Těžká váha do defenzívy. Obranu Orlů vyztuží Daniel Bukač

Aktuální zprávy
PO 6. 11. 2023
Znojemský klub představuje první z avizovaných posil. Do defenzívy aktuálně třináctého mužstva CHANCE ligy přichází čtyřiadvacetiletý Daniel Bukač.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Daniel Bukač se narodil v Mostě, s hokejem začal ale o něco západněji, konkrétně v Chomutově. Zde působil až do staršího dorostu a vedlo se mu velmi dobře, obzvlášť v sezóně 2014/15, kdy si v třiatřiceti zápasech připsal na beka velmi úctyhodných šestadvacet bodů. Zaslouženě si tak odbyl premiéru v reprezentačním dresu v kategorii U16.

U Pirátů poté už ale strávil pouze jeden rok, načež se rozhodl pro odchod do zámoří. Angažmá získal v kanadském týmu Brandon Wheat Kings, jenž hraje WHL. V sezóně 2016/17 se mimo jiné podíval i na mistrovství světa hráčů do osmnácti let, kde ale vinou zranění odehrál jediné střetnutí. I tak jeho výkony v dresu Brandonu stačily na to, aby byl draftován v sedmém kole do NHL Boston Bruins.

V následujícím roce již nedostával v Brandonu tolik prostoru, a tak se v létě 2018, kdy absolvoval i nováčkovský kemp Bostonu, rozhodl pro přesun do klubu Niagara IceDogs. V něm se ukazoval ve velmi dobrém světle, za což si vysloužil nominaci na světový šampionát hráčů do 20 let. Poté přišla další změna. Bukač se vrátil zpět do Čech, kde patřil do organizace Liberce, ale dva roky strávil v partnerských Benátkách nad Jizerou. Druhou nejvyšší tuzemskou soutěž si vyzkoušel krátce také v Jihlavě.

Loňský ročník započal v dresu z extraligy sestoupivšího Zlína, kde ale po špatném startu skončil a přesídlil do Pardubic B. V pardubickém dresu stihl odehrát devatenáct zápasů, ve kterých zapsal dvě vstřelené branky a tři asistence. Průměrně navíc strávil na ledě téměř devatenáct minut za zápas a byl jedním z nejvytěžovanějších obránců týmu. Pod trenérem Václavem Baďoučkem nakonec pomohl rezervě Pardubic k záchraně.

Letos již v dresu Dynama ale nedostával tolik prostoru a tak ve Znojmě obnoví spolupráci s trenérem Baďoučkem i dvojici matadorů Janem Hruškou a Tomášem Svobodou.

NEWSLETTER