou ale Přikryl s přehledem vyřešil. Hosté posléze zvýšili aktivitu a několikrát vyzkoušeli pozornost znojemského gólmana. Ani Orli nezůstali pozadu a Rybára ohrozili např. Barus nebo dvakrát Pucher. Z trestné lavice vracející se Pašek se dostal do úniku, ale Přikryl si věděl rady, stejně jako během trestu Tomana, kdy se musel v brance skutečně otáčet. Znojmu se ke konci třetiny naskytla devatenáctisekundová výhoda pěti, resp. šesti proti třem, neboť trenér Zajíc poslal Přikryla na střídačku a Znojmo hrálo power play. Slovanem vyhozený puk pak jen těsně minul opuštěnou orlí klec.

Hned na začátku druhého dějství pálila na gólmana Orlů čerstvá akvizice Slovanu Marek Ivan, který v minulosti rovněž oblékal znojemský dres. Všeobecně se začalo více hrát a diváci mohli vidět pohlednější hokej než v prvních dvaceti minutách. Oba týmy si vytvářely šance, ale brankáři měli dobrý postřeh. První gól padl až v 28. minutě po prudké střele obránce Mojžíše, který propálil Rybárovy betony. Neuplynulo však ani půl minuty a bylo srovnáno. Po přesném pasu Jánoše se trefil Kokavec. Ve 34. minutě rozhodčí neuznal další gól Znojma, protože Rybár ještě před střelou Tomana nechtěně posunul svou klec. Orli si ale vše vynahradili o tři minuty později, když Barus dorážel puk ve skrumáži před brankou hostí. Po další půlminutě bylo skóre opět vyrovnáno; touš za Přikryla poslal Ivan. Při vyloučení Bučiče hrozila první pětka Orlů, vedoucí branku ale vstřelil 37 vteřin před sirénou až křídelní útočník druhé formace Pardavý po pěkné souhře v útočném pásmu.

Atmosféra ve třetí dvacetiminutoce byla na přípravný zápas velmi vypjatá. Slovan evidentně toužil po vyrovnání a zvrácení skóre ve svůj prospěch. Rozhodčí začal rozdávat tresty za přestupky, kterých se událo opravdu požehnaně. Příliš často se v plném počtu nehrálo, proto oba brankáři museli co chvíli řešit nějakou ošemetnou situaci. Ve 49. minutě byla vyloučena střídačka Slovanu za zdržování hry, což mezi hráči vyvolalo nevoli. Šance Znojma na vstřelení gólu se zvýšily a v 51. minutě udeřil obránce Bičánek. Na hostech byla trochu vidět rezignace, ale i zloba, která vyvrcholila rvačkou Školiaka s domácím bijcem Kvetanem, za což oba dostali trest do konce utkání. Při hře 4 na 4 přidal v 53. minutě pátou branku Znojma Pucher, ale soupeř o několik vteřin později dokázal snížit Machem. Další gól Orlů v přesilovce vstřelil Ondřej po přihrávce Tomana.

Jak už je v letošní přípravě téměř zvykem, hrálo se i přes rozhodnutý zápas pětiminutové prodloužení. V něm se hosté znovu nechali vyloučit a při hře 4 na 3 trestal hákování Horáčka Plášek. V závěru vyhecované utkání tak přineslo několika stovkám diváků v Hostan aréně příjemný letní hokejový zážitek.

Ohlasy trenérů

Leoš Zajíc (Znojmo): Bylo to velmi kvalitní utkání, myslím si, že to všichni viděli. Slovan na poslední chvíli posílil o hráče, jako je Marek Ivan, kádr mají velice kvalitní. Začátek utkání tomu taky odpovídal. Vypadalo to, že se budeme pořád tahat o gól a že utkání skončí těsným výsledkem. Strašně mě těší, že v poslední třetině jsme dokázali hrát konečně tak, jak jsme se domluvili a jak bychom si to představovali. Některé záblesky už byly v prvních dvou třetinách, ale poslední třetinu jsme odehráli velice dobře.

Miloš Říha (Slovan Bratislava): Do půlky zápasu si myslím, že to bylo výborné utkání jak z jedné, tak z druhé strany. Jak v bruslení, tak v obranné činností. Pak se hra rozkouskovala, pak už to s hokejem moc společného nemělo. Domácí si vyzkoušeli přesilovky a my jsme si vyzkoušeli oslabení. Špatně. Máme zraněné hráče z obrany, odešel Zdeno Cíger, tak se snažíme hledat náhradu třeba v Ivanovi a Horáčkovi.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER