Boj o body! Znojmo míří do pražského Edenu

Naši soupeři
PÁ 5. 1. 2024
Velmi důležitý zápas čeká Orly v pětatřicátém kole první ligy. Konkrétně se postaví pražské Slavii, na kterou z poslední příčky ztrácí tři body. Z posledních dvou vzájemných střetnutí vždy vzešli lépe znojemští. Bude tomu tak i do třetice? Utkání startuje v 15 hodin.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Znojmo nadále prožívá krizovo. Z posledních pěti kol vytěžilo jen tři body a to za výhru nad Frýdkem-Místkem. Bohužel ani vstup do nového roku 2024 se nepovedl. V duelu dravců jihomoravský celek ztratil dvoubrankové vedení z první třetiny a nakonec prohrál. Aktuálně se tedy Orli nadále nachází na samotném konci tabulky. Před sebou mají ovšem ještě osmnáct zápasů, ve kterých bude zásadní posbírat co nejvíce bodů. Situace je navíc stále hratelná a nemožné se nemusí zdát ani předkolo. „Doufám, že vše dopadne tak, abychom se mohli po sezoně každý podívat do zrcadla, a říci si, že jsme to oddřeli a potěšili fanoušky,“ řekl v pozápasovém rozhovoru útočník Peter Lichanec, který je poslední posilou orlí letky.

Ve statistikách se ale přeci jen malými krůčky znojemští zlepšují. Přesilovky a oslabení sice nejsou stále těmi nejsilnějšími faktory, ovšem srovnáme-li to se situací před dvěma měsíci, pokrok zde nalezneme. Zároveň i ohledně vyloučení náleží Orlům třetí pozice nejslušnějšího mančaftu ligy. Stejné místo obsazují i co se návštěvnosti týče. Kanadské bodování týmu vede stále kapitán Tomáš Svoboda. Na svém účtu má už čtyřiadvacet bodů. Za ním se nachází s dvaceti body Martin Šťovíček a dále i obránce Jan Bartko. Specialistou na vhazování je Jan Hruška, v lize si vede jako sedmý nejlepší ze všech. Nejvíce střel zablokoval Jan Zahradníček, i on v této statistice patří mezi pětici nejlepších hokejistů první ligy. V brankovišti zůstává statisticky lepší Dominik Groh. V posledních utkáních však ukázal svůj brankářský um rovněž i Roman Durný. Naopak mimo sestavu se z důvodu zranění stále nachází Marek Berka a Kevin Horváth. Nejistý start je také u obránce Davida Šticha.

Jak bylo zmíněno, pražský klub se aktuálně nachází na třinácté pozici. Můžeme tedy očekávat vyrovnaný duel, kde jsou ve hře důležité body. Týmové statistiky nám ukazují, že Slavia Praha se prezentuje jako šestý nejlepší klub v početních výhodách. Naopak v oslabení se řadí mezi horší část týmů soutěže. U města, jímž protéká řeka Dyje, jsme zmiňovali slušnost ve hře. Slavie se tato věc rozhodně týká také. Dokonce inkasovali o osmnáct trestných minut méně než jejich nastávající protivník.

Mezi hráči jsou bodově aktuálně nejpřínosnější ex-znojemský Tomáš Guman a Tomáš Knotek, dále můžeme zmínit lotyšského útočníka Edgarse Kuldu. Nejvytěžovanějším hokejistou je obránce Jan Holý, na ledě strávil více než 745 minut. Nejčerstvější posilou pražského klubu je finský brankář Paavo Holsa. Týmu vypomáhá také dvojnásobný vítěz Stanley Cupu a další z bývalých hráčů Znojma – Patrik Eliáš. Na Slavii působí jako sportovní poradce.

Čeká nás důležitý souboj, kde Orli potřebují nutně zvítězit v základní hrací době. Zda-li se jim to v Edenu podaří se dozvíme již tuto sobotu. Utkání můžete sledovat živě na Hokejka.tv nebo tentokrát i na ČT Sport Plus.

NEWSLETTER