Pohled do statistik – porovnání pěti rivalů v boji o záchranu

Statistická smršť
ST 7. 2. 2024
Další reprezentační přestávka s sebou přináší i další pohled do statistik. V těch minulých jsme nakoukli do přesilových her týmů CHANCE ligy a na TOP hráče Znojma. Zatímco v horních příčkách si týmy drží bezpečné rozestupy, ve spodní části tabulky je tomu naopak. Posledních pět týmů svádí tuhé boje o poslední postupové místo do předkola a o přímý sestup do druhé ligy. Přinášíme vám porovnání právě těchto pěti týmů, mezi kterými se nachází i znojemští Orli.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

HC Dynamo Pardubice B

Z těchto pěti týmů jsou v tabulce na nejlepší pozici. Momentálně se nachází na desátém místě, což je i poslední postupové místo do play-off. Mají sedmapadesát bodů a před svými pronásledovateli mají náskok pouhé dva body. V pětačtyřiceti zápasech vstřelili 113 branek a 122 jich inkasovali. Tabulce produktivity v Pardubicích vládne devětadvacetiletý útočník Josef Mikyska. Naskočil do pětačtyřiceti utkání. Připsal si šest gólů a dvaadvacet asistencí. Pardubice sehrály již 163 přesilových her, ve kterých vstřelily šestadvacet gólů. V tabulce využití přesilových her jsou na třetím místě v porovnání s týmy bojující o nejlepší pozici. Dynamo B odehrálo již 168 početních nevýhod a obdrželo v nich dvaatřicet branek. Jejich úspěšnost ubráněných oslabení je 80,95 % a to je třetí nejlepší úspěšnost opět v porovnání s pěti posledními tými tabulky. Hokejisté Pardubic B dokázali zablokovat pouze 372 střel, a tak se v tabulce nacházejí až na čtvrtém místě. Nejobětavějším hráčem Dynama je obránce Jan Zdráhal, ten zablokoval třiačtyřicet střel. Vzájemná bilance z pohledu Pardubic s Orly je dva vyhrané a jeden prohraný zápas.

HC Frýdek-Místek

Frýdek-Místek je na jedenáctém místě tabulky s pětapadesáti body. Na poslední postupovou pozici do předkola play-off ztrácí pouhé dva body. Na svém kontě mají odehraných čtyřiačtyřicet utkání, v nichž vstřelili 109 gólů a 123 jich inkasovali. Nejproduktivnějším hráčem Rysů je šestatřicetiletý útočník Vladimír Svačina. Ten Rysům pomohl ve čtyřiačtyřiceti utkáních, ve kterých si připsal deset gólů a sedmadvacet asistencí. Frýdek je jeden z týmů, který nejvíce využívá své přesilové hry. Ve 128 odehraných přesilovkách skórovali čtyřiatřicetkrát a nacházejí se tak na prvním místě v tabulce našeho porovnání. Rysi sehráli i 153 početních nevýhod, v nichž inkasovali šestadvacet gólů. Z pěti porovnávaných týmů jsou v tabulce úspešnosti ubráněných oslabení na druhém místě. Frýdek se v počtu zablokovaných střel nachází v porovnání na třetím místě hned za Znojmem a v celé lize jim patří čtvrtá pozice. Hráči Frýdku-Místku mají na kontě 430 zablokovaných střel. V týmu mají nejobětavějšího hráče celé ligy Jana Výtiska. Zablokoval dvaaosmdesát střel vyslaných z holí soupeřů. Ve vzájemných duelech s Orly vždy rozhodlo domácí prostředí, tudíž oba týmy mají dvě výhry.

SC Marimex Kolín

Kolín se nachází na dvanáctém místě tabulky s pětapadesáti body, stejně jako Frýdek-Místek. V čtyřiačtyřiceti zápasech inkasovali 114 branek a vstřelili jich pouze 92. Jejich počty vstřelených a inkasovaných gólů jsou oba nejmenší z posledních pěti týmů. Největší individuální zbraní Kolína je útočník Josef Skořepa, ten naskočil do čtyřiačtyřiceti utkání. Do sítě soupeřů nastřílel sedm gólů a na dalších třináct asistoval. Co se týče přesilovek Kolína, jsou skoro nejhorší v celé lize. Ve 151 přesilovkách vstřelili pouhých devatenáct branek. Horší přesilové hry už má pouze Přerov. Odehráli 176 oslabení a inkasovali v nich osmadvacet branek. Úspěšnost ubráněných oslabení mají 84,09 %, což je druhá nejlepší úspešnost v lize a první mezi porovnávanými týmy. Co se týče obětavosti kolínských hokejistů, jsou na tom nejhůře z posledních pěti týmů s 307 zablokovanými střelami. Nejobětavějším hráčem Kolína je obránce Jan Hampl, který zablokoval šestatřicet střel. V těchto vzájemných utkáních platilo to stejné jako při zápasech proti Frýdku-Místku. Oba týmy mají po dvou výhrách.

HC Slavia Praha

Slavia je na třináctém místě tabulky s třiapadesáti body. Na poslední postupovou pozici do předkola play-off ztrácí čtyři body. V pětačtyřiceti zápasech inkasovali 138 gólů a 114 střel dokázali dostat do soupeřovy klece. Mezi posledními pěti týmy Slavia vstřelila nejvíce gólů a zárověň jich i nejvíce obdržela. Nejlepším hráčem Slavie je čtyřiatřicetiletý útočník Tomáš Knotek. Odehrál třiačtyřicet zápasů, ve kterých vstřelil třináct gólů a dalších dvaadvacet dokázal připravit pro své spoluhráče. Velkou zbraní Slavie jsou přesilovky. Nabídnuto jim bylo 165 přesilových her, v nichž dokázali vstřelit sedmatřicet gólů. Úspěšnost přesilových her mají 22,42 % a nacházejí se na druhém místě mezi pěti porovnávanými týmy. Hůře se jim vede v početních nevýhodách. Sehráli jich pouze 138 a inkasovali v nich osmadvacet branek. Jejich úspěšnost ubráněných oslabení je 79,71 % a zaujímají čtvrté místo. Největší zbraní Slavie je obětavost hráčů, mohou se pyšnit 456 zablokovanými střelami. V tabulce zablokovaných střel jsou na prvním místě v našem porovnání a na druhém v celé lize. Nejobětavějším hráčem Slavie je nejproduktivnější útočník Tomáš Knotek, ten zablokoval šestačtyřicet střel. Slavia na Znojmo v dosavadních zápasech recept nenašla, takže všechny tři výhry brali znojemští hokejisté.

HC LERAM Orli Znojmo

Znojmo se nachází na posledním místě tabulky s jednapadesáti body. Na poslední postupovou pozici do předkola play-off ztrácí již šest bodů. Na třinácté místo jim chybí pouze dva. Ve čtyřiačtyřiceti utkáních vstřelili 112 branek a inkasovali jich 137. Nejlepším hráčem ve znojemských barvách je kapitán Tomáš Svoboda. Na svém kontě má čtyřicet odehraných zápasů, v nichž dokázal osmnáctkrát skórovat a svým spoluhráčům připravit celkem dalších devatenáct branek. Orli se v přesilovkách trápí. Ve 158 nabídnutých přesilovkách dokázali vstřelit pouhých dvaadvacet branek. Úspěšnost využití mají 13,92 % a v porovnání s pěti jmenovanými týmy jsou na čtvrtém místě. Znojmo odehrálo 148 oslabení, v nichž inkasovalo třiatřicet branek. Úspěšnost ubráněných oslabení mají 77,7 %, což je nejhorší v celé lize. Znojemští hokejisté jsou podobně jako hokejisté Slavie velmi obětaví. Na svém kontě mají již 456 zablokovaných střel, což je druhý největší počet oproti výše jmenovaným týmům a třetí v celé lize. Nejobětavějším hráčem Orlů je Jan Zahradníček, ten dokázal zablokovat padesát střel.

Produktivita týmů

Celková pozice v tabulce
Vstřelené góly Inkasované góly
Pardubice B
10. (57 bodů) 113
122
Frýdek-Místek
11. (55 bodů) 109
123
Kolín
12. (55 bodů) 92 114
Slavia
13. (53 bodů) 114
138
Znojmo
14. (51 bodů) 112
137

Nejproduktivnější hráči

Znojmo Tomáš Svoboda - 37 (18 + 19)
Frýdek- Místek
Vladimír Svačina - 37 (10 + 27)
Slavia Tomáš Knotek - 35 (13 + 22)
Pardubice B
Josef Mikyska - 28 (6 + 22)
Kolín Josef Skořepa - 20 (7 + 13)


Přesilové hry

Počet odehraných přesilovek
Vstřelené góly Procentuální úspešnost
Frýdek-Místek
128 34
26,56 %
Slavia 165 37 22,42 %
Pardubice B
163 26
15,95 %
Znojmo 158 22
13,92 %
Kolín 151
19
12,58 %


Oslabení


Počet odehraných oslabení Inskasované góly
Procentuální úspešnost
Kolín
176 28
84,09 %
Frýdek-Místek
153
26
83,01 %
Pardubice B
168
32
80,95 %
Slavia
138
28
79,71 %
Znojmo
148
33
77,7 %


Zablokované střely

Počet zablokovaných střel
Nejobětavější hráč týmu
Slavia
456
Tomáš Knotek - 46
Znojmo
448
Jan Zahradníček - 50
Frýdek-Místek
430 Jan Výtisk - 82
Pardubice B
372 Jan Zdráhal - 43
Kolín
307 Jan Hampl - 36

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER