Zlomí Orli sérii porážek proti Kozlům?

Naši soupeři
ÚT 31. 10. 2023
Před reprezentační pauzou čeká Orly poslední domácí duel. Ve středu večer poměří své síly s SC Marimex Kolín. Oba kluby nutně potřebují získat co nejvyšší počet bodů. Zároveň Znojmo má z předešlého vzájemného utkání Kozlům co vracet. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Znojemští hokejisté nadále prožívají trpké období. Čekání na výhru se protáhlo už na tři zápasy, ačkoliv v tom posledním domácím proti Sokolovu byli zisku tří bodů opravdu blízko. Vedení 3:1 bohužel nedokázali udržet a Baník režíroval závěrečnou část zápasu ku prospěchu svému. V pondělí navíc odehráli venkovní utkání na ledě Beranů ve Zlíně. Šlo o vyrovnané střetnutí. První puk skončil v síti až ve 32. minutě. Znojmo dokázalo na tuto branku odpovědět, v dalším průběhu už ale žádný gól nevstřelilo a vítězství 3:1 zůstalo ve Zlíně. Mimo body ztratili v tomto zápase hráči královského města i útočníka Roberta Havláta, který schytal ránu bruslí do oblasti hlavy a byl odnesen na nosítkách. Podle posledních zpráv je hráč naštěstí v pořádku.

Orli Znojmo se aktuálně nacházejí na dvanácté příčce. Právě na jedenáctý Kolín, který v zítřejším utkání vyzvou, ztrácí čtyři body. To, čím se Jihomoravané nadále trápí, jsou přesilové hry a oslabení. Ve statistickém okénku oslabení jsou po Sokolovu druhým týmem, jemuž se v tomto ohledu daří nejméně. Naopak k početním výhodám se v jednom z rozhovorů vyjádřil Jan Hruška: ,,Chtěli bychom stoupat v tabulce výše, ale nejdříve musíme zapracovat na přesilovkách. Je to věc, kterou si extrémně nepomáháme.’’ Zlomit tyto statistiky se Orli pokusí již v očekávaném střetu.

Zmínili jsme, že Kolín v následujícím duelu potřebuje rovněž bodovat. Kozlové mají totiž totožný počet bodů jako Pardubice B. V letošní sezóně se jim podařilo zvítězit v šesti případech. Naposledy porazili právě béčko Pardubic 2:0, díky této výhře prolomili sérii šesti porážek v řadě a dotáhli se tak na stejný počet bodů, jako má jejich soupeř. ,,Velmi těžké utkání, jsme rádi, že jsme ho zvládli. Bylo to ubojované, padali jsme tam po hlavách, hráli jsme jeden za druhého. Potřebovali jsme urvat vítězství, abychom se na ně zpátky dotáhli,’’ řekl po zápase střelec dvou branek Kryštof Ouřada.

Zaměříme-li se na statistiky, zjistíme, že oslabení je nejsilnější stránkou středočeského klubu, v tomto ohledu patří mezi nejlepší celky soutěže. Soupeřům se v početní výhodě povedlo skórovat do sítě Kolína letos zatím jen v sedmi případech. V přesilových hrách se nachází na jedenáctém místě s úspěšností 12,07 %. A co můžeme očekávat od soupisky Kozlů? Jedničkou v brance je Jakub Soukup. Před ním v obraně jsou pravděpodobně nejdůležitějšími faktory René Piegl, Petr Kolmann nebo Štěpán Němec. V útoku se produktivně nejvíce daří Josefu Skořepovi, zkušenému Petru Koukalovi, či Matěji Chalupovi.

Znojemští příznivci navíc věří, že zápas nebude mít podobný průběh jako ten poslední v Kolíně. Tehdy Orli padli v nepříznivém poměru 5:0, nyní mají jedinečnou příležitost jim tuto porážku vrátit zpět.

Samotný duel odstartuje v 18:00, pokud však nemáte možnost dostavit se přímo do Nevoga arény, můžete jej sledovat na hokejka.tv.

NEWSLETTER