Přípravné zápasy - čt 12. 8. 2021
přát.
Třebíč
2:1sn
0:1, 1:0, 0:0
Znojmo
1/3
26'
2/3
17'

Orli se rozešli s Třebíčí po základní hrací době smírně, nájezdy ukořistili Horáci

Znojemští hokejisté se ve svém druhém přípravném utkání rozjeli na led Třebíče. V duelu chudém na góly se sice jako první ujali vedení zásluhou Tomáše Svobody, poté už ale přesnou mušku nenašli. Po třebíčském vyrovnání se tak oba týmy rozešly po šedesáti minutách hry smírně. V nájezdech pak uspěli domácí.

Orli získali úvodní vhazování, ale na kotouči se dlouho neudrželi, a posléze dokonce vyhodili na zakázané uvolnění. Bílé hvězdy měly první větší příležitost po odražené ráně Michala Vodného, kterou se snažil do sítě uklidit Lukáš Nedvídek, ale Dominik Groh našel černou pryž ve své výstroji.

V první čtvrtině úvodní periody rozhodčí poprvé zdvihl pravačku kvůli nedovolenému zákroku. Dominik Tejnor si za držení hole vykoledoval dvouminutový trest, a Horácká Slavia tak dostala šanci k otevření střeleckého účtu. Svěřenci Kamila Pokorného sice sevřeli bránící čtveřici do úzkého prostoru, ale ani jeden z pokusů se nakonec mezi tři tyče nevešel. Ihned po skončení trestu byl blízko k brance David Michálek, který však ve zmatku před Dominikem Grohem nespatřil kotouč včas.<

Do slibné příležitosti se dostalo i Znojmo. Po několika zablokovaných pokusech se kotouč příhodně odrazil k Radimu Matušovi, jenž ale napálil kotouč jen do pohotového Jana Mičána. Matušova formace měla v krátkém sledu další šanci, ale třebíčský strážce svatyně dokázal i v leže zastavit tuto orlí letku. Jako první se ale přeci jen radovali Orli. Ihned po vhazování adresoval Vojtěch Němec kotouč do mezikruží, kde číhal připravený Tomáš Svoboda, který zamířil do horní poloviny branky. Okamžitou odpověď měl na holi Adam Gajarský, ale jeho projektil orazítkoval jen brankovou konstrukci. Těsně před vypršením úvodních dvaceti minut se znovu vylučovalo. Za držení byl potrestán Vojtěch Němec.

Horácká Slavia začala druhou periodu v početní výhodě a dokázala se usadit v útočném pásmu. Dominik Groh však nadále odolával nájezdům družiny Kamila Pokorného. Především díky tomuto muži Orli přečkali početní nevýhodu bez újmy na skóre. Až ve 26. minutě byla Horácká Slavia za svou aktivitu odměněna vyrovnávací trefou. V brankovišti Dominika Groha se strhla velká mela při snaze nalézt kotouč a nejlépe se z klubka hráčů zorientoval David Michálek, který uklidil černou pryž do odkryté klece. Bílé hvězdy navíc hned vzápětí mohly otočit celý zápas díky provinění Vojtěcha Němce proti pravidlům. Orli šli navíc i na krátkou chvíli do tří, ale i přes všechny tyto peripetie dokázali krušné chvíle přestát.

Znojmo ve druhém dějství sbíralo tresty jako houby po dešti. Další trest od rozhodčích obdržel střelec první branky Tomáš svoboda, ale ani on předčasně trestnou lavici neopustil. Své šance se dočkali i jihomoravští hokejisté. Po vyloučení Lukáše Zukala orlí letka obsadila pásmo, ale Jan Mičán náletům soupeře stále odolával. V samotném závěru prostřední části základní hrací doby se znovu trestalo a znovu byli neukáznění hosté.

Bílé hvězdy si většinu své výhody přenesly do třetí třetiny, do níž vlétly jako velká voda a moc nechybělo, aby se dostaly do vedení. Slibná herní pasáž Třebíče byla zastavena tvrdým zákrokem na Adama Gajarského, kterého srazil k zemi Vojtěch Němec. Ten od rozhodčích dostal k tradičním dvěma minutám i desetiminutový osobní trest. Na ledě se po této situaci začalo přiostřovat. Oba celky si vytvořily několik velmi, ale velmi slibných příležitostí, kterým scházela pouze správná koncovka. V závěru šli hosté do čtyř, ale ani tato výhoda už se skóre zápasu nic neudělala.

V závěrečných nájezdech zazářil především Jan Mičán, který prokazoval skvělou formu a vychytal všechny střelce Orlů. Naopak za Horáckou Slavii se nádhernými trefami prosadili Matěj Psota a Vojtěch Střondala. Druhý jmenovaný se postaral o rozhodující nájezd.

(zdroj: hstrebic.cz)

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (Třebíč): Přijel kvalitní soupeř, hlavně ve hře dopředu, chtělo to odnás dobrou defenzivu. Prvních deset minut jsme hráli slušně, druhá desetiminutovka pak patřila soupeři. Další dvě třetiny byly vyrovnané. Jediné, na co můžeme žehrat jsou přesilovky, to musíme do sezóny doladit. Ze sedmi přesilovek nedat gól, to je v takto vyrovnaném zápase problém. Když se to pak zvedalo, tak jsme selhali v koncovce. V nasazení nemám hráčům co vyčíst. Pochválil bych brankáře Mičána, ale stejně tak i gólmana soupeře. Oba byli ozdobami zápasu, oba chytali velmi dobře.

Jiří Beroun (Znojmo): Začátek zápasu byl z naší strany dobrý, byl tam slušný pohyb. Od druhé třetiny jsme začali tahat nohy, z toho vyplývaly naše fauly a hra se rozkouskovala a nedostali jsme už se zpátky do zápasu. Že jsme hráli i v úterý, na nějakou únavu, na to se vůbec nedívám. Nedostupovali jsme hráče a pak jsme se po sobě jen dívali, kdo něco udělá.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER