Zápas plný Brejků skončil remízou

Aktuální zprávy
PÁ 14. 10. 2005
Z n o j m o - Přímým soubojem o druhé místo zahájili Znojemští orli druhou čtvrtinu extraligy proti Hamé Zlín. Jak se dalo očekávat, byl k vidění pohledný hokej s mnoha šancemi na obou stranách. Tentokrát ale dominovali oba gólmani, takže jediné, čeho se divákům dostalo poskrovnu, byly góly. Remízou si nad svým dnešním soupeřem Orli udrželi jednobodový náskok, když necelých osm minut před koncem vyrovnal přesnou ranou od modré obránce <b>Richard Jareš</b>. Svoji zásluhu na rovné dělbě bodů odmítá: „Je to jedno, kdo dál gól, hlavně že máme bod a že jsme Zlínu nepustili tři body. Myslím si, že nezáleží na tom, kdo z těch dvaceti hráčů na ledě dá gól.“
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024 Utkání se Zlínem hodnotí s patřičným respektem k soupeři: „Dnešní zápas byl těžký, protože Zlín hraje dlouhodobě velmi dobře. Dodržují zvolenou taktiku a nepustí soupeře do žádných velkých šancí. Ale každopádně to byl pěkný zápas.“ Princip hry soupeře vystihl Jareš jednoduše: „Zlín velice dobře rozlišuje situace, kdy se mají stáhnout, kdy mají napadat, kdy mají vyrážet do Brejku.“ Současně popírá, že by se nějak speciálně na tento zápas soustředili. „Připravujeme se na každý tým úplně stejně. Jen nás trenéři před zápasem upozorní na specifika toho kterého týmu. Dají nám o něm základní informace. Tentokrát nám hlavně kladli na srdce, abychom za sebou nenechávali volné hráče, protože dokážou z Brejku často skórovat,“ poodkrývá zákulisí předzápasové přípravy zkušený bek.

Pohříchu se Orlům vytčenou taktiku dnes nepodařilo úplně dodržet. Právě z Brejku, navíc v době, kdy hráli Orli přesilovku, dal vedoucí branku Zlína Ivan Rachůnek, který využil chybu v rozehrávce na útočné modré.

Samozřejmě dotazy na dlouhou řadu utkání bez porážky ve svých slovech trochu bagatelizuje: „Jdeme zápas od zápasu a současná šňůra bez prohry nám pomáhá hlavně psychicky. Nikdo ale nemyslí na to, že jedeme nějakou šňůru, protože každý zápas začíná od nuly a my se snažíme neprohrávat.“

Na závěr přidal Richard Jareš ještě jeden zajímavý postřeh. Možná si toho všimli i pozorní diváci, že puky od hokejek, a hlavně od mantinelů, odskakují nějak jinak, než byli zvyklí. Je to kvalitou ledu? Změnou techologie výroby? Nebo jen subjektivní dojem...? „Mám pocit, že ty puky jsou nějaký divný, poskakujou, hrozně se motají, a když dostanete nějakou složitější přihrávku na modrou, je těžké z toho vystřelit. Podobné to bylo i v Budějovicích. Asi to fakt bude těma pukama…“ končí svojí zpověď Jareš. :-)

NEWSLETTER