Přípravné zápasy - čt 7. 9. 2023
přát.
Znojmo
3:2p
0:2, 2:0, 0:0 - 1:0
Modré Krídla
1/3
24'
25'
2/3
11'
17'

V generálce na CHANCE ligu Orli úspěšní

Poslední přípravný zápas znojemští hokejisté odehráli s Modrými Krídly Slovan a hned první část utkání byla pro mnohé dost překvapující. Hosté se dostali do vedení o dvě branky. V další třetině díky gólu Hrušky a Matuše Orli manko naštěstí stáhli. O vítězi nakonec rozhodlo prodloužení, ve kterém se blýskl Dominik Tejnor.

Znojemští odstartovali svůj poslední přípravný duel aktivněji než soupeř z Bratislavy, zvlášť zajímavě pak vypadalo přečíslení Sklenáře s Hruškou. Poměrně brzy si vysloužili i první početní výhodu. Ta však zanechala hodně špatný dojem, Orli se prakticky nedostali k ohrožení slovenské klece. Nevydařená dvouminutovka také znamenala velký zlom v úvodní třetině. Po návratu vyloučeného Včelky se hosté okamžitě vrhli do útoku a po pár vteřinách dobývání Grohovy klece sklepl kotouč v nepřehledné situaci mezi tři tyče Maxim Mamonov. Znojmo zkusilo rychle zareagovat po individuální akci Hrušky, ale jeho bekhend Marossy vykryl. Domácí měli velké problémy při zakládání útočných akcí, naopak Modrá Krídla zase dokázala efektivně využívat šance. Nahození od modré čáry tečoval mezi Grohovy betony Tomáš Dudáš. S koncem třetiny šli hosté znovu do čtyř, větší část oslabení si ale přenesli až do prostřední dvacetiminutovky.

Ihned po úvodním vhazování se Orli nastěhovali do svého útočného pásma a začali ostřelovat bratislavského gólmana. Tlak se vystupňoval i díky dalšímu vyloučení na straně soupeře a přeci jen přinesl snížení zásluhou přesného přesilovkového zásahu Jana Hrušky. Znojemští dál pokračovali ve svých ofenzivních snahách a o necelé dvě minuty později přišlo vyrovnání. Radim Matuš se nerozpakoval a Marossym vyražený kotouč nasměroval do sítě. Znojemský rozlet byl v další části hry přibržděn dvěma vyloučeními, které ale svěřenci kouče Berouna zvládli skvěle ubránit. Na časomíře tak stále svítilo skóre 2:2. Nic na něm nezměnily ani další vyloučení na obou stranách střídačky, ani jedna z největších šancí třetiny, kterou měl na své holi Šťovíček, ten ale lajdácky minul naprosto odkrytou klec Bratislavy.

Třetí část utkání připravila divákům asi největší porci gólových šancí. Zprvu je měli na svědomí hlavně domácí hokejisté – Sklenář nechal vyniknout Marossyho lapačku, po rychlé akci zase prověřil gólmana Beránek. Bratislavští hodně zlobili ve dvou početních výhodách, v nichž se Groh musel hodně snažit, aby i s pomocí svých bránících kolegů uchránil znojemskou svatyni. Při plném počtu hráčů na ledě pak měl vítěznou trefu na své hokejce Petr Beránek, ale po ideálním pasu do volného prostoru před bránou opět pouze nechal zaúřadovat gólmana. Orlům se pak nepodařilo rozhodnout ani v přesilovce v samotném závěru zápasu, a tak se oba týmy dohodly na pětiminutovém prodloužení.

V něm stačilo Znojmu pouhých sedmdesát osm vteřin, aby rozhodlo o svém vítězství. Ale vše mohlo být jinak…nejdříve vytáhl Groh fantastický zákrok při úniku Klučiara, který to zkoušel bekhendovým blafákem. Z protiútoku pak svou přesnou dorážkou rozhodl Dominik Tejnor.

Ohlasy trenérů

Jiří Beroun (Znojmo): V první třetině jsme neměli ten klid na hokejkách, který jsme potřebovali. Kluci byli zbytečně nervózní a z toho hodně ztráceli puky. Na druhou stranu je dobře, že za stavu 0:2 jsme se dokázali dostat do zápasu a hra se postupně zlepšovala. Měli jsme tam spoustu šancí, které je ale potřeba proměnit. Je před námi strašně moc práce. Musíme zapracovat na osobních soubojích a speciálních týmech na oslabení a přesilovky. Liga bude opravdu těžká a my musíme odvádět sto procent práce.

Ján Lipianský (Modrá křídla Slovan): Měli jsme dobrý začátek zápasu. Věděli jsme, že musíme dobře bruslit a být silní v osobních soubojích. Výhra po první třetině 2:0 mluvila za všechno. S druhou třetinou máme dlouhodobě problém. Zbytečné fauly, po kterých se někteří hráči nedostanou do hry a někteří jsou zase přetažení. Znojmo se díky tomu dokázalo dostat zpátky do zápasu. Naši mladí hráči se musí naučit hrát hokej celých šedesát minut. Znojmo mělo dnes poslední přípravný zápas a čekali jsme, že určitě budou chtít vyhrát. To se jim podařilo a přejeme jim, aby měli úspěšný začátek v lize.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER