Promění Orli zápas k dobru ve tři body?

Naši soupeři
ČT 8. 2. 2024
Během reprezentační přestávky se uskuteční dohrávka sedmadvacátého kola CHANCE ligy mezi Jihlavou a Znojmem. Vzájemné utkání se původně mělo odehrát již 2. 12. 2023, ale kvůli sněhové kalamitě se utkání odložilo. Zda-li Orli promění zápas k dobru v potřebné tři body se dozvíme v pátek od 17:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Dukla se momentálně nachází na devátém místě tabulky s dvaašedesáti body. To je předposlední postupové místo do předkola play-off. Nad desátým Dynamem B mají náskok pět bodů. Aktuálně Jihlava nemá nejlepší formu. Poslední vítězství 5:2 získali na ledě Frýdku-Místku, kam se vydali po posledním vzájemném zápase s Orly. Nyní mají na svém kontě čtyři prohry v řadě. V posledním zápase proti Jestřábům z Prostějova dokonce nedokázali vstřelit ani gól.

Ve vzájemných zápasech se z vítězství dvakrát radovali Jihlavští a jednou Znojemští. Poslední duel mají všichni ještě v živé paměti. O vítězství 6:3 Dukla rozhodla až v poslední třetině. Předchozí dva zápasy se odehrály ve znojemské Nevoga aréně. Jihlava čekala na Orly jako první soupeř v CHANCE lize. Znojemští jen těsně nestačili a padli 2:3. V druhém utkání byl výsledek zápasu stejný jen v opačném pořadí a Orli se radovali z výhry 3:2.

Nejproduktivnější hráč týmu je Tomáš Havránek. V čtyřiačtyřiceti zápasech nasbíral třiatřicet bodů za dvanáct gólů a jednadvacet asistencí. Z řad obránců si nejlépe vede Filip Dundáček, který vyprodukoval čtyři góly a jedenáct asistencí.

Jihlavská jednička v bráně je Adam Beran. Nastoupil do třiceti zápasů a připsal si jedno čisté konto. Jeho úspěšnost zákroků je 92,01 % a průměr gólů na zápas je 2,10. V tabulce průměrně obdržených gólů za zápas je třetí nejlepší v celé lize.

Orli se nachází na čtrnáctém místě tabulky s jednapadesáti body. V obou posledních domácích zápasech brali všechny tři body. V přestřelce dokázali porazit Sokolov 6:3 a fotbalovým výsledkem 1:0 přehrát Kolín. Poslední zápas odehráli na ledě Frýdku-Místku. Právě tyto vzájemné duely vždy dokázal vyhrát domácí tým a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Rysi zápas ovládli poměrem 4:3.

Největší zbraň Orlů je kapitán Tomáš Svoboda. Celkově má na svém kontě sedmatřicet bodů za čtyřicet zápasů. Vstřelil osmnáct gólů a na devatenáct jich přihrál. V tabulce střelců se dělí o třetí místo společně s bývalými Orly Petrem Mrázkem a Ondrejem Šedivým z Poruby.

Do zápasu s Jihlavou nenastoupí obránci Erik Mareš a Jiří Remta, dále útočníci Patrik Čermák, Jakub Masař a Jan Sedláček. Naopak k dispozici bude obránce David Štich a útočník Petr Kratochvíl. Do brány se postaví českobudějovický gólman Jan Strmeň. Orlům také vypomůže posila Jakub Kos. Dvacetiletý útočník brněnské Komety odehrál pětadvacet ukání, připsal si dva góly a sedm asistencí.

Motivace do dohrávky sedmadvacátého kola je velká. Ve spodní části tabulky jsou rozdíly mezi soupeři minimální. Bude rozhodovat každý bod a právě tento zápas k dobru je velmi očekávaný.

Utkání můžete sledovat online na Hokejka TV.

NEWSLETTER