Útočné řady Orlů rozšiří talentovaný Slovák Kevin Horváth

Aktuální zprávy
PÁ 10. 11. 2023
Soupisku Orlů pro CHANCE ligu rozšíří další nové jméno. Do útoku přichází slovenský talent Kevin Horváth.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Kevin Horváth započal hokejový život v týmu HK Ružinov 99 Bratislava, který se soustředí na výchovu mladých hráčů. Největší vzrůst své dosavadní kariéry prožil v Havířově. Zde prošel od U16 všemi mládežnickými kategoriemi. V téměř každé sezóně se činil minimálně půl bodem na zápas. Ročník 2019/2020 byl pro něj premiérovým v seniorech, když poprvé naskočil i do dvou utkání za A-tým, Havířov tehdy ještě působil v první lize. Za AZ bojoval ještě další dva roky. I v nich si devatenáctkrát vyzkoušel CHANCE ligu. Během svého působení v moravskoslezském klubu se také účastnil několika reprezentačních utkání v mládežnických kategoriích.

Před začátkem loňského ročníku se přesunul do Komety Brno. Za U20 odehrál osmačtyřicet klání, ve kterých bodově přispěl v šestatřiceti případech. Současnou sezónu započal rovněž v Brně. Patnáctého října však prožil snový debut v extralize. Horváth naskočil proti Vítkovicím v elitní formaci s Martinem Zaťovičem a Petrem Holíkem a na ledě strávil více než osm minut herního času. Nešlo však o poslední letošní možnost zahrát si v nejvyšší české soutěži. Zopakoval si to ještě proti Liberci a Třinci. Další část sezóny byl také součástí konkurenční Třebíče. Odehrál u Horácké Slavie deset zápasů, v nichž jednu branku vstřelil a na jedné se podílel asistencí.

Nyní dvacetiletý rodák z Bratislavy rozšíří formou střídavých startů útočné řady Znojma. V týmu se mimo jiné potká i se svým spoluhráčem z minulé sezóny – Jakubem Masařem. I on je jednou z mladých pušek bojujících o své prvoligové místo. Nová akvizice bude mít svou první možnost na to ukázat se již v pondělí, paradoxně v domácím derby právě proti Třebíči. „Vyskytla se šance Kevina angažovat poté, co mu skončilo hostování v Třebíči. Využili jsme ji a slibujeme si od něj zvýšení důrazu před brankou a v útočné fázi obecně,“ vysvětluje hráčův příchod trenér Václav Baďouček.

NEWSLETTER