Znojmo čeká těžká valašská zkouška

Naši soupeři
ÚT 10. 10. 2023
Znojmo míří ve středu opět na led kvalitního soupeře. Po tabulce vévodící Porubě je programu utkání s VHK Robe Vsetín. Zápas startuje od 17:30 na ledě Valachů.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Jihomoravský klub prožívá krizové období. Aktuálně se nachází na jedenácté příčce tabulky. Body se Orlům zatím povedlo nasbírat v zápasech se Zlínem, Frýdkem-Místkem a první venkovní výhra přišla se Slavií Praha. V posledním střetu s ostravskou Porubou inkasovali hokejisté královského města sedm branek. „Hra z naší strany byla dobrá jen sedmnáct minut první třetiny, kde tým plnil, co jsme si řekli a díky tomu jsme vedli 1:0. Následovala chyba ve středním pásmu, přesilovka a to rozhodlo zápas. Druhá třetina byla krutá. Z osmi střel jsme čtyřikrát inkasovali. Trochu se ctí byla odehrána třetí třetina, kde jsme se už spíš připravovali na další zápasy,” hodnotil utkání trenér Baďouček.

Znojmo se trápí v koncovce, přesilových hrách a zejména v defenzivě. „Dali jsme si s majitelem čas do středy, kdy si k tomu sedneme po utkání ve Vsetíně a začneme řešit nějaké změny,” dodává hlavní trenér Znojma. Jednou z kladných věcí odehraných utkání je rozjezd Antona Karlssona, mimo sbírání asistencí se mu podařilo také rozstřílet. V posledních dvou zápasech se trefil hned třikrát. Zároveň je s deseti body i nejproduktivnějším hráčem orlí letky. Bodově se daří také kapitánu Tomáši Svobodovi, který má v celkové tabulce produktivity o bod méně než právě dlouhovlasý švédský útočník. Nejistý je start u Jana Hrušky, kterého trápí zranění kolene. Proti Porubě chyběl také obránce David Stránský, i u něj je start v následujícím zápase otazníkem. Další otázkou je i to, kdo nastoupí v brankovišti. Jako jednička prozatím nastupoval Dominik Groh. Roman Durný naskočil do pěti zápasů. Naopak Matěj Žajdlík nemá žádný odchytaný duel. Právě ve Vsetíně v loňské sezóně zaskakoval ve třech zápasech a počínal si velice dobře. Tato zkušenost by se mohla Orlům v následném zápase hodit. Speciální utkání čeká obránce Jakuba Jenáčka. Na Vsetíně odehrál tři sezóny a v klubu nyní působí i jeho mladší bratr Šimon. Čeká nás tedy i rodinný souboj.

Historie týmu Vsetína, který ve středu vyzve Znojmo, je velice pestrá. Klub se v nejvyšší české soutěži poprvé objevil v roce 1994. Od toho roku až do sezóny 1999/2000 získal šest extraligových titulů. Doposud se žádnému klubu více těchto trofejí nepodařilo ukořistit. Cesta mezi českou elitou skončila v roce 2007, kdy byl Vsetín vyloučen kvůli zadlužení. Od sezóny 2008/2009 začal nastupovat ve 2. lize, odkud postoupil do CHANCE ligy v roce 2017. Nyní patří ke každoroční špičce první ligy. O tomto faktu hovoří i jeho aktuální pozice druhého místa.

Valaši v této sezóně zatím padli jen ve dvou případech, a to se Sokolovem a Porubou. Naposledy se střetli s Frýdkem-Místkem a zvítězili 4:1. Toto utkání, však nedohrál obránce Ďurkáč. „Vsetín má tady ve Frýdku-Místku tradičně vždy velmi těžkou práci. Historicky se nám tady moc nedaří. První polovina utkání to jen potvrdila. Nehráli jsme svou hru, ale paradoxně nás zranění Kuby Ďurkáče probralo a od té chvíle jsme se víc vraceli ke své hře. Třetí třetina byla jediná dle našich představ, kdy jsme to dohráli do třech bodů,“ řekl po utkání pro vsetínský web hlavní trenér Jiří Weintritt.

Samotný kádr se vzhledem k výsledkům značí kvalitou a zkušenostmi. V brankovišti je jedničkou Maxim Žukov, který už delší dobu patří mezi uznávané brankáře CHANCE ligy. V obranných řadách můžeme zmínit např. Fina Markuse Koja, Robina Staňka nebo Jakuba Tepera. Největší útočnou zbraní Vsetína je pravděpodobně Luboš Rob, který už třetí sezónu prokazuje, že v CHANCE lize patří mezi ty nejlepší. Dále si vedou dobře také lotyšský útočník Daniels Berzinš, Vít Jonák či Pavel Klhůfek. Nesmíme také samozřejmě opomenout Erika Hrňu, který je pětinásobným mistrem extraligy a dokonce se krátce mihl i ve Znojmě.

Vsetín a Znojmo se spolu utkali „Na Lapači“ naposledy v roce 2006. Tehdy oba celky působily ještě v extralize a Orli zápas ovládli v poměru 3:0. Jestli se historie bude opakovat a trápící se znojemští hokejisté prolomí špatnou sérii proti ambicióznímu Vsetínu se dozvíme ve středu večer.

Utkání můžete sledovat online na Hokejka.tv.

NEWSLETTER