Přípravné zápasy - čt 19. 8. 2021
přát.
Znojmo
4:5sn
2:1, 2:0, 0:3
Jihlava
2'
17'
1/3
21'
31'
2/3
9'
42'
48'
59'
60'

Čtyři góly Dukle na výhru nestačily

Orli v přípravném utkání proti Jihlavě po dvě třetiny dominovali, vedli o tři branky, nepovedená závěrečná část hry je ale stála vítězství. Dukla vyrovnala v samotném závěru a v následných samostatných nájezdech byla úspěšnější.

Duel proti finalistovi loňského ročníku CHANCE ligy odstartovali Orli výborně. Už ve druhé minutě se úspěšnou střelou mezi betony brankáře prosadil Anthony Luciani, o chvíli později domácí hráči orazítkovali tyč jihlavské brány. Jenže hosté byli maximálně efektivní a v deváté minutě srovnali krok zásluhou Filipa Helta a jeho dorážky do odkryté branky. Do kabin šli přesto spokojenější domácí, šťastnou trefou se prosadil obránce Ryan Culkin.

Hned po pauze zvýšil pěknou střelou znojemské vedení Filip Ahl, naopak branka Dukly nebyla uznána pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Další jihlavské možnosti skončily na dobře chytajícím Grohovi a když se v 31. minutě trefil Radek Prokeš po Bartkově pasu, vypadalo to, že Znojmo míří za vítězstvím. To ještě Oščádal nevyužil nařízené trestné střílení.

Jenže třetí perioda patřila Jihlavě. Snížení režíroval Tomáš Čachotský, který nejprve vybídl ke skórování Filipa Eliáše, aby pak v samostatném úniku povedeným blafákem snížil na rozdíl jediné branky. A když už to v závěru vypadalo, že Orli vedení udrží, vyrovnal z rychlého protiútoku Tomáš Harkabus. V následných samostatných nájezdech rozhodla až šestá série, v níž rozhodl o vítězství Dukly muž zápasu Tomáš Čachotský.

Ohlasy trenérů

Jiří Beroun (Znojmo): První dvě třetiny jsme měli výborný pohyb. Před druhou přestávkou se nám ale nepodařila přesilovka a od té doby se to začalo lámat. Už to nebylo ono, nedostali jsme se zpět. Odstoupili jsme od toho, co fungovalo a přestali hrát. V sezóně se tohle nemůže stát, abychom hrávali jen dvě třetiny.

Karel Nekvasil (Jihlava): Znojmo bylo v prvních dvou třetinách jednoznačně lepší. A to úplně ve všech atributech. Vůbec jsme se nechytali, dělali si s námi, co chtěli. Vyšel nám ale vstup do třetí třetiny. Tu část hry jsme odehráli velice dobře. Nevím, jestli tam už ze strany Znojma nastalo trochu uspokojení... My můžeme být spokojení pouze s tou poslední třetinou. S tím ostatním panuje hrubá nespokojenost.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER