O<sub>2</sub> Extraliga - út 16. 12. 2008
34. kolo
Ml. Boleslav
2:4
0:2, 2:0, 0:1
Znojmo
1/3
2/3

Z Boleslavi s plným bodovým ziskem

<em>Mladá Boleslav</em> - Pohodová první polovina úvodní třetiny a dva pěkné góly Selingra a Čachotského nastartovaly Orly do zápasu. Jenže hned v úvodu druhé části se trefil domácí Handlovský a Znojmu se od té chvíle přestalo dařit. Obě mužstva přidala na důrazu, přibývaly potyčky a zákonitě též i vyloučení. Prospělo to domácím, kteří devět vteřin před koncem třetiny vyrovnali. Orli se ale v posledním dějství vrátili ke své hře a jejich trpělivost byla korunována brankou, když se pět minut před koncem trefil <b>Pavel Mojžíš</b>. V závěrečné power play domácích pečetil do prázdné brány Selingr, který tak zápas orámoval svými dvěma přesnými zásahy.

Akce v úvodu utkání postrádaly na obou stranách důraznější počin v zakončení, a tak se až teprve na konci druhé minuty dostal k první vážnější střele znojemský Chvátal, který pálil od modré. Chábera, který měl v tomto případě ničím neznemožněný výhled, neměl se svými betony těžkou práci. Krátce na to se ale jen s obtížemi zvedal z ledu, když se po útočné akci hostů srazil u mantinelu s Meidlem, naštěstí pro Boleslavské se ale dokázal vrátit mezi tyče. Na druhé straně dokázal o chvilku později zahrozit Gajovský, v momentě finální střely se mu ale hokejka zasekla ve výstroji soupeře.

Znojmo nicméně působilo aktivnějším dojmem a tento dojem měla ještě umocnit následující početní výhoda Orlů. S oslabeními se Mladá Boleslav už delší dobu potýká a nedařilo se jí ani tentokrát. Po perfektně klapající souhře znojemských hráčů zakončoval do zcela odkryté sítě Pavel Selingr. A než se Boleslavští stihli rozkoukat, prohrávali už 0:2. Přihrávku zpoza brány využil Tomáš Čachotský. Po většinu první dvacetiminutovky bylo Znojmo aktivnější, zatímco už tak nervózní domácí měli problémy i s usazením se v pásmu a po úvodní třetině tak odcházeli do kabin za pro ně nepříznivého stavu 0:2.

Protože hosté dorazili bez fanoušků, dá se říct, že celá Metrostav Aréna doufala, že do druhého dějství nastoupí za Boleslav "jiný" tým. A stalo se. Středočeši si z první třetiny přinesli svou vůbec dnešní první přesilovou hru a Lukáš Handlovský ji na začátku 22. minuty po zmatku před brankovištěm dokázal využít. Domácí tým dostal tolik potřebnou injekci a během následujících minut dokázal ještě několikrát Trvaje ohrozit. Dobře například vypadala otočka Důrase před hostující bránou, střela šla ale nakonec těsně vedle.

Takřka povstání z popela Boleslavi mohlo pokazit její další vyloučení, bylo to ale Znojmo, které se tentokrát nebylo takřka schopno dostat do útočného pásma a do brejku mířícího Důrase navíc jeden z Orlů podrazil, takže se vylučovalo i na straně hostí. Početní výhoda Středočechů působila nebezpečněji, dělovka Flamíka od modré šla jen pár centimetrů nad horní tyčkou. Boleslav vytvořila na konci třetiny drtivý tlak, který se devět vteřin před jejím koncem uchytil – Denis Kazionov si vybruslil z rohu a zakončil pod horní tyčku.

V poslední minutě druhé třetiny inkasovaný gól klid do znojemských řad nepřinesl, i tak měli hosté na začátku té třetí opět lehce navrch. Cháberovi se muselo orosit čelo při Dopitově dvojité dorážce, kotouč ale nakonec schoval mezi betony. O pár minut později se hra vyrovnala a příležitosti tak měli i Boleslavští na druhé straně kluziště. Ale bylo jim do vínku dáno těžkých pět minut – za sekání totiž dostal Kazionov pětiminutový trest a navíc ještě odešel předčasně do kabiny. Domácí ale ubránili první minutu oslabení, když se na dvě minuty vylučovalo i na druhé straně.

Středočechům i tak zbývaly ještě dvě minuty k ubránění se, i největší šance Selingra ale byla zlikvidována Cháberovým betonem. Boleslav měla poté výhodu jednoho hráče v poli, vzdor několika šancím se jí ale nedokázala chopit. Naopak ve hře čtyř proti čtyřem se produktivněji vyjevili Orli. Pavel Mojžíš prostřelil od modré vše v cestě a zvýšil tak na 3:2. Zklamaná Boleslav se ještě pokusila o poslední možnost – hru bez brankáře. Místo kýženého vstřelení gólu ale sama inkasovala do prázdné brány. Poslední branku zápasu si do statistik zapsal Pavel Selingr.

Ohlasy trenérů

Jiří Šejba (Mladá Boleslav): První třetina nebyla z našeho pohledu taková, jak jsme si představovali. Na to, že jsme hráli na čtyři pětky, tak jsme měli špatný pohyb a nechodili jsme do těla. Po změně ve druhé třetině jsme dostali Znojmo pod tlak, vytvořili jsme si gólové situace a podařilo se nám i srovnat. Pak jsme si mysleli, že v závěrečné třetině využijeme toho, že jsme tlačili, ale nicméně Znojmo pozměnilo malinko způsob hry a nám přestala jít rozehrávka. Do kolen nás ale zase poslala zbytečná vyloučení v útočném pásmu a taková osobní nedisciplinovanost.

Václav Baďouček (Znojmo): Očekávali jsme od domácích tlak v první třetině, který se nedostavil. Domácí začali hodně pasivně, což jsme dokázali využít dvěma brankami. Bohužel druhá třetina byla z naší strany špatná, scházel nám pohyb, prakticky celou jsme ji odehráli ve čtyřech a domácí toho využili k vyrovnání. Ve třetí třetině jsme pozměnili sestavu, vrátili jsme se ke hře ze začátku, lépe jsme bruslili a výsledkem byly další dva góly.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
11 Pavel Selingr 2 0 0 2 1 0
90 Tomáš Čachotský 1 0 0 1 1 0
53 Pavel Mojžíš 1 0 0 1 2 0
18 Jiří Beroun 0 0 0 0 0 0
32 Radim Bičánek 0 0 0 0 0 2
30 Tomáš Demel 0 0 0 0 1 4
20 Jiří Dopita 0 3 0 3 1 0
9 Roman Erat 0 0 0 0 0 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 0 0
24 Marek Chvátal 0 0 0 0 1 2
6 Ivo Kotaška 0 0 0 0 0 2
97 Radim Kucharczyk 0 0 0 0 -1 2
61 Václav Meidl 0 1 0 1 1 0
28 Jaroslav Mrázek 0 0 0 0 0 0
40 Karel Plášek 0 0 0 0 0 0
23 Martin Růžička 0 0 0 0 2 0
96 Martin Rýgl 0 0 0 0 0 0
51 Jan Švrček 0 0 0 0 0 2
2 Radim Tesařík 0 1 0 1 0 2

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
35 Jiří Trvaj 60 26 2 24 92.3 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER