Naváže Znojmo na další výhru v duelu dravců?

Naši soupeři
ÚT 14. 11. 2023
Orli se po reprezentační přestávce vrátili do zápasového tempa. V pondělí se jim podařilo zvítězit v derby s Třebíčí. Teď je čeká utkání v Prostějově. Zde se pokusí navázat na poslední domácí zápas. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Hokejovému Znojmu se podařilo v pondělí ukořistit cenné body. V ostrém derby proti Třebíči zvítězili díky kuriózní trefě Jakuba Jenáčka. V tomto utkání se prosadily i nové tváře. Premiérovou branku vsítil obránce Daniel Bukač. Opět se prosadil i Pavel Jenyš, který se po svém příchodu trefil už potřetí v řadě. V pozápasovém rozhovoru vyjádřil i vizi do následujícího utkání právě premiérový střelec. „Určitě musíme začít stejně jako dnes. Budeme makat a bruslit. Věřím, že každým zápasem se budeme zlepšovat a bude se nám dařit stoupat tabulkou.“

Statistické okénko nám může také říci, že pokud zůstaneme u individualit, patří Jan Hruška mezi top desítku nejlepších hokejistů CHANCE ligy, kteří se staví na vhazování. Celkem už získal na svoji stranu přes dvě sta puků. Nejvytěžovanějším hráčem je Jan Bartko, který na ledě strávil už přes 414 minut. Bodově je na tom nejlépe nadále Tomáš Svoboda. Nyní se Orli střetnou s Jestřáby. Poslední vzájemné utkání skončilo 3:5 ku prospěchu hostů z Olomouckého kraje. Nyní Jihomoravané vyráží na jejich led. Ačkoliv tři body si z venkovních zápasů přivezli jen jednou, nastává další příležitost to změnit.

Když sehrál zápas Prostějov ve Znojmě, byl to vůbec první duel Orlů pod Václavem Baďoučkem. Od tohoto střetnutí už ale uběhl nějaký čas a i Jestřábi sáhli po změně. Po Martinu Štrbovi převzal hanácký celek Martin Janeček. Tým ze severozápadu Moravy si aktuálně hájí pátou příčku. V těchto místech tabulky je ale situace hodně vyrovnaná, tudíž každý zápas může znamenat propad či vzestup. Zabrousíme-li znovu do statistik, zjistíme, že Prostějov přesilové hry umí. Vstřelil celkem už sedmnáct branek v početní výhodě. V této statistice mu náleží třetí místo. Mezi hráči zatím vévodí sedmnáctibodový Zdeněk Doležal. Dále můžeme jmenovat nejproduktivnějšího obránce soutěže ex-znojemského Tomáše Hanouska nebo dalšího bývalého hráče Znojma Marka Račuka. Naposledy se Jestřábi utkali s posledním Frýdkem-Místkem, kterému vstřelili dvě branky. I oni tedy budou chtít navázat na předešlé klání.

Jestli však v duelu dravců zvítězí Orli nebo Jestřábi se dozvíme ve středu večer. Zápas můžete sledovat online na Hokejka.tv.

NEWSLETTER