EBEL - ne 23. 10. 2016
13. kolo
Znojmo
2:1p
0:0, 0:1, 1:0 - 1:0
Innsbruck
1/3
2/3

Po nervydrásající bitvě berou Orli dva body

Po bezbrankové první třetině udeřili jako první hosté. Orli tlačili a vypracovali si několik zajímavých situací, překonat výborně chytajícího Chioda se jim však podařilo až ve třetí části. V prodloužení pak rozhodl o zisku dvou bodů Adam Hughesman.

Znojemští hokejisté vlétli na soupeře zostra a již v prvních dvou minutách zaznamenali tři velmi dobré šance. Nejdříve si slibně před gólmana Innsbrucku najel bek McMonagle, o chvíli později pálil z kruhu Bartoš a výborné střídání završil DaCosta, jenž však v zajímavě vypadajícím brejku nezvládl kvalitně zakončit. Orli navíc dostali možnost přesilovky, kterou opět odstartovali velice nadějně, početní výhoda však byla rázně uťata faulem ze strany domácích. Před Nechvátalem tak mohl zahrozit ostrou ránou po hezké přesilovkové kombinaci Clark. Následně pohrdl šancí otevřít skóre Spurgeon číhající u tyče na přihrávku, kterou ale netrefil.

Před polovinou třetiny zaznamenala dobré střídání čtvrtá znojemská formace, která krásně zakombinovala v útočném pásmu, ale Špačka i Šedu nakonec zradilo zakončení. Hra s přibývajícími minutami trochu ztratila ze svého tempa. Chvíli se dějiště nastěhovalo před Chioda, pak měl zase více práce Nechvátal. A přestože diváci viděli pár gólových příležitostí, o samotnou přesnou trefu byli v první třetině ochuzeni. Úplně nejblíže jí byl dvě minuty před sirénou Lakos, jenž nastřelil tyč!

V prostředním dějství jsme nemuseli dlouho čekat na útočné momenty. A tentokrát už ani na góly. 24. minuta patřila Nicholasi Rossovi, jenž se na modré nerozpakoval a propálil znojemskou obranu i brankáře Nechvátala. Navíc si hosté vysloužili další početní výhodu, v níž Bishop nebezpečně dorážel před klecí, zklidnit jej musel až Šulák. Hosté byli v této fázi duelu lepší a Orli mohli děkovat Nechvátalovi, že je několikrát podržel – proti bekhendu Lamoureuxe i přečíslení, na jehož konci stál Clark.

Těsně po polovině utkání si Žraloci vyzkoušeli další přesilovku, kterou celou odehráli před Nechvátalem. Orli ale obětavě bránili, a tak znojemský gólman téměř nemusel zasahovat. Jihomoravané marně hledali ztracenou jistotu v útoku a jen těžko se probíjeli před Chioda. Jako blesk z čistého nebe tak vyznělo Berounovo zakončení, při němž však kapitán opět netrefil bránu. Hubené vedení tedy drželi po druhé třetině hosté.

V kabině Znojma to o přestávce zřejmě spokojeností nehýřilo, o to větší vzpruhou se stal vyrovnávací gól. Osmdesát vteřin po startu třetí periody se u odraženého puku ocitl Adam Hughesman a poslal jej do odkryté části klece. Orli v dalších minutách předváděli zřejmě svůj nejlepší výkon v zápase. Chiodo musel postupně před svou svatyní zastavovat střelu Špačka, dorážku DaCosty i další DaCostův ostrý pokus z kruhu. S lepšícím se výkonem týmu ožily i tribuny.

Druhou branku v utkání měl na své holi Hughesman. Ten těžil z chyby Chioda při rozehrávce a následného pasu Wronky do ohně před brankoviště. Chiodo ale na poslední chvíli své zaváhání napravil. Velmi těžké okamžiky prožívalo Znojmo při oslabení osm minut před koncem třetiny. Nejvíce zahrozil Lammers, ale po jeho pokusu našel Nechvátal kotouč ve své lapačce. Orli v samotném závěru přeřadili na vyšší stupeň a několikrát rozehráli svůj kolotoč před Chiodem. Po sérii dorážek už část stadionu téměř oslavovala gól, ale stav zůstal nezměněn až do uplynutí šedesáti minut.

Hned v první minutě prodloužení se dostal do samostatného úniku Vodný, ale před brankářem trestuhodně přestřelil. Orli měli v nastaveném čase i nadále navrch. Už při hře tři na tři se opět objevil sám před klecí DaCosta, nedal. Na maskovaném muži Innsbrucku ztroskotal v dalším úniku i Šulák. Znojemští dravci tak dlouho obléhali žraločí území, až se dočkali! Výbornou práci Šuláka u mantinelu přetavil v gól a bod navíc Adam Hughesman, jenž si počkal před bránou na přihrávku a po lehké teči puk zaplul k tyči.

Ohlasy trenérů

Jiří Žůrek (Znojmo): Rodilo se to velmi těžce. Innsbruck byl rychlý a nepříjemný soupeř. Dobře napadl a chodil rychle do protiútoku. O to je to cennější, že jsme vývoj zápasu otočili a dovedli jej do vítězného konce v prodloužení. Tato výhra nám může jedině pomoci.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
18 Adam Hughesman 2 0 0 2 2 0
10 David Bartoš 0 1 0 1 1 0
30 Jiří Beroun 0 0 0 0 0 0
28 Marek Biro 0 0 0 0 0 0
94 Štěpán Csamangó 0 1 0 1 1 0
12 Radek Číp 0 0 0 0 -1 2
77 Teddy Da Costa 0 0 0 0 0 2
81 Marek Györi 0 0 0 0 0 0
96 Patrik Kadeřávek 0 0 0 0 0 0
61 André Lakos 0 1 0 1 0 0
89 Jan Lattner 0 0 0 0 0 0
6 Sean McMonagle 0 0 0 0 1 2
39 Tomáš Plíhal 0 0 0 0 0 0
27 Dalibor Řezníček 0 0 0 0 1 2
31 Jakub Stehlík 0 0 0 0 0 2
51 Jan Šeda 0 0 0 0 0 0
93 Marek Špaček 0 0 0 0 -1 0
88 Libor Šulák 0 1 0 1 0 0
4 Michal Vodný 0 0 0 0 0 0
11 Patryk Wronka 0 0 0 0 -1 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
7 Patrik Nechvátal 60 40 1 39 97.5 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY
NEWSLETTER