1. liga - pá 26. 2. 2010
ČF4
Znojmo
1:3
1:0, 0:0, 0:3
Chomutov
1/3
2/3

Chomutov byl nad orlí síly

<em>Znojmo</em> - Ani ve čtvrtém vzájemném duelu čtvrtfinále play off 1. ligy nedokázali Orli zvítězit nad celkem Chomutova a jejich pouť letošní sezónou je tak u konce. Domácí dlouho drželi jednobrankový náskok z první části, o který se postaral obránce Kolafa, hosté však v poslední třetině třemi góly otočili stav ve svůj prospěch a rozhodli tak o svém postupu do semifinále.

Čtvrté čtvrtfinálové utkání play off začalo slavnostně, neboť úvodní buly vhodil znojemský odchovanec, gólman české paralympijské reprezentace, Jan Matoušek. V sestavách týmů se žádné změny neudály kromě toho, že ihned od začátku se objevil v brance Severočechů Miroslav Hanuljak.

Vstup do zápasu byl nepříjemný pro domácího Přemysla Sedláka, který byl po souboji s Lukášem Pulpánem odvezen do nemocnice pravděpodobně se zlomeninou levé ruky. Chomutovský útočník za tento faul inkasoval pět minut plus do konce utkání. Orlům se tato dlouhá přesilovka příliš nepodařila a skóre se neměnilo. V desáté minutě to mohl učinit chomutovský Mikšovic, kterého vyslal do brejku Jíra, ovšem minul. O tři minuty později se to podařilo na druhé straně, když třetí útočná formace předvedla vynikající střídání. Obránce Tomáš Kolafa se dostal k odraženému kotouči a švihem propálil Hanuljaka – 1:0. Po této brance se dostali do tlaku hosté, Kraft s Dudou sice pěkně zavařili znojemské obraně, ale vyrovnání z toho nebylo. Ani tři minuty před koncem se Kraftovi, jenž se octl osamocený před brankou, nepodařilo dnes vynikajícího Horčičku překonat. Na přelomu dějství si domácí zahráli početní výhodu, v níž měl největší šanci Beroun, ovšem bekhendem na chomutovského gólmana recept nenašel.

Také druhá třetina přinesla velmi napínavý hokej, kdy Znojmo hrozilo především z brejkových situací. Po pěti minutách od zahájení se nabídla hostům první přesilovka v dnešním zápase, ovšem největší šanci spálili Skořepa s Hájkem, kteří nedokázali ani z dorážky znojemskému gólmanu procedit kotouč mezi nohama. Ani po chybě jednoho z domácích obránců, který namazal kotouč přímo na hůl Jíry, se Chomutovu vyrovnat nepodařilo. Pět minut před koncem se snažil prosadit znojemský junior Jarůšek, ovšem v brance narazil na připraveného Hanuljaka. Závěr byl okořeněný mnoha vyloučeními, chvíli hráli domácí i přesilovku čtyři na tři, ale ani nyní nezvýšili svůj jednobrankový náskok. Jedna za šancí hostů vyvrcholila vzájemnou potyčkou mezi Barusem a Kraftem, kteří si následně odseděli dvouminutový trest.

Hned v úvodu třetí dvacetiminutovky mohl vyrovnat Mikšovic, jenž obdržel přihrávku do mezikruží a orazítkoval horní břevno Horčičkovy branky. Chomutovští se sice radovali ze vstřelené branky, ovšem puk za brankovou čárou neskončil. To se stalo ani ne o minutu později, když hosté hráli oslabení a puk se dostal k Milanu Procházkovi, jenž samovolně unikal na znojemského gólmana, vystřelil a kotouč propadl Horčičkovi pod rukou – 1:1. Během následujících deseti minut hráli Orli jen v oslabení a Chomutovu se podařilo využít tu tři minuty před závěrečnou sirénou, kdy byl v obranném pásmu viditelně faulován Haman, ovšem podle hlavního sudího bylo vše v pořádku a následný gól hostů byl regulérní i přes obrovský nesouhlas znojemských hráčů a diváků. Vítězným střelcem se stal Zdeněk Skořepa, před nímž se octla volná branka – 1:2. Ani závěr neprobíhal v poklidu, neboť znojemští fanoušci opakovaně zaházeli led odpadky. V závěru to zkoušeli Orli bez gólmana, stejně jako včera toho ovšem využil Radek Duda a pečetil postup Chomutova.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
43 Tomáš Kolafa 1 0 0 1 0 4
8 Miroslav Barus 0 1 0 1 -1 2
30 Jiří Beroun 0 0 0 0 0 0
10 Jiří David 0 0 0 0 0 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 -1 2
88 Adam Havlík 0 0 0 0 0 0
44 Petr Hořava 0 0 0 0 0 0
22 Tomáš Hradecký 0 0 0 0 -1 0
96 Richard Jarůšek 0 0 0 0 0 0
23 Tomáš Protivný 0 0 0 0 -1 0
36 Vladimír Říha 0 0 0 0 -1 0
71 Přemysl Sedlák 0 0 0 0 0 0
19 Aleš Staněk 0 1 0 1 0 0
26 Lubomír Štach 0 0 0 0 -1 2
28 Petr Štrach 0 0 0 0 0 0
72 Tomáš Vyletelka 0 0 0 0 0 4

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
1 Luboš Horčička 0 43 2 41 95.3 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY
NEWSLETTER