CHANCE liga - po 23. 10. 2023
15. kolo
Znojmo
2:4
1:2, 1:0, 0:2
Přerov
11'
1/3
33'
2/3
8'
18'
48'
60'

Znojmo na skalp Jihlavy nenavázalo a po vyrovnané bitvě padlo s Přerovem

Vyrovnaný duel rozhodli Zubři ve čtyřicáté osmé minutě během vlastního oslabení. Znojmo na tento gól nenašlo odpověď ani během přesilové hry a při závěrečné power play inkasovalo počtvrté.

Po opatrnějším začátku utkání se v první větší šanci objevili hosté - Pechanec střílel zcela opuštěný z prostoru mezi kruhy, ale proti dobře vyjetému Grohovi mířil těsně nad horní tyčku. Znojemští se ke svému prvnímu náporu propracovali až v početní výhodě, v níž se dokázali na delší čas usadit před přerovskou svatyní. Blízko ke gólové trefě měl z kruhu střílející Robert Havlát, brankář Lukeš musel zasahovat i proti pokusům Jana Hrušky či Tomáše Svobody. A právě poslední jmenovaný útočník stál u zrodu trochu překvapivého gólu hostů. Po jeho nepřesné rozehrávce se dostal do úniku Vojtěch Tomi a dobře umístěnou ránou nachytal Groha.

Vedení Zubrů ale trvalo jen necelé tři minuty. Krátce po vyhraném buly napřáhl obránce Jan Bartko a kotouč zaplul pod horní tyčku přerovské klece. Znojemští se nadechovali k obratu, ale jejich snaha byla přibržděna dvěma vyloučeními za sebou. Navíc to druhé dokázali hosté perfektně využít. Střelu od modré čáry Groh jen vyrazil před sebe, kde stál připravený Daniel Indrák, pro kterého bylo lahůdkou zamést kotouč za brankovou čáru. V samotném závěru třetiny se urodilo po obrovské šanci na obou stranách kluziště. Nejdříve se z bezprostřední blízkosti snažil propasírovat puk skrz gólmana Lukeše dorážející Sklenář, z protiútoku zahořelo i ve znojemském obranném pásmu. Groh měl plné ruce práce zkrotit puk po zmatcích před svou bránou po pokusu Chludila.

Také prostřední dějství nabídlo pomalejší rozjezd s minimem gólových příležitostí. Oba týmy sváděly boj o střední pásmo a brankáři neměli tolik práce. Znojemští se nedokázali udržet na delší čas v útočné třetině a spoléhali na rychlé brejky. Přerov zase vážněji zahrozil v přesilovce z poloviny duelu. Až 33. minuta přinesla gól a zároveň vyrovnání průběžného skóre. Luxusní přihrávku Karlssona zpoza brány přetavil v narozeninovou trefu Martin Šťovíček. Obrat mohl být završen v následné přesilové hře, která se ale domácím vůbec nepovedla. A marné dobývání přerovské klece pokračovalo v podstatě až do konce druhé části utkání.

Do třetí třetiny vstoupila mužstva za nerozhodného stavu 2:2. Skóre se mohlo hodně brzy pohnout, ale Anton Karlsson minul ve vyložené šanci svatyni Přerova, na druhé straně zase v úniku Jakub Svoboda nechal vyniknout Grohovu lapačku. Orli řádně sešlápli plyn a gól doslova visel na vlásku – pálili Čermák s Adámkem, z dorážky zkoušel štěstí Sklenář, ale maskovaný muž hostů odolával. Domácím měla v jejich snaze výrazně napomoci i početní výhoda, stal se ale pravý opak. Do úniku se dostali Jakub Svoboda s Danielem Indrákem, který po přihrávce zakončoval do odkryté části znojemské brány.

Tvrdý zásah Jihomoravany hodně zaskočil a veškeré sebevědomí z předchozích minut vzalo za své. Prakticky rozhodnout mohl v nařízeném trestném střílení Indrák, ale do třetice Groha nepřekonal. Ten tak dal svým barvám ještě naději do zbývajících sedmi minut zápasu. Orlům se ale v útoku vůbec nedařilo, usadit se na delší čas před Lukešovou bránou bylo téměř nemožné. Znojemským nepomohla ani přesilovka ze samotného závěru zápasu, ani odvolání gólmana Groha, které navíc ještě potrestal Jiří Goiš, a stanovil tak konečné skóre střetnutí.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (Znojmo): Utkání jsme odehráli špatně. Vstup byl pro mě až nepochopitelný. První třetinu jsme se více soustředili na výkon rozhodčích než na náš. To tomu dalo směr utkání. Druhá třetina měla trošku lepší měřítko. Ale od třetího inkasovaného gólu se naše hra úplně zhroutila. Nebyli jsme schopní založit dobrou útočnou akci a bohužel jsme na body nedosáhli. Uděláme si videorozbor a připravíme se na další zápas.

Robert Svoboda (Přerov): Měli jsme dobrý vstup do utkání. Vytvořili jsme si několik šanci, ale bohužel jsme je nedokázali proměnit. Domácí se zvedli tím, že dokázali vyrovnat a ve druhé třetině byli velmi aktivní. V závěru jsme využili toho, že se Znojmo tlačilo dopředu a měli jsme z toho hodně gólových šancí. Škoda, že jsme je nedokázali všechny využít. Každopádně jsme rádi, že jsme tady vyhráli a bereme tři body.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
71 Jan Bartko 1 0 0 1 -2 0
95 Martin Šťovíček 1 0 0 1 1 2
10 Lukáš Adámek 0 0 0 0 0 0
93 Petr Beránek 0 0 0 0 1 0
16 Marek Berka 0 0 0 0 0 0
20 Patrik Čermák 0 0 0 0 0 0
24 Robert Havlát 0 0 0 0 -3 0
57 Jan Hruška 0 1 0 1 -2 2
47 Jakub Jenáček 0 0 0 0 0 0
96 Anton Karlsson 0 1 0 1 1 0
94 Erik Mareš 0 0 0 0 1 0
53 Radim Matuš 0 0 0 0 -2 0
9 Jiří Remta 0 0 0 0 1 0
72 Jan Sedláček 0 0 0 0 0 0
66 Dominik Sklenář 0 0 0 0 0 0
73 David Stránský 0 0 0 0 0 0
23 Tomáš Svoboda 0 1 0 1 -2 2
21 Dominik Tejnor 0 1 0 1 1 0
13 Jan Zahradníček 0 0 0 0 -1 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
98 Dominik Groh 60 42 3 39 92.9 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY
NEWSLETTER