2. liga - ne 26. 3. 2023
ČF3
Znojmo
5:0
0:0, 3:0, 2:0
Val. Meziříčí
1/3
32'
33'
38'
2/3
51'
53'

Orli letí vstříc semifinále

Na první gól se muselo dlouho čekat, stav se poprvé měnil až ve druhé polovině utkání. Znojmo během jedné minuty soupeři odskočilo na rozdíl dvou branek a ještě před koncem druhé třetiny svůj náskok navýšilo. V závěrečné dvacetiminutovce pak dalšími dvěma zásahy rozhodlo o své výhře a postupu mezi nejlepší čtyřku.

Hosté pro dnešní utkání zvolili brankářskou dvojku Ševců, jejich dosavadní jednička Sachr nebyl přítomen ani na střídačce. První třetinu lépe zahájil domácí celek, několika povedenými střelami na brankáře Ševců. Hosté však taktéž několikrát ohrozili branku Groha. V přesilovce hosté vyslali na Groha několik sympatických střel, které znojemský maskovaný muž dokázal všechny pokrýt. Po přesilové hře se dostal do přečíslení dva na jednoho Finsterle, který střílel pod břevno, vypadalo to na gól, rozhodčí však rozpažil a hrálo se dál, chvilkové nepozornosti hostů využil Sklenář, který však přestřelil odkrytou branku. Do větší šance se dostal Beránek, který se ocitl v bezprostřední blízkosti brankáře, jeho klička mu nevyšla. O chvíli později se do šance dostal Köver, kterému však teč nevyšla a brankář Ševců puk schoval do lapačky. Orlům se nepodařilo proměnit, několik šancí, brankář Ševců prozatím drží naděje hostů na prodloužení série.

Druhé dějství opět lépe zahájili domácí, když se do šance dostal Sklenář, který však přestřelil. Do šance se dostal Köver, který střelu poslal pouze do betonu Ševců. Do šance se dostal Hruška, jeho střela se odrazila od výstroje hostujícího brankáře k Tomáši Svobodovi, který minul branku. Na druhé straně hosté několika střelami ohrozili Grohovu branku, zatím však neúspěšně. Hosté během své druhé početní výhody vyslali na branku několik nebezpečných střel, všechny dokázal brankář Groh pokrýt. Ihned po konci oslabení uháněl na branku z trestné lavice naskakující Erik Mareš, který po skvělé přihrávce od Jakuba Kövera, zamířil do odkryté brány Ševců. Minutu po prvním gólu se prosadil Jan Hruška po skvělé spolupráci Tomáše Svobody a Jiřího Remty. Hru v početní výhodě Orli nevyužili i přes několik sympatických střel. I po skončení přesilové hry znojemští pokračovali v tlaku, další gól však se však vsítit nepodařilo. Necelé tři minuty před koncem druhé třetiny se prosadil Marek Špaček, který se dostal ke zblokované střele od Jiřího Remty a puk dostal do odkryté horní části branky hostů.

Ihned po vhození buly se rozjel Tomáš Svoboda na branku Ševců, hledal spoluhráče, přihrávku se však nepodařilo vyslat přes bránící hostující hráče. Do úniku se dostal Tomáš Svoboda s Janem Hruškou, ani jednomu se nepodařilo brankáře překonat. Hosté ve své třetí početní výhodě vyslali na brankáře Groha několik sympatických střel, žádná se záda znojemského brankáře nedostala. Na konci oslabení obětoval své tělo pro tým Lukáš Zukal. Na brankáře Ševců vyslal střelu David Stránský, ta se odrazila k připravenému Martinu Šťovíčkovi, který neměl problém puk dopravit do odkryté branky. Dominik Sklenář dopravil puk do útočného pásma, kde se kotouče ujal Jan Hruška, který viděl před brankou číhajícího Tomáše Svobodu, který krásnou střelou z první dostal puk za záda bezmocného brankáře hostujícího celku. Ondřej Svoboda ještě v poslední minutě orazítkoval tyč branky Ševců. Necelou minutu před koncem hosté získali dvojnásobnou přesilovou hru, kterou přes několik nebezpečných střel využít nedokázali. Orli Znojmo dokázali ve třech zápasech porazit soupeře z Valašského Meziříčí a nyní zbývá vyčkávat na dalšího soupeře pro semifinále play-off.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jakeš (Znojmo): První třetina byla pro nás hodně těžká, protože soupeř do toho šel bez respektu a věděl, že dnes jim může skončit sezóna. Ne nadarmo se říká, že poslední krok je nejsložitějí. Kluci byli trochu zakřiknutí, ale nakonec to tam napadalo. Pro nás je jenom dobře, že hrajeme i těžké třetiny nebo zápasy. Tohle byla úplně jiná série než s Novým Jičínem a to je také pozitivní, protože kluci si musí zkusit jiné styly. Každopádně postup máme a už se koukáme na semifinále.

Lukáš Plšek (Valašské Meziříčí): Na třetí zápas jsme jeli do Znojma už hodně rozbití a chtěli jsme mít hlavně dobrý začátek. To se povedlo, první třetina byla z naší strany asi úplně nejlepší v celé sérii, dali jsme tam gól-negól, který by zápas asi ale nerozhodl, ale bylo by to pro nás veselejší, protože jsme celou sérii věděli jaká síla proti nám stojí. Je zvláštní, že to viděli i security a rozhodčí ne. Ve druhé třetině už Znojmo znovu ukázalo svojí sílu, ale já chci poděkovat celému týmu a respekt k nim, že to nevzdali a bojovali ve všech zápasech. Série končí sice 0:3, skóre myslím 1:17, nebylo víc v našich silách. Všechno bylo korektní a Znojmo zaslouženě postoupilo.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
57 Jan Hruška 1 1 0 2 0 0
94 Erik Mareš 1 1 0 2 0 2
23 Tomáš Svoboda 1 1 0 2 0 0
88 Marek Špaček 1 1 0 2 0 0
95 Martin Šťovíček 1 0 0 1 0 2
10 Lukáš Adámek 0 1 0 1 0 0
93 Petr Beránek 0 0 0 0 0 0
20 Patrik Čermák 0 0 0 0 0 0
47 Jakub Jenáček 0 0 0 0 0 0
27 Max Kotrba 0 0 0 0 0 0
55 Jakub Köver 0 1 0 1 0 0
71 Kirill Nižnikov 0 0 0 0 0 0
19 Tomáš Pigl 0 0 0 0 0 0
9 Jiří Remta 0 1 0 1 0 2
72 Jan Sedláček 0 0 0 0 0 0
66 Dominik Sklenář 0 1 0 1 0 0
73 David Stránský 0 1 0 1 0 0
28 Ondřej Svoboda 0 0 0 0 0 0
21 Dominik Tejnor 0 0 0 0 0 0
34 Lukáš Zukal 0 0 0 0 0 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
98 Dominik Groh 60 24 0 24 100 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY
NEWSLETTER