V rámci výměny do Znojma přichází útočník Marek Berka

Aktuální zprávy
PÁ 20. 10. 2023
Znojmo a Třebíč se dohodli na výměně hráčů v útočných řadách. S klubem se loučí Jan Kučera, který míří k „Horákům“, jako náhrada za něj se k orlí letce připojuje Marek Berka.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Orli se nadále potýkají s výsledkovou krizí. Po středečním utkání v Litoměřicích podali kvalitní výkon. Vytvářeli si dobré šance, svého soupeře dokonce v poměru střel přestříleli, i přesto měli Kališníci více štěstí a radovali se z páté výhry v řadě. Pro Znojmo tato porážka znamenala propad na dvanácté místo prvoligové tabulky.

V souvislosti s aktuální situací tak klub intenzivně pracuje na posílení kádru. První změnou byl odchod brankáře Matěje Žajdlíka. Ten vzhledem k nedostatku vytížení a přetlaku na gólmanské pozici dostal zelenou k hledání nového angažmá. A další obměna přichází právě dnes a to na útočném postu. Jihomoravské mužstvo opouští devatenáctiletý Jan Kučera. Odchovanec Šumperku si na začátku sezóny díky dobrým výkonům v přípravě vysloužil místo v sestavě. Za Znojmo naskočil do všech doposud odehraných utkání v CHANCE lize a vstřelil jednu branku. Také na sebe poukazoval bojovností a dobrým pohybem. Nyní bude své dovednosti pilovat v barvách Horácké Slavie.

Z Vysočiny jako protihodnota putuje do Znojma další mladá akvizice a to dvaadvacetiletý Marek Berka, který je odchovancem litvínovské Vervy. Zde působil až do loňské sezóny, kde loni odehrál z počátku dvacet utkání, poté jeho kroky vedly do Sokolova a ročník dohrál v Litoměřicích. Letos už začal rok jako plnohodnotný člen sestavy Třebíče, ve dvanácti odehraných duelech nasbíral čtyři kanadské body. V první lize celkem Berka odehrál devětadevadesát zápasů a je tedy jisté, že své jubilejní sté utkání si odbyde v barvách Orlů Znojmo už v sobotním derby proti Jihlavě.

„S nabídkou na tuto výměnu přišla Třebíč a my jsme souhlasili, protože Marek Berka je hráč, který má s touto soutěží větší zkušenosti a my v naší situaci takové hráče potřebujeme. Věřím, že pomůže ke zlepšení našich výkonů,“ řekl na adresu mladého útočníka trenér Václav Baďouček.

NEWSLETTER