Přípravné zápasy - čt 3. 8. 2017
přát.
Vítkovice
4:3
2:1, 0:1, 2:1
Znojmo
1/3
2/3

Na úvod přípravy si Orli připisují těsnou prohru

Se čtyřmi lajnami, téměř kompletní sestavou a Markem Schwarzem v bráně se znojemští hokejisté představili v prvním přípravném utkání sezony 2017/2018 na ledě extraligových Vítkovic. Gólově se uvedly nové posily Tomáš Guman a dvakrát Erik Němec. Další střelci se k nim už ale nepřidali, a tak si na startu přípravy mužstvo připsalo těsnou porážku proti extraligovému soupeři.

Znojemští hokejisté zaváhali hned v úvodu utkání a z první akce soupeře překonal Schwarze centr zahajovací formace Ondřej Roman. Po rychle inkasovaném gólu se Orli otřepali, avšak hned třikrát se v první periodě dostali do oslabení. Z nabídnutých šancí však Vítkovice nedokázaly přesně zamířit. Ke slovu se tak prodrala nová akvizice v barvách Znojma Tomáš Guman a bylo vyrovnáno. Záhy však byli opět o krok vpřed domácí. Rána do horní části klece proplachtila po zásahu Šimona Stránského až do sítě. Se skóre 2:1 pro domácí tak týmy odcházely do šaten.

Prostřední dějství přineslo pouze jeden gól a vytěžili jej Jihomoravané z počátečního tlaku. Další nováček ve znojemském dresu, navíc ex-vítkovický hráč Erik Němec umístil kotouč za brankovou čáru po závaru před gólmanem Dolejšem. Před polovinou duelu si vyzkoušeli první přesilovou hru také Orli, ale podobně jako domácí v ní nebyli úspěšní. V závěru početní výhody se dostali do sporu Znojemský Pohl s Oleszem, oba hráči si vysloužili za boxerskou vložku 2 + 2 minuty za hrubost. Další góly už ale hokejisté nepřidali, a tak za smírného stavu měla rozhodnout až závěrečná třetina.

A v ní jsme na trefu nemuseli čekat vůbec dlouho. Do vedení dostal Znojmo svým druhým gólem v utkání Erik Němec. Orli sehráli další neproměněnou přesilovku, dál si však udržovali tenký náskok. O ten přišli až šest a půl minuty před třetí sirénou, kdy Roman Szturc se zvoněním brankové konstrukce vyrovnal. Vítkovice gól nabudil a brzy se z kruhu prosadil Ondřej Roman. Zpátky nabyté vedení si už dokázali domácí pohlídat, i když museli čelit několika ošemetným situacím před svým brankovištěm i power play Jihomoravanů.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER