První zápas vybojované CHANCE ligy je tu

Naši soupeři
ÚT 12. 9. 2023
Do třetice všeho dobrého. Znojemští Orli během jednoho měsíce vyzvou k zápasu tým Jihlavy již potřetí. Tentokrát už v rámci prvního kola CHANCE ligy. Přijďte podpořit znojemské hokejisty na cestě pro první body v sezóně. Utkání začíná ve středu od 18:00 na ledě znojemské Nevoga arény.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Orli sehráli celkem sedm přípravných zápasů. Dva zápasy dovedli do úspěšného konce, třikrát poznali chuť porážky a dvakrát si vyzkoušeli prodloužení. Mimo dva slovenské kluby se v přípravě utkali jen s týmy, se kterými se potkají i v lize.

„Nemůžeme si brát obrázek z přípravy a zkoumat kolik bylo porážek a kolik výher. Kvalita v týmu určitě je, jen ji musíme projevit. Natrénováno máme a taktiku pilujeme, takže na sezónu jsme připraveni,“ dodal v rozhovoru před sezónou talentovaný mladý útočník z Olomouce, Jan Kučera.

Již v přípravě Znojmo změřilo své síly právě s Jihlavou. V prvním zápase Orli utržili porážku 3:6. V odvetě na domácím ledě si vedli o něco lépe, ale i přesto utkání skončilo 4:1 pro Jihlavu. Proto Orly čeká nelehký úkol hned první zápas v nové lize.

Dukla začala přípravu sérií pěti vyhraných zápasů. Poté nestačili na dva slovenské týmy a v dalším zápase opět ukázali svoji kvalitu ve Znojmě. V generálce také neuspěli a to proti týmu z Českých Budějovic. Kapitán Tomáš Čachotský spolu se svým týmem bude chtít navázat na odvedené výkony právě proti Znojmu.

„Je lepší mít Jana Bergera na své straně. Je to nepříjemný hráč, zejména pak do play-off. Je to pro soupeře nepříjemný hráč, hodně rozdává souboje, zároveň je i skvělý do kabiny. Maxim Burkov pak je na svůj věk poměrně herně vyspělý. Je strašně šikovný na rukách a v pohybu. Uvidíme samozřejmě, co bude dál, přeci jen chlapský hokej je trochu jiný. Na tréninku se mi ale líbil, pro budoucnost Dukly by mohl být platný," promluvil o posílách v týmu Tomáš Čachotský. Jednou z významných posil je i znojemský odchovanec David Bartoš.

V minulé sezóně se Jihlava probojovala až do čtvrtfinále. Tam prohrála všechny tři zápasy proti následnému finalistovi ze Vsetína. Během letní přestávky Dukla značně posílila a bude v letošní sezóně útočit na vyšší pozice. „Chceme být do šestého místa základní části, pak postupně i výše. Důležité bude zdraví a abychom se prezentovali lepšími výkony na domácím zimním stadionu v Pelhřimov," prozradil své plány na tiskové konferenci trenér Viktor Ujčík.

Trenér Znojma Jiří Beroun před vstupem do úvodního zápasu CHANCE ligy: „Každý tým je na začátku ligy nachystaný hrát hokej nahoru dolů. Bude to hlavně o disciplíně každého týmu. Jdeme do zápasu s tím, že chceme získat první body a mít vydařený první zápas v sezóně před domácím publikem. Musíme zlepšit náš výkon oproti tomu, který jsme předvedli s Jihlavou v přípravě. Zápas nebude o moc jiný než ten poslední s nimi. Musíme být důslednější před naší brankou, vyvarovat se oslabení a chodit více do soupeřovy brány.“

Realizační tým Orlů zároveň těsně před startem soutěže rozšiřuje dlouholetý trenér znojemské mládeže Rudolf Cakl. Ten bude na znojemské lavičce zastávat funkci videotrenéra a pomáhat se zápasovou přípravou.

Zápas proti Jihlavě bude možné sledovat online na ČT sport Plus a na Hokejka TV. Všechny další zápasy CHANCE ligy bude možné také sledovat online na Hokejka TV.

NEWSLETTER