Lov na první venkovní body pokračuje

Naši soupeři
PÁ 6. 10. 2023
Na další venkovní utkání se znojemští hokejisté vypraví do Prahy. Slávisté vyzvou Orly ve speciálních růžových dresech, které mají podpořit prevenci proti rakovině. Souboj sousedních soupeřů v tabulce začíná v sobotu již od 15:00 na zimním stadionu v Edenu.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Slavii se na začátku deváté sezóny v CHANCE lize moc nedaří. Z možných čtyřiadvaceti bodů získali pouze pět. Úspěšní byli pouze proti týmu Pardubice B. S Přerovem a Zlínem dotáhli zápas až do prodloužení, ve kterém byl však vždy úspěšnější soupeř. Poslední utkání svedli na ledě Jihlavy. Avšak ani tam nebyli úspěšní a do Prahy si přivezli další porážku 1:3. V tabulce se tedy aktuálně nachází na dvanáctém místě.

V bráně Slavie prozatím dostal nejvíce prostoru Roman Málek ml., jenž má 85,3% úspěšnost ze čtyř zápasů. Druhý brankář Tomáš Volevecký je na tom o něco lépe a ze tří zápasů má 94,3% úspěšných zákroků. V posledním zápase proti Jihlavě dostal příležitost litvínovský brankář Šimon Zajíček, který se zde v rámci střídavých startů rozchytává po zranění. Největší hrozbou pro znojemskou obranu by mohl být útočník Tomáš Knotek, který si v osmi zápasech připsal šest gólů a dvě asistence.

Znojmu začátek sezóny také nevyšel podle představ. Zvítězit dokázali pouze dvakrát a vždy jen na domácí půdě. První body si připsali v druhém domácím ligovém zápase proti Zlínu. Další tři důležité body do tabulky vybojovali ve znojemské Nevoga aréně proti Frýdku-Místku. Z venku si však dosud žádné body nepřivezli. Po osmi utkáních se tedy nacházejí na jedenáctém místě tabulky se šesti body.

Poslední zápas Orli odehráli na domácím ledě proti týmu z Prostějova. Tentokrát se jim nedařilo ani doma a Jestřábi je přehráli poměrem 3:5. "Musíme zjednodušit hru. Tlačit se více do brány, střílet a hlavně začít využívat přesilové hry. Zvětšit důraz před naší bránou a věřit, že do Prahy jedeme pro tři body," hlásí před zápasem se Slavií útočník Petr Beránek.

"Naši bojovnost si musíme přenést do dalších zápasů. Především zjednodušit hru a proměňovat šance, kterých máme spoustu," řekl nový trenér znojemských Orlů Václav Baďouček po utkání s Prostějovem.

Zápas můžete sledovat online na Hokejka TV.

NEWSLETTER