Zkušený obr do defenzivy! Do Znojma míří tvrďák David Štich

Aktuální zprávy
PÁ 8. 12. 2023
Orli hlásí těsně před nadcházejícím ligovým kolem posilu v zadních řadách. A je to skutečně "velká" posila, minimálně svými bezmála 190 centimetry a 105 kilogramy. Čtyřiatřicetiletý tvrdý muž David Štich má za sebou téměř 500 utkání v extralize a zahrál si i za národní tým, nyní přichází pomoci Znojmu v boji o lepší příčky v CHANCE lize.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Štich je rodákem z Plzně, v tamní mládeži také hokejově vyrostl a v sezóně 2005/06 poprvé nakoukl do nejvyšší soutěže. Jeho kariéra strmě stoupala. Zahrál si na mistrovství světa do 18 let, kde s českým týmem získal bronzové medaile, v létě se přesunul do Kanady, kde získával ostruhy v prestižní juniorské QMJHL. Tam nastupoval za Saint John Sea Dogs a Montréal Juniors, na pár utkání vyzkoušel i farmářskou AHL. Mezitím byl v sezóně 2008/09 kapitánem české juniorky na mistrovství světa.

V létě 2010 se vrátil do Česka, kde jej angažovali Bílí Tygři z Liberce. Hned na konci své první sezóny naskočil i do přípravného kempu reprezentace před mistrovstvím světa dospělých, na to se už ale neprobojoval. Nadále ale působil v nejvyšší soutěži, postupně kromě Liberce nastupoval za Slavii, Vítkovice, Mladou Boleslav, Kladno, Chomutov, Litvínov a České Budějovice. V dresu Motoru rozehrál i letošní ročník, v němž naskočil do jedenácti utkání.

Štich je známý svou tvrdou a nekompromisní hrou, kterou nyní přichází formou střídavých startů předvést i na jihu Moravy.

NEWSLETTER