O<sub>2</sub> Extraliga - po 6. 10. 2008
12. kolo
Liberec
4:1
1:1, 1:0, 2:0
Znojmo
1/3
2/3

Liberec mířil přesněji, Orli stále bez bodu z venku

<em>Znojmo</em> - Pokus o únik z posledního místa extraligové tabulky se znojemským hokejistům nevydařil. Na libereckém ledě sice s domácími dvě třetiny drželi krok, domů však odjíždějí s tříbrankovou porážkou. Na úvodní gól Nedorosta dokázal v dvojnásobné přesilovce odpovědět Radek Haman, vyhlášený nejlepším hráčem utkání v orlím dresu. Na začátku druhé třetiny však vrátil Tygrům vedení Pletka, a když v samostatných únicích neuspěli Mojžíš ani Plášek, rozhodly definitivně o výsledku dvě branky domácích v úvodu poslední části hry.
Domácí už do utkání nasadili novou posilu Petra Nedvěda, který nastoupil ve třetí formaci s Blatným a Klimentou. Znojmu naopak stále schází veterán Dopita a hosté se tak i na severu Čech museli obejít bez něj.

Vstup do zápasu měli lepší domácí, kteří hned v prvních dvou minutách několikrát prověřili Trvaje. Hostující gólman si poradil se střelou Pletky a na druhé straně se v první šanci ocitl Čachotský, Hnilička si s jeho střelou nadvakrát poradil. První branky se diváci v Tipsport areně dočkali v osmé minutě, kdy Jiruš vysunul Václava Nedorosta, ten se vyhnul obránci a střelou vedle betonu Trvaje poslal domácí do vedení.

V závěru dvanácté minuty měli Tygři výhodu přesilovky, kterou ale příliš nezvládli a naopak během několika následujících minut odešli za katr Modrý, Žabka a Jiruš a hosté si zahráli dlouhou početní výhodu pět na tři. Znojemským vázla kombinace, zahrozili až bombou Bičánka, kterou schoval do lapačky Hnilička. V závěru šestnácté minuty už se ale hosté dostali před Hniličku a po závaru před ním protlačil kotouč za brankovou čáru Radek Haman.

V závěru první části ještě nebezpečně pálil ex-liberecký bek Rýgl, jeho dělovka minula domácí brankou jen o centimetry, a do kabin se tak odcházelo za stavu 1:1.

Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí, Klimenta se sice ještě neprosadil, přesná střela Václava Pletky do rohu branky už se ale ujala a Tygři se podruhé ujali vedení. Liberečtí mohli svůj těsný náskok zvýšit v šestadvacáté minutě, kdy hráli přesilovku, ta se jim ale nevydařila a naopak to mohl být Mojžíš, který se vrátil z trestné lavice a po zaváhání Jiruše jel sám na Hniličku, ten si střelu doprostřed branky pohlídal a podržel domácí.

Orli se ale nevzdali a i po druhém inkasovaném gólu se snažili o vyrovnání. Svou mírnou herní převahu však nedokázali přetavit v branku ani po dobré střele Erata, která minul klec Hniličky jen o kousek, ani po nebezpečném nahození Chvátala a dorážce Meidla. Další výbornou šanci měl Plášek, který se dostal za Zíba a jel sám na domácího brankáře, i jeho zakončení ale Hnilička vychytal. Po čtyřiceti minutách byl tak stav 2:1 pro Bílé Tygry.

Třetí třetinu odstartovala šance Procházky, při které znojemského útočníka fauloval Podkonický, a hosté si zahráli přesilovku. Střely Bičánka a Rýgla si Hnilička pohlídal a udeřilo na druhé straně, kdy se pohlednou individuální akcí prosadil Milan Bartovič a zvýšil na 3:1. Další šanci měli domácí v sedmačtyřicáté minutě, kdy si na příhru Podkonického najel Modrý, ale i příčinou Svobodova faulu nedokázal zakončit. Příliš ale smutnit nemusel, protože jeho spoluhráči dokázali následnou početní výhodu využít. Na modré čáře napřáhl Lukáš Zíb a jeho střela se zastavila až o síť za Trvajem.

Za hosty mohl v padesáté minutě snížit Mrázek, jeho pokus při přečíslení ale vychytal jistý Hnilička. Závěr zápasu přinesl ještě několik menších šancí na obou stranách, skóre už se ale nezměnilo, a tři body si tak připsali do tabulky Liberečtí.

Ohlasy trenérů

Dušan Gregor (Liberec): My jsme dnes nastupovali pod tlakem, že musíme vyhrát. Vstup do zápasu byl velmi dobrý. Vše mohl ovlivnit závěr první třetiny, kdy jsme zbytečným faulem přišli o svoji přesilovku a pak dalším ještě zbytečnějším do tří. Pak přišla dlouhá přesilovka pět na tři, inkasovali jsme, soupeř se chytil a začal hrát. Tým ukázal vůli po vítězství, i když nám někdy chyběla lehkost. Zodpovědnost za výsledek byla velká. Potřebujeme, aby nás takové vítězství nakoplo. Potřebujeme ho ale zopakovat i v dalších zápasech.

Radim Rulík (Znojmo): Očekávali jsme, že zde budeme pod velkým tlakem. To se hned v úvodu vyplnilo. Soupeř měl velmi dobrý nástup a z toho si vytvořil šance. Myslím si, že od čtvrté páté minuty se hra srovnala a dvě třetiny to byla vyrovnaná partie. Škoda, že jsme neměli přímočařejší tah na branku a že jsme z toho nedali nějakou branku. Ve druhé třetině jsme měli dva samostatné nájezdy a pokud jsme chtěli uspět, potřebovali jsme je proměnit. Třetí třetinu jsme trochu nezvládli. Inkasovali jsme dvě branky, první po prohraném souboji jeden na jednoho a liberecký hráč jel z křídla sám na branku a proměnil. To byl dnes největší rozdíl mezi námi. Soupeř měl produktivnější koncovku.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
17 Radek Haman 1 0 0 1 0 0
32 Radim Bičánek 0 0 0 0 -2 2
90 Tomáš Čachotský 0 0 0 0 -2 0
30 Tomáš Demel 0 0 0 0 0 0
9 Roman Erat 0 0 0 0 -2 0
24 Marek Chvátal 0 0 0 0 -1 0
97 Radim Kucharczyk 0 0 0 0 0 0
61 Václav Meidl 0 0 0 0 -1 0
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 0 4
28 Jaroslav Mrázek 0 0 0 0 0 0
40 Karel Plášek 0 0 0 0 0 0
21 Radek Procházka 0 0 0 0 0 0
23 Martin Růžička 0 1 0 1 0 0
96 Martin Rýgl 0 0 0 0 0 0
11 Pavel Selingr 0 0 0 0 -2 2
26 Jaroslav Svoboda 0 0 0 0 -1 2
12 Lubomír Štach 0 0 0 0 -1 0
51 Jan Švrček 0 0 0 0 -1 0
2 Radim Tesařík 0 0 0 0 -2 2

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
35 Jiří Trvaj 60 28 4 24 85.7 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER