Na Porubu! Orli letí potrápit suveréna CHANCE ligy

Naši soupeři
ÚT 21. 11. 2023
Znojemští hokejisté mají na programu třiadvacáté kolo a před sebou nelehký úkol. Soupeřem, který vyzve nováčka CHANCE ligy je nyní rozjetá Poruba. Poslední vzájemný zápas skončil nepříjemným debaklem ve prospěch celku z Ostravy. Jak se bude dařit Orlům v roli hostů, se dozvíme ve středu večer. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Dvě následující kola první ligy otestují kvalitu hokejových Orlů, které čekají dva těžcí soupeři. Jedná se o ostravskou Porubu a valašský Vsetín. S prvním jmenovaným týmem se střetnou již ve středu. Torax se aktuálně nachází na špičce první ligy. Náskok před druhým Vsetínem mají už třináct bodů. Slezský klub doposud padl jen ve dvou případech. S Prostějovem 14. 10. a posledního zářijového dne s Přerovem po nájezdech. Díky příznivé pozici se také v přesilovkách a oslabeních řadí mezi TOP kluby soutěže. Nutno dodat, že právě oslabení nehrají Ostravané příliš často. Po Litoměřicích jsou nejslušnějším mančaftem ligy.

V každém týmovém sportu jsou nedílnou součástí úspěchu také individuality. Celek, jež působí v druhé nejvyšší české soutěži od roku 2018, má rovněž své silné aspekty. Brankář Daniel Dolejš si drží průměr obdržených gólů v zápase na čísle 1,66. Mezi nejpřednější obránce patří např. Lukáš Doudera, či dvojice ex-znojemských Jiří Klimíček a Adam Sedlák. V žebříčku kanadského bodování nalezneme i několik dalších orlích stop. Vedoucím hokejistou této týmové statistiky je s čtyřiadvaceti příděly Ondrej Šedivý. Dres na jihu Moravy oblékali i Petr Mrázek a Aaron Berisha. Daří se i hokejistům Tvrdoň, Šoustal, Razgals nebo Vachovec. Mimo jiné Poruba aktuálně hraje své zápasy v kravařské Buly Aréně. Důvodem jsou rozsáhlejší rekonstrukce na domácím stadioně. Nesmíme také opomenout trenéra, jež ve Znojmě získal v roce 2016 stříbro z tehdejší EBEL. Jiří Režnar zde totiž působí jako hlavní kouč.

I Orlům se začalo poměrně dařit a to zejména v Nevoga areně. Z doposud třech interních klání vytěžili osm bodů. Naposledy se střetli s pražskou Slavií. Výhru v poměru 3:1 režírovali kapitán Tomáš Svoboda, Lukáš Adámek a Martin Šťovíček. V pozápasovém rozhovoru se poslední jmenovaný hráč vyjádřil také na adresu dvou očekávaně těžkých zápasů. „Musíme se připravit stejně jako na utkání se Slavií. Oba týmy jsou kvalitní a jsou v čele tabulky, ale porazit se dá každý. Minule jsme ve Vsetíně uhráli remízu. Teď je budeme mít doma, takže bychom určitě chtěli bodovat. Porazit můžeme i Porubu, ale s takovými týmy musíme hrát zodpovědně a nedělat zbytečné chyby.“

Bilance v duelech venkovních už bohužel není tak příznivá. Z celé sezóny získalo Znojmo pouze čtyři body z ledu hostů. V tom minulém se navíc museli oklepat z krutého výsledku 3:7 na ledě Prostějova. Úspěch na hřišti Poruby by tedy byl velkým plusem. Navíc z hlediska toho, že situace v tabulce už není tak nepříznivá jako tomu bylo před reprezentační pauzou. Slavii Praha Orli odskočili a naopak se dotáhli na rozdíl tří bodů k jedenáctému Kolínu. Orli se pomalu zlepšují i v přesilových hrách. Co je ale nadále trápí, jsou oslabení. Od toho faktu se odvozují i častá vyloučení. Znojmu totiž náleží třetí příčka ve statistice nejtrestanějších týmů soutěže.

Mezi eminentní tváře Jihomoravanů aktuálně patří brankář Dominik Groh, který je nyní gólmanem s nejvíce zásahy v celé soutěži. Dohromady zlikvidoval už 545 střel. Vyčnívá i obránce Daniel Bukač, který v doposud odehraných třech utkáních bodově přispěl už čtyřikrát. Nejproduktivnějším hokejistou nadále zůstává Tomáš Svoboda. Dobře si vede i Pavel Jenyš nebo právě Martin Šťovíček. Díky své brance z posledního klání, se poslední jmenovaný produktivně dotáhl na Antona Karlssona. Švédský viking prožívá trpké období. V měsíci listopadu se mu nepodařilo vstřelit ani asistovat u žádného gólu. Případná trefa v očekávaném duelu by určitě byla povzbuzením. Premiérový start v dresu Znojma by si mohla po nemoci připsat poslední posila mužstva Kevin Horváth.

Znojmo se tak pokusí pomstít debakl ze začátku října a zabojuje o cenné body. Zápas můžete sledovat online na Hokejka.tv.

NEWSLETTER