Do Znojma míří Jestřábi z Prostějova

Naši soupeři
ÚT 3. 10. 2023
Po dalším venkovním nevydařeném zápase se Orli vrací zpět na domácí led. Ve středu vyzvou k boji o další body do tabulky Jestřáby z Prostějova. Podaří se Orlům navázat na domácí výkony a připsat si další výhru? Zápas můžete sledovat od 18:00 ve znojemské Nevoga aréně.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

LHK Jestřábi Prostějov letošní sezónou zahájili již desátý ročník působení v CHANCE lize. V posledních dvou sezónách se mužstvo dostalo až do semifinále. Pro znojemské fanoušky jsou v týmu určitě známá jména. V obraně působí Tomáš Hanousek, který se ve Znojmě ukázal v sezóně 2017/18 a Vojtěch Kloz, který s Orly vybojoval titul druhé ligy. Do útoku Prostějova se vrátil i Marek Račuk, který ve Znojmě působil také v sezóně 2017/18. Kapitán Prostějova v sezóně 2019/20, který ve zdejším působení je vždy velmi produktivní. Své kvality potvrzuje i v aktuální sezóně. Za šest zápasů stihl nasbírat dva góly a čtyři asistence.

Prostějov se aktuálně nachází na sedmé pozici s jedenácti body. Celková bilance zápasů je dvě prohry, jedna remíza a tři výhry. Z venkovních zápasů mají jednu výhru proti Jihlavě, jednu remízu v Přerově a jednu prohru v Litoměřicích. Celkově dokázali vstřelit již jednadvacet gólů a sedmnáct inkasovat. Klub rozšířil útočné řady z důvodu větší marodky o Tomáše Pituleho, který by měl zastávat místo jednoho z nejzkušenějších útočníků Tomáše Jáchyma.

Znojemští hokejisté se po sedmém kole CHANCE ligy drží s šesti body na jedenáctém místě tabulky. Body zatím sbírají jen při domácích zápasech. Pouze z prvního domácího boje proti Jihlavě odešli těsně bez bodů. V dalších již byli úspěšní. Druhý domácí zápas proti Zlínu ovládli jednoznačně 5:1. V poslední domácím zápase nadělili Frýdku-Místku porážku 5:3. Produktivita na domácím ledě tedy není žádný problém. Ve třech domácích zápasech Orli vstřelili již dvanáct branek.

K lepší pozici v tabulce však chybí body z venkovních zápasů. Ve čtyřech zápasech vstřelili pouze tři góly. V prvním utkání na ledě soupeře padli v Přerově těsně 2:3. Po dalším dvojzápase v Čechách se Orli vrátili bez gólů. Střelecké prokletí na venkovních kluzištích prolomil až v Třebíči Petr Beránek, který zároveň využil i přesilovou hru a snížil nepříznivý stav na 1:4.

Vedení znojemského klubu se rozhodlo reagovat na výsledkově nevydařený úvod probíhající sezóny. Změna nastala na pozici hlavního trenéra, na kterou nově přichází Václav Baďouček. Jiří Beroun, který mužstvo doposud vedl, pokračuje spolu s Tomášem Jakešem na pozici asistenta. První utkání pod novým trenérem sehrají Orli již ve středu 4. října.

„Musíme se z toho dostat spolu jako parta a poučit se z chyb co děláme. Nikdo nás z toho nedostane, že přijde a použije nějaké kouzlo. Věřím tomu, že tým na to mentálně má, abychom se z toho dokázali dostat. Spousta kluků hraje na takové úrovni poprvé. Všichni se každým dnem učí a všichni s tím pracujeme. Věřím, že všechno bude zase tak, jak má být,“ dodal Radim Matuš k zápasu v Třebíči v rozhovoru pro Regionální týdeník Znojemsko.

Zápas můžete sledovat i online na Hokejka TV.

NEWSLETTER