Pavel Jenyš: Aktuální situace? Moc dobře vím, jaké to je

Rozhovory
ČT 2. 11. 2023
Ráno absolvoval předzápasové rozbruslení, večer už naskočil do svého prvního zápasu v dresu Orlů. Mimo to svůj debut okořenil i premiérovou přesilovkovou trefou. Nová akvizice útočných řad Pavel Jenyš shrnul první dojmy z nového působiště.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Utkání s Kolínem dospělo až do samotných nájezdů, které Znojmo zvládlo. Jak byste jej zhodnotil?

Řekl bych, že to nebyl špatný zápas. Přišel jsem do nového prostředí, takže byla většina věcí pro mě jiná. Ráno jsem absolvoval rozbruslení a poté rovnou nástup do zápasu. Myslím, že je to vše na dobré cestě. Zaměříme se na malé detaily a věřím, že vše bude dobré.

Byla pro vás po tak rychlém přesunu těžká aklimatizace na nové prostředí?

Nebylo to nic hrozného. Bydlím v Brně, což je kousek cesty. V kariéře jsem zažil určitě i horší časy.

První start za Orly, první trefa, jak moc je to pro vás důležité?

Jsem opravdu rád, že to tam padlo. Do Znojma jsem přišel s vizí pomoci klukům v této situaci. Chtěl bych udělat vše pro to, abych byl přínosem a vyhrávali jsme i nadále.

Nastoupil jste v prvním útoku s Honzou Hruškou, zahrál jste si i přesilovky. Na herní vytíženost si stěžovat tedy určitě nemůžete, že?

Určitě ne. V Kometě jsem měl odlišnou roli, zde je také jiná. Tudíž jsem rád, že jsem dostal od trenérů důvěru, kterou mohu nějakým způsobem zúročit.

Byl přesun k Orlům na váš popud?

Neřekl bych úplně na můj popud, spíše na žádost Znojma. V Brně je konkurence obrovská, proto jsme se bavili s trenéry, že bych chtěl mít herního prostoru více. Jsem tedy rád, že se podařilo domluvit angažmá tady ve Znojmě. Člověk chce hokej hrát, chce se ukázat, takže jsem určitě šťastný, že ten čas mohu získat tady.

Z Komety má vyřízené střídavé starty také Jan Zahradníček. Jak jste si zatím sedli ve znojemském dresu?

Znám tu spoustu hráčů. S Honzou Hruškou a Tomášem Svobodou jsem hrál v Brně, když mi bylo kolem sedmnácti let. S Martinem Šťovíčkem jsme se potkali na několik zápasů v Třebíči. Každému se lépe zvyká na nové prostředí, pokud má kolem známé tváře.

Zkušenosti máte také z Poruby, která se nachází aktuálně na špičce tabulky, Znojmo je defakto na jejím druhém konci. Jak vnímáte rozdíl mezi oběma kluby?

V Porubě jsem působil v čase, kdy hrála též spodní část tabulky, moc dobře tedy vím, jaké to je. Kabina musí držet pospolu, což si myslím, že zde problémem není. Pokud zapracujeme na maličkostech, dodržíme systém a všichni budeme věřit v lepší zítřky, tak věřím, že nás to bude stimulovat.

V dalším kole vás čeká Frýdek-Místek, který je posledním týmem CHANCE ligy. Bude to klíč k tomu, aby jste odskočili klubům pod vámi?

Stoprocentně. Zápasy s týmy, co jsou níže, pro nás budou klíčové. Je samozřejmě velký rozdíl získat body s mančafty, co jsou pod námi a nebo se soupeři jenž se nachází výše, jako tomu bylo dnes s Kolínem. Takové výhry jsou pro nás nejcennější.

Jaké bylo první osobní setkání s hlavním trenérem Václavem Baďoučkem?

Myslím, že hlavní trenér, asistenti i ostatní jsou féroví a dobří lidé. Tady bych řekl, že žádný problém není.

NEWSLETTER