EBEL - so 22. 10. 2016
14. kolo
Znojmo
4:3
1:0, 1:2, 2:1
Dornbirn
1/3
2/3

Dramatický závěr Orli ustáli a všechny body zůstaly doma

Přestože domácí vedli ve druhé třetině už o dvě branky, vedení neudrželi a hostům se podařilo vyrovnat. Na začátku třetí části však Orli opět odskočili na dvougólový rozdíl a třebaže soupeř snížil, podruhé srovnat už nedokázal.

Úvodní buly vyznělo lépe pro domácí, kteří po něm také dokázali poprvé zahrozit před Hardym. Nejprve Šulák a chvíli po něm i Vodný rozehřáli gólmana Dornbirnu. Hosté se dostali před Schwarze až po chybné rozehrávce ve znojemské obranné třetině, ale český brankář zasahovat nemusel. Trochu více potíží měl Schwarz po ráně obránce Crawforda, s trochou štěstí kotouč skončil v rohu kluziště. Další zajímavý okamžik v poměrně svižné hře přidal i Číp, jenž se po křídle natlačil před Hardyho, avšak jeho zakončení chyběla přesnost.

Dvanáctá minuta přinesla zatím nejlepší akci dosavadního průběhu duelu. Dobré střídání završil tvrdou střelou z první Hughesman, odražený kotouč doputoval na hůl Lakose, i jeho ránu ale Hardy kryl, vše se ještě pokusil završit Šulák, tomu však kotouč při zakončení lehce přeskočil čepel hole, druhý pokus už gólman zneškodnil. Tři minuty před koncem třetiny přišla pro Orly možnost přesilové výhody, a tak nezůstala nevyužita. André Lakos využil výhodného odrazu puku od zadního mantinelu a z předbrankového prostoru se nemýlil. Znojmo po gólu ještě více ožilo a další obrovskou šanci spálil sám před Hardym slovenský útočník Tomas.

Početní výhodu si hned zkraje prostřední části vyzkoušel i Dornbirn. Žádného většího ohrožení znojemské klece jsme se ale nedočkali, a tak mohlo udeřit na druhé straně kluziště. Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry Marek Biro, puk propadl Hardymu výstrojí a dokutálel se až za brankovou čáru. V polovině utkání si oba týmy postupně zahrály přesilovku, Znojmo tentokrát nebezpečné nebylo, zato rakouský celek vsítil kontaktní gól. Nejdříve před Schwarzem zahrozil Arniel, krátce poté jej z kruhu napodobil Dustin Sylvester, jenž už se přesným pokusem do horního růžku prosadil.

Orli mohli vzápětí opět navýšit svůj náskok, ale ani jedna ze šancí se neujala. Velmi blízko ke skórování měl Novák, který dorážel kotouč v brankovišti, mimo tři tyče skončila i Šulákova dělovka. Už se zdálo, že zbytek třetiny se odehraje v poklidu, necelou minutu před odchodem do šaten však musel Řezníček zatáhnout za záchrannou brzdu a před Schwarzem podrazil Codyho Sylvestera. Tomu trestný nájezd vůbec nevyšel a diváci se mohli radovat. Ne dlouho! Kevin Schmidt dokonale napravil zaváhání svého spoluhráče, v posledních vteřinkách využil tlačenice před Schwarzem a vyrovnal z dorážky.

Znojemští vlétli do třetího dějství o poznání aktivněji než soupeř, což brzy přineslo odměnu. Šikovného pasu před bránu Hardyho využil Michal Vodný, jenž bekhendem přehodil gólmanův beton. Další nebezpečný bekhend vzápětí vystřihl Špaček, tentokrát byl maskovaný muž Dornbirnu na svém místě. Orli ale tlačili dál a brzy to už opět bylo o dva góly. Výbornou práci Wronky v útoku podtrhl Jan Šeda, který využil skvělé přihrávky a z prostoru před brankovištěm zamířil přesně.

Buldoci se ale rozhodně nechtěli vzdát. Jako blesk z čistého nebe tak přišlo snížení z hole Nicholase Crawforda. Ten zužitkoval svou dobrou pozici v kruhu a tvrdou ránou dokonale zaskočil znojemskou defenzívu i gólmana. O pár vteřin později mohlo být dokonce vyrovnáno zásluhou Livingstona, na poslední chvíli ale dokázal vytasit svůj beton Schwarz. Z protiútoku to zase zkoušel Číp, po jeho pokusu tribuny jen zklamaně zašuměly.

Domácí se začali logicky více soustředit na defenzívu, když už se Dornbirn dostal před Schwarze, těžko se prokousával k zakončení. Některé zákroky hostů byly navíc na hraně, což se samozřejmě českému týmu ani jeho fanouškům nelíbilo. Rakušanům už se nepodařilo vyrovnat ani ve hře bez gólmana, a tak tři body zůstaly ve Znojmě.

Ohlasy trenérů

Jiří Žůrek (Znojmo): Celý zápas jsme byli lepší. I druhou třetinu jsme začali slušně, ale udělali jsme hloupý faul a v oslabení jsme dostali gól. Na chvíli jsme vypadli z role, nehráli dobře takticky a přišel samostatný nájezd, který gólman sice vychytal, ovšem tohoto povzbuzení jsme nevyužili a dostali před koncem třetiny hloupý gól. Ve třetí třetině jsme se vrátili k naší hře, kterou jsme praktikovali ve větší části zápasu, hráli jsme takticky, týmově a využili jsme naše šance. Kluci působili obětavě a zasloužili si vyhrát za tři body.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
28 Marek Biro 1 1 0 2 0 0
61 André Lakos 1 0 0 1 0 0
51 Jan Šeda 1 0 0 1 1 2
4 Michal Vodný 1 0 0 1 0 0
10 David Bartoš 0 1 0 1 1 0
30 Jiří Beroun 0 0 0 0 -1 0
94 Štěpán Csamangó 0 0 0 0 0 0
12 Radek Číp 0 1 0 1 -1 0
77 Teddy Da Costa 0 1 0 1 -1 0
18 Adam Hughesman 0 0 0 0 1 0
89 Jan Lattner 0 0 0 0 0 0
6 Sean McMonagle 0 1 0 1 0 0
22 Patrik Novák 0 0 0 0 0 0
39 Tomáš Plíhal 0 0 0 0 0 0
27 Dalibor Řezníček 0 0 0 0 1 2
31 Jakub Stehlík 0 1 0 1 1 0
93 Marek Špaček 0 0 0 0 1 0
88 Libor Šulák 0 1 0 1 0 0
19 Roman Tomas 0 0 0 0 1 2
11 Patryk Wronka 0 1 0 1 1 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
3 Marek Schwarz 60 26 3 23 88.5 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY
NEWSLETTER