Druhé vítězství v řadě? V cestě stojí poslední Frýdek-Místek

Naši soupeři
PÁ 3. 11. 2023
Hokejisté Znojma mají poslední možnost vylepšení bodového zisku v prvoligové tabulce před blížící se reprezentační přestávkou. Utkání startuje v 17 hodin.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Hokejisté reprezentují město vína, si při posledním ligovém zápase spravili chuť proti Kolínu. I přes to, že v závěru nebyli daleko od vítězství za plný počet bodů, porazili středočeský klub až po samostatných nájezdech 3:2. Hlavní tváří stojící za úspěchem byl Petr Beránek. Mimo vyrovnávací branku se stal i autorem té rozhodující v nájezdové loterii. U obou gólů byl i Martin Šťovíček, prosadila se i nová útočná posila Pavel Jenyš. „Řekl bych, že to nebyl špatný zápas. Přišel jsem do nového prostředí, takže byla většina věcí pro mě jiná. Ráno jsem absolvoval rozbruslení a poté rovnou nástup do zápasu. Myslím, že je to vše na dobré cestě. Zaměříme se na malé detaily a věřím, že vše bude dobré,“ řekl v pozápasovém rozhovoru samotný hráč. Nyní se postaví Rysům.

Poslední střet v CHANCE lize proběhl na konci září. Orli v tomto utkání vstřelili pět branek a na domácím stadioně oslavili výhru za tři body. Vzhledem k umístění moravskoslezského vyzyvatele by měla být pro Znojmo výhra v tomto zápase povinností, o čemž útočník Jenyš také mluvil. „Zápasy s týmy, co jsou níže, pro nás budou klíčové. Je samozřejmě velký rozdíl získat body s mančafty, co jsou pod námi a nebo se soupeři, kteří se nachází výše, jako tomu bylo s Kolínem. Takové výhry jsou pro nás nejcennější,“ dodal. Právě poslední vítězství dostalo Orly do výhodnější bodové pozice, na jedenácté Kozly ztrácí tři body. V případě výhry by se jim mohli vyrovnat, vše samozřejmě bude záležet na průběhu v ostatních zápasech. Na špičce bodování týmu, který letos slaví devadesát let od svého založení, se aktuálně nachází se čtrnácti body Anton Karlsson, dále se daří např. Martinu Šťovíčkovi, Janu Bartkovi a také Tomáši Svobodovi. U znojemského kapitána je však start nejistý, v zápase se Sokolovem jej totiž postihlo zranění.

Frýdek-Místek se v letošní sezóně trápí. Mladému týmu náleží poslední pozice v tabulce. Nicméně v posledním zápase proti Přerovu se jim konečně povedlo dotáhnout duel do vítězného konce. Zubry udolali v prodloužení, radovat se mohli po dlouhých čtrnácti utkáních. „Každá výhra, ať už za dva nebo za tři body, v našem případě potěší. Konečně jsme se mohli radovat z vítězství po velmi dlouhé době. Byli jsme k tomu několikrát už velmi blízko, ale nikdy jsme to nedotáhli do konce,“ řekl po zápase pro web Rysů trenér Martin Hrnčár.

Od předešlého vzájemného klání získala soupiska klubu z haly Polárka své obměny. Na střídavé starty dorazili z Havířova Matouš Čmiel a David Klimša, ze Zlína na hostování Zdeněk Sedlák a výraznou posilou je i Rostislav Marosz, který přišel ze Spišské Nové Vsi. Změna se týkala také trenérského postu. Martina Janečka vystřídal Slovák Martin Hrnčár. Znojmo si bude muset dávat pozor na Poláka Kamila Walegu, jenž Orlům vstřelil naposledy dvě branky. Dále můžeme zmínit Vladimíra Svačinu nebo Jakuba Doktora, kterým se osobně daří, v obraně disponuje také znojemským fanouškům známý Filip Haman.

Pokud se jihomoravským dravcům podaří uspět i ve druhém zápase po sobě, se dozvíme již v sobotu večer. Utkání můžete sledovat online na Hokejka.tv.



NEWSLETTER