Kvalitu v týmu určitě máme, ví další mladý bojovník Jan Kučera

Rozhovory
PO 11. 9. 2023
V minulé sezóně byl kapitán juniorů v Olomouci. Během přípravných zápasů si vybojoval své místo v kádru Orlů. Nyní si devatenáctiletý útočník vyzkouší angažmá v první lize, se kterou už má pár zkušeností.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Ve čtvrtek jste sehráli poslední přípravný zápas. Jaké jste z něho měli pocity?

Určitě jsme si ho představovali jinak. Měli jsme špatný začátek a soupeř nám odskočil o dva góly. Puky se nám neodrážely tak, jak jsme potřebovali, což mohlo být i z přemíry snahy. Naštěstí se nám to v další části podařilo prolomit.

K Orlům jste se připojil až během přípravných utkání. Jak probíhala jednání?

V průběhu letní přípravy jsem už měl nějaký návrh smlouvy. Konečná domluva s Orly byla, že se připojím až na ledě a hned jak to bylo možné jsem přijel.

Jak proběhlo seznámení s ostatními hráči?

Kluci mě mezi sebe dobře přivítali. Je to super parta a je vidět, že už nějakou dobu hrají spolu. To je v hokeji důležité, aby hráči drželi při sobě. Většinu jsem znal hlavně z doslechu. S některými jsem se potkal v reprezentaci, ale osobně jsem nikoho neznal.

S kým si na ledě zatím nejvíce rozumíte?

To si ještě netroufám říct. Nemáme za sebou tolik odehraných zápasů. Ale každopádně můžu říct, že není nikdo, s kým bychom si nesedli.

Příprava nebyla výsledkově úplně ideální, jak jste ji vnímali?

Za tu dobu, co jsem tady stihl být, určitě můžu říct, že máme kvalitní tým. Jen to musíme nějak projevit. Myslím si, že liga bude úplně jiná. Nemůžeme si brát obrázek z přípravy a zkoumat kolik bylo porážek a kolik výher. Natrénováno máme a taktiku pilujeme, takže na sezónu jsme připraveni.

Máte už nějaké zkušenosti s první ligou?

Dvě sezóny jsem měl střídavé starty z juniorky Olomouce do Šumperka. Takže vím, jak ta liga vypadá. Doufám, že s přibývajícími zkušenostmi to bude jen jednodušší.

Co očekáváte od CHANCE ligy?

Půjdeme zápas od zápasu a budeme se snažit jich co nejvíce vyhrát. Hlavně být spokojeni s naší hrou a tu radost projevit na ledě.

Každý hráč má v týmu nějakou roli, poznáte každý už tu svoji?

To ještě nejde úplně přesně říct. Ale já jsem určitě typ hráče, co je připravený hodně bruslit a přijmout jakoukoliv roli.

V lize bude určitě ještě více diváků než teď na přípravu, ale jak se ti zatím líbí znojemská kulisa?

Byl jsem hodně překvapený, že kotel je hodně slyšet, oproti týmům, kde jsem hrál nebo se chodil dívat. Určitě si ale myslím, že přijde mnohem více lidí než doteď. My fanoušky budeme potřebovat, aby nás hnali za co nejvíce vítězstvími.

NEWSLETTER