Tipsport Extraliga - ne 6. 11. 2005
23. kolo
Znojmo
4:2
1:1, 1:1, 2:0
Kladno
1/3
2/3

Létající Pucher vrátil Orlům křídla <br>- foto 23. kolo ZNO-KLA

Z n o j m o - Znojemský kapitán Peter Pucher se postavil ke špatné koncovce znojemského týmu jako chlap a dvěma brankami pomohl nastartovat znojemské vítězství, na které domácí fanoušci čekali bez dvou dnů měsíc. Orli si nevymýšleli, když říkali, že potřebují dát nějaký náhodný gól, což se jim podařilo v předchozím utkání na Spartě, a poté se jim začne dařit. Svá slova potvrdili hned proti kladenskému Rabatu, který dokázali dostávat pod tlak a vytěžit ze šancí góly. Do extraligové přestávky tak jdou s vítězným duchem, zbavili se křečí, vyčistili hlavy a v zápasovém volnu se jim bude určitě trénovat lehčeji, než kdyby měli za sebou dlouhou sérii neúspěchů.<p><b> <a href="/fotogalerie.asp?id_zapas=&zobraz=sezona&kategorie=61&slovo=&typ=&sezona=2006&poslano=true">FOTOGALERIE ZE ZÁPASU</a></b>
Orli hned v úvodu první třetiny navázali na šťastný gól z pražské T-Mobile Areny. Branku podobného charakteru se podařilo vstřelit kapitánu Pucherovi už v 35. sekundě, když mu puk sjel z hole a k překvapení brankáře Lva se došoural do klece. Kladno se hned snažilo kontrovat, ale příliš se nedostávalo do šancí. Znojmo mělo více ze hry, trochu je však přibrzdila dvě vyloučení – jedno z nich souběžné s kladenským. Vzápětí neuspěl v brejku Ludvík, po chvíli u tyčky číhající Erat pálil jen do připraveného brankáře hostí. Rabat si začal vytvářet příležitosti až po půlce třetiny. Předvést se chtěl nováček v kladenském dresu, Kucharczyk, ale na Trvaje nevyzrál. Po dalším vhazování v obranné třetině Znojma došlo k nepřehledné situaci u domácí branky. Zdálo se, že Bílek dokázal protlačit kotouč za Trvajova záda, gólman ale puk rychle vyškrábl rukavicí, ještě než stačil přejít brakovou čáru, což potvrdil i videozáznam. Středočechy to paradoxně povzbudilo a závěr úvodního dějství patřil jim. Orli se prosadit nedokázali, a tak je Kladenští potrestali 22 vteřin před sirénou vyrovnávací brankou. Do střeleckých statistik se zapsal Horna, který poslal puk odrazem od tyče do sítě.

Trenéři Znojma na začátku druhé části trochu upravili sestavu, na přesilové hry a oslabení se k sobě vrátili Pucher s Uramem, do hry se dostali i hráči dosud zahřívající střídačku. Ve velké šanci se ocitl právě kapitán, když mu jeho dvojče naservírovalo přihrávku k tyčce Lvovy branky. Slovenský útočník však nebyl schopen brankáře přehodit. Překonal ho až o chvíli později, kdy dorazil do klece Čakajíkovu střelu. Orli se dostali na koně, ale Kladno dokázalo v čase 28:00 vyrovnat po chybě domácího Hamana. Tlustý si s opuštěným pukem před znojemskou klecí věděl rady. Vyrovnalo se nejen skóre, ale i celkový obraz hry. Šance byly k vidění na obou stranách, chyběla ale přesnost v zakončení a při gólmanech často stálo štěstí. V závěru třetiny nevyužili Orli dvojnásobnou početní převahu, nejblíže ke gólu měli Ondřej a Pucher.

Znojmo začalo dobře i poslední dvacetiminutovku. Od prvních chvil se tlačilo před branku hostujícího týmu, v pohodě se ubránilo dalšímu oslabení a v 46. minutě se dočkalo rozhodující trefy. Po vyražené ráně Kolafy se dostal k puku Haman, který poslal do nájezdu Berouna, jenž nadvakrát překonal Lva. Při vyloučení kladenského kapitána Zajíce se v 52. minutě trefil přesně mezi betony mladíka také Ondřej a o vítězi bylo v podstatě rozhodnuto. Následně měl na druhé straně štěstí Trvaj, jemuž puk poskakoval před brankou, ale nikdo z Buldoků ho nedorazil. Několik dalších příležitostí Orli neproměnili, jmenovitě dvakrát aktivní Pucher a také Mojžíš. Bičánek potom oslabil svůj tým, který se musel až do závěrečné sirény bránit. A ubránil se, i když Středočeši zkoušeli hru v šesti. Rovněž nikdo ze Znojemských už nestihl dopravit puk do prázdné klece hostí, a tak výsledek 4:2 vydržel až do konce.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (Znojmo): Věděli jsme, že Kladno přijede s defenzívní taktikou. Mají nebezpečné brejky a zrovna tak nebezpečné přesilovky. Obojí se nám podařilo dnes úspěšně pohlídat a to byl asi základ k zisku tří bodů. Těšíme se na přestávku, potřebujeme si odpočinout, potrénovat a doufám, že se nám vrátí někteří hráči z marodky.

Zdeněk Müller (Kladno): Znojmo dnes vyhrálo zaslouženě, většinu utkání bylo lepší. Dostávalo nás pod tlak a hrálo lepší přesilovky. My jsme si během utkání mnoho šancí nevypracovali, dnešním výkonem jsme na body neměli. Jsme hrozně rádi, že je teď přestávka, máme velkou marodku, snad se uzdravíme a hlavně obnovíme síly.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
33 Peter Pucher 2 0 0 2 1 0
18 Jiří Beroun 1 0 0 1 0 0
37 Zdeněk Ondřej 1 1 0 2 1 4
32 Radim Bičánek 0 0 0 0 -1 4
2 Martin Čakajík 0 1 0 1 1 0
9 Roman Erat 0 0 0 0 1 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 0 0
12 Jiří Heš 0 1 0 1 1 0
45 Richard Jareš 0 0 0 0 1 0
26 Jakub Kraus 0 0 0 0 0 0
81 David Ludvík 0 0 0 0 0 0
51 Milan Mikulík 0 0 0 0 0 0
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 1 0
80 Roman Němeček 0 0 0 0 -1 0
11 Andrej Petrakov 0 1 0 1 1 0
40 Karel Plášek 0 1 0 1 0 0
23 Ondřej Šmach 0 0 0 0 0 0
79 Marek Uram 0 1 0 1 -1 2

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
35 Jiří Trvaj 60 26 2 24 92.3 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY
NEWSLETTER