Orli se poprvé v novém roce představí proti Prostějovu

Naši soupeři
ÚT 2. 1. 2024
Nový rok, nové šance. Tu první dostanou znojemští hokejisté již ve středu proti Jestřábům z Prostějova. Do konce základní části zbývá odehrát dvacet zápasů a Orli musí nutně bojovat o každý bod. Přijďte je podpořit v boji do znojemské Nevoga arény od 18:00.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Do posledního venkovního utkání vyjeli Jestřábi do Jihlavy. O vítězi vyrovnaného zápasu se rozhodlo až v prodloužení. Z vítězství se radovala Dukla, a tak si hokejisté Prostějova odvezli pouze jeden bod. Prostějovští se v posledním domácím utkání představili proti Frýdku-Místku. Vedení, kterého se ujali v přesilové hře, si dokázali pohlídat až do konce zápasu a rok 2023 zakončili výhrou 3:1. Prostějov se nachází v tabulce na třetím místě se sedmapadesáti body. Hned za nimi je tým z Třebíče, taktéž se sedmapadesáti body.

Nejproduktivnější hráč i nejlepší střelec Jestřábů je třicetiletý útočník Zdeněk Doležal. V dvaatřiceti zápasech si připsal celkem dvaatřicet bodů, za jednadvacet gólů a jedenáct asistencí. Na druhém místě se nachází obránce Tomáš Hanousek. Ten v dvaatřiceti zápasech vstřelil devět gólů a na dalších sedmnáct nahrál. Nejlepším nahrávačem a zároveň i nejtrestanějším hráčem týmu je Jakub Illéš, pro své spoluhráče připravil celkem osmnáct branek a odpykal devětadvacet minut.

V bráně Prostějova dostává nejvíce prostoru dvaadvacetiletý Marek Štipčák. Za dvacet zápasů si drží 91,65 % úspěšných zákroků a průměr 2,34 gólů na zápas. Záda mu kryje brankář Jaroslav Pavelka. Odchytal celkem čtrnáct zápasů a úspěšnost zákroků má 89,52 %.

Znojemští hokejisté proti Prostějovu nastoupili již dvakrát. V prvním zápase se Jestřábi představili na ledě znojemské Nevoga arény, kde vyhráli 5:3. Do druhého vzájemného zápasu vyjeli Orli na led Jestřábů a tam je hokejisté Prostějova přestříleli 3:7.

Orli se před domácím publikem naposledy představili proti týmu z Frýdku-Místku. Znojemští si zásluhou bojovnosti, důrazu, aktivního přístupu, ale i hattricku Petra Beránka připsali důležité vítězství 5:2. Do posledního utkání v roce 2023 se vydali na derby do Třebíče. I přes podporu mnoha znojemských fanoušků, kteří v KHNP aréně vytvořili domácí atmosféru, padli 1:4.

Nejproduktivnějším hráčem a zároveň i střelcem Znojma je kapitán Tomáš Svoboda. V osmadvaceti zápasech si připsal dvanáct gólů a dvanáct asistencí. Na druhém místě se nachází útočník Martin Šťovíček, který vstřelil devět gólů a dalších deset připravil.

Orli se řadí mezi nejméně trestané týmy Chance ligy. Ve dvaatřiceti zápasech obdrželi 115 dvouminutových trestů, čtyři pětiminutové a jeden trest do konce utkání. Méně trestů má pouze Sokolov a Slavia. Naopak nejvíce trestanými týmy jsou Kolín a Litoměřice.

Do dnešního zápasu již zasáhne i nová posila Peter Lichanec. Naopak na soupisce stále chybí z důvodu zranění Kevin Horváth a Marek Berka. Do zápasu nenastoupí ani útočník Jakub Masař, který vypomáhá brněnské Technice.

Zápas můžete sledovat online na Hokejka TV.

NEWSLETTER